وزیر آموزش و پرورش در آیین پایانی جشنواره ملی فردوسی تاکید کرد:
باید بسته کامل و محکم هویتی مبتنی بر زبان و ادب فارسی و مفاخر ارزشمند و تمدنی جمهوری اسلامی ایران طراحی شود
سال آینده جشنواره فردوسی باید در سطح ملی و برای همه مدارس کشور برگزار شود/ ۷۵ درصد سمپادیهای رتبه برتر کنکور، از مدارس سمپاد مناطق دو و سمپاد مناطق محروم هستند
تهران (پانا) - آیین پایانی ششمین جشنواره ملی فردوسی صبح امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
وزیر آموزش و پرورش در این آیین اظهار کرد: امروز ما با یک بحرانی تحت عنوان بحران هویت در کشور مواجهیم و به نظر میرسد ما در مولفههای شکلگیری هویت و ارتقای هویت دینی، ملی و انقلابی دانشآموزان کم کار کردهایم و آنگونه که باید و شاید کار نکردهایم. همه ما میدانیم که بزرگترین مولفه هویت یک ملت، زبان آن ملت است و هیچ چیز اثرگذارتر و ارزشمندتر و ماندگارتر از توجه به زبان یک ملت نیست.
علیرضا کاظمی ادامه داد: جایگاه زبان و ادبیات فارسی در مجموعه تعلیم و تربیت در عرض کتابهای درسی نیست. اصلا بنیان همه کتابهای درسی است و دانشآموزی که در ادبیات فارسی ضعف داشته باشد بلاشک در تمام درسها دچار ضعف است. شکوفایی و توانمندی یک فرد در همه حوزهها بستگی به میزبان سرمایهگذاری در این حوزه دارد.
وی بر تقویت زبان به عنوان یک مولفه مهم تاکید کرد و افزود: پس از زبان، آثار ماندگار و اثرگذار مرتبط با زبان یک ملت، مولفه مهم دیگر است. وقتی تاریخ یک کشور را بررسی میکنیم اساتید بارز و مفاخر برجسته است. در کشور عزیز ما هیچ شخصیتی به اندازه فردوسی و هیچ کتابی به اندازه شاهنامه نتوانسته است در سرنوشت ملت ایران و شکلدهی هویت ملت ایران و شکلدهی غرور و انتقال آداب و سنن و ارزشهای ما نقش ایفا کرده باشد.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: هر نوع سخن حکیمانهای و هر نوع ارزشهای فرهنگی و اجتماعی و دینی در هر بعدی را میتوانید جستجو کنید و به زیباترین شکل ممکن در شاهنامه یافت میشود.
علیرضا کاظمی گفت: تمام ارزشهای قرآنی که امروز به دنبال آن هستیم در این شاهنامه وجود دارد، تمام ارزشهای فرهنگی و اجتماعی در این کتاب وجود دارد و مهمتر از این محتوا، ما کتابها و متون بسیار زیادی داریم که این محتواهای ارزشمند را دارند لذا هیچکدام به ماندگاری شاهنامه نیست. زبان و ادبیات و تمثیلات شاهنامه یک شاهکار ماندگار در تاریخ ادبیات کشور ما است و هنوز پس از هزار سال این محتوا سلیس و روان و جذاب و دلپذیر است.
وی افزود: امروز ما مکلفیم و موظفیم از این گنجینه ارزشمند فرهنگی در نظام تعلیم و تربیت به بهترین شکل استفاده کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه صحبتهای خود گفت: ما امروز باید زندگی روزانه خود را با اشعارش گره بزنیم. امروز خوشحالم که سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان این کار را که شروع کرده بودیم ادامه دادند. امروز باید غصه هم بخوریم که چرا این جشنواره در سطح ملی برگزار نمیشود. چرا آنگونه که شاید و باید از این گنجینه ارزشمند در تقویت هویت فرزندان استفاده نکردهایم؟
کاظمی اضافه کرد: ما جای خالی این جشنواره را در حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی میبینیم. ما جای خالی این کار ارزشمند را در بدنه مدارس میبینیم.
وی افزود: باعث خوشحالی است که امسال بخش ویژه گلستانخوانی به جشنواره اضافه شده است. ما از تمام ابزارهای فرهنگی و هنری باید استفاده کنیم و این گنجینه ارزشمند را به جامعه مخاطب خود منتقل کنیم.
کاظمی تاکید کرد: باید یک بسته کامل و محکم هویتی مبتنی بر زبان و ادب فارسی و مفاخر ارزشمند و تمدنی جمهوری اسلامی ایران طراحی کنیم و از همه ظرفیتها استفاده کنیم. قطعا سال آینده باید این جشنواره در سطح وسیع و ملی نه فقط در حد مدارس سمپاد برگزار شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز با افتخار اعلام میکنیم که بیش از ۷۵ درصد رتبههای برتر سمپادی کنکور، از مدارس سمپاد مناطق دو سمپاد و مدارس سمپاد مناطق محروم هستند. ما از هیچ کوششی برای تقویت مدارس سمپاد دریغ نخواهیم کرد.
ارسال دیدگاه