خبرهای خوب آخر هفته وزیر، معاونان و مدیران آموزش و پرورش از اصفهان و مشهد به کل کشور؛
از برنامهریزی برای افتتاح ۹۵۰ مدرسه در چله خدمت و ۵۰۰۰ کلاس یادگار ابراهیم در خراسان رضوی تا تدوین سند هوش مصنوعی و جذب ۸۰۰ حافظ قرآن به بدنه آموزش و پرورش
تهران (پانا) - رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش از روز چهارشنبه ۲۳ خرداد تا روز جمعه ۲۵ خرداد به استان اصفهان سفر کرد. وی در سفر استانی به اصفهان، ابتدا در شهر کاشان حضور یافت و چند طرح مهم مدرسهسازی از جمله مدرسه هفت کلاسه شهیدامیرعبداللهیان را افتتاح کرد. صحرایی در ادامه در آیین افتتاح ۱۰۰ کلاس درس در اصفهان و گردهمایی رؤسا و مدیران عامل مجامع خیرین مدرسهساز کشور شرکت کرد.
پرویز پیکری - رضامراد صحرایی روز جمعه به دیدار آیتالله سیدیوسف طباطبائینژاد، نماینده ولی فقیه در استان اصفهان و امام جمعه شهر اصفهان رفت و پس از آن در جمع شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش کشور به ایراد سخنرانی پرداخت. در زیر بخشی از مهمترین خبرهایی که رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در این سفر اعلام کرد و مهمترین اتفاقات این سفر را میخوانید:
*افتتاح ۱۰۰ کلاس درس در اصفهان
*آغاز عملیات اجرایی هفت طرح آموزشی در کاشان
*رونمایی از طرح ۱۰۰ بنگاه اقتصادی ۱۰۰ هنرستان
*کلنگ بزرگترین مجتمع هنرستانی و مهارتآموزی کشور با زیربنای ۸۴۰۰۰ متر مربع با یاد شهید جمهور به زمین زده شد. این مجموعه بزرگ هنرستانی که بزرگترین مجتمع آموزشی کشور محسوب میشود، در یک برنامه سه ساله با همت مؤسسه حضرت ابوالفضل (س) احداث میشود.
*افتتاح مدرسه ۷ کلاسه شهیدامیرعبداللهیان با ۲۱۵۰ متر مربع زیربنا و سرمایهگذاری ۲۵ میلیارد تومانی. این مدرسه مجهز به کتابخانه و آزمایشگاه است.
*حدود ۳۳ ماه از عمر با برکت این دولت مردمی، حدود ۷ هزار مدرسه در کشور ساخته شد، متوسط هر روز کاری ۸ مدرسه، حدود ۳۰ هزار کلاس درس، چیزی حدود ۳.۵ میلیون متر مربع به فضای آموزشی کشور اضافه شد. حدود ۶۴ درصد این مدارس در مناطق روستایی و کمبرخوردار بنا شده است.
*پس از شهادت رئیسجمهور عزیزمان، نقطه هدف قله چله خدمتی که در آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است افتتاح ۹۵۰ مدرسه است.
* ۲۵۰۰ هنرستان تولیدی خواهند شد.
*در مجموعه طرحهای آموزشی با اسم «یادگار ابراهیم» ۵۰۰۰ کلاس درس در استان خراسان رضوی ساخته خواهد شد.
*در زمان انقلاب نرخ پوشش تحصیلی (نرخ افراد واجبالتحصیل به مدرسه) ۵۷ درصد بود که خوشبختانه امروز جزو کشورهایی هستیم که نرخ پوشش تحصیلی در آن ۹۹ و ۹۸ صدم درصد است.
*قبل از پیروزی انقلاب نرخ دسترسی دختران به آموزش منفی ۳۷ و ۵۰ صدم درصد بود اما بعد از پیروزی انقلاب این کمبود از بین رفت و امروز نرخ دسترسی دختران و پسران ایرانی به آموزش یک (۱) است و این یعنی در ایران هیچ دختری به دلیل کمبود فضای آموزشی و مدرسه از تحصیل باز نمیماند.
*در اردیبهشتماه امسال ۳۰ ملک به دانشگاه فرهنگیان داده شد.
*یک پنجم معلمان کشور در دوران شهید رئیسی جذب شدند.
*امسال ۲۸ هزار معلم ابتدایی جذب میشوند.
*در طرح شهیدسلیمانی ۲۸۶۰ فضای ورزشی درون مدرسهای ساخته شد و ۳۳ درصد به متراژ و ۵۰ درصد به فضای ورزشی آموزش و پرورش اضافه شد.
*سند هوش مصنوعی در آموزشوپرورش در حال تدوین است.
*۳۰ هزار پایگاه تابستانه برای اوقات فراغت فعال خواهد شد.
همچنین معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش در شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش کشور به ایراد سخنرانی پرداختند که مهمترین اخبار آنها به شرح زیر است:
*زهرا پناهیروا، مدیرکل امور شاهد و ایثارگران: اکنون ثبتنام مدارس شاهد در حال انجام است. در صورت اتمام زمان ثبتنام، ممکن است خانوادههای شاهد و ایثارگرانی باشند که جا ماندهاند، در صورتی که ظرفیت آن مدرسه و کلاس را داشته باشیم، کمیسیونی برای این خانوادهها تشکیل خواهد شد تا با شرایط خاصی بتوانند ثبتنام کنند.
*علیرضا عبدی، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی: سرانه نهضت را برای مدل مدرسهمحوری سه برابر کردهایم، از ۱.۲۰۰ تومان به ۳.۶۰۰ و ۴.۰۰۰ تومان افزایش دادهایم/ یکی از روشهای جدید آموزش، روش قرآنپایه است. بسیاری از بیسوادان بالای ۴۰ سال هستند و با این روش میتوانند با آموختن قرآن باسواد شوند. نزدیک به ۲۵۰ هزار نفر در کشور از این مسیر باسواد شدهاند ولی هنوز در تعاریف رسمی بیسواد تلقی میشوند.
*صادق ستاریفرد، معاون تربیتبدنی و سلامت: در اجرای طرح شهیدسلیمانی در کل کشور، طی ۲۷ ماه اجرای این طرح، ۲۶۵۰ فضای ورزشی ایجاد شد/ در طرح پاک (پایش آمادگی کودکان) تاکنون حدود ۸ میلیون دانشآموز مورد سنجش قرار گرفتهاند/ تامین تجهیزات ورزشی با اعتبار ۴۶۰ میلیارد تومان در هفته اول مهرماه در اختیار استانها قرار خواهد گرفت.
*علی پارسانیا، دبیر ستاد اجراییسازی سند تحول بنیادین: نقشهٔ راه جدید و کاملی برای اجرای سند تحول بنیادین در دولت سیزدهم طراحی شده است که در آن، زیرنظامهای مختلف را تبدیل به ۱۵۵ پروژه کردهایم/ نقشهٔ راه سند تحول بنیادین پس از ابلاغ توسط وزیر آموزش و پرورش، باید در استانها، مناطق و مدارس اجرا شود و پس از آن، ساختار پایش و نظارت آن فعال خواهد شد؛ در نهایت نیز در پایان هر سال، گزارش آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه میشود.
*عاطفهسادات مدبرنژاد، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان و مشاور امور بانوان: امسال و بعد از پنج سال، شیوهنامه انتخاب مدرس آموزش خانواده به استانها ابلاغ شد و این شرایط فراهم شد که بتوانیم مدرس آموزش خانواده از بین فرهنگیان علاقهمند و اساتید دانشگاهی انتخاب کنیم. مدرسین جدید جذب و انتخاب خواهند شد و مدرسین قبلی مورد ارزیابی قرار میگیرند. گواهینامه مدرسی برای آنها مجدد صادر میشود که دو سال اعتبار دارد و پس از دو سال باید تمدید شود./ والدین تا ۱ تیر فرصت دارند تا با ثبتنام در سامانه سپند از خدمات سرویس مدارس بهرهمند شوند.
*علی فرهادی، معاون برنامهریزی و توسعه منابع: هزینه هدایای هفته معلم به ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسید/ حقالتدریس اردیبهشتماه پرداخت شده و تلاش داریم این پرداختیها به صورت ماهانه انجام شود/ نیروی خرید خدماتی که قبول نشدند، نمیتوانیم در مهر به کار بگیریم.
*محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت: در تلاشیم تا پرداخت حقالزحمه تصحیح امتحانات در اسرع وقت انجام شود.
*رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان: در برنامه هفتم دانشگاه فرهنگیان مکلف است تا ۵ سال هر سال ۲۵ درصد به ظرفیت پذیرش خود اضافه کند/ در سال گذشته ۳۴۰ نفر از رتبههای زیر ۱۰۰۰ رشتهٔ انسانی به دانشگاه فرهنگیان آمدهاند/ از امسال، نیروهای جذبشده از طریق آزمون ماده ۲۸ بالغ بر ۴۰۰ ساعت آموزش کیفی خواهند دید که در دو پودمان ارائه میشود و دورههای مهارتآموزی برنامهریزی شده حداقل در ۱۶ جلسه ارائه خواهد شد.
*سیدمجتبی هاشمی، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات: اگر شعار پروژه مهر را مدرسه قوی ایران قوی قرار میدهیم، باید چشممان به دنبال مدرسه باشد و تمام فعالیتها باید ناظر به کیفیت مدرسه و ارتقای تمامی مدارس با اولویت مدارس دولتی عادی انجام شود. توجه ویژه به نقش معلم به عنوان رکن اصلی آموزش و پرورش باید در دستور کار پروژه مهر باشد/ امسال رویکردهای مختلفی نظیر راهبری و نظارت، تحولی بودن، انسجام و هماهنگی، منعطف بودن و مبتنی بودن بر شایستگی و مشارکت در پیش گرفته شده است و در تلاشیم تا کارها به بهترین نحو اجرایی شود.
*حجتالله الماسی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی: اتفاقات خوبی در آموزش و پرورش در دولت سیزدهم افتاده است که لازم است در سالها و دورههای آتی نیز ادامه پیدا کند، چرا که در غیر این صورت کشور دچار خسران خواهد شد؛ برای مثال اعمال سوابق تحصیلی و افزایش ضریب امتحانات نهایی در نتیجهٔ کنکور سراسری از جمله این دستاوردها است.
*محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه: وزارت ارتباطات مکلفشده تا سالانه حدود ۱۵ هزار معلم را جهت اقتصاد دیجیتال آموزش دهد و آماده کند/ سازمان برنامه و بودجه مکلف شده است تا تمهیدات لازم برای ساخت و تجهیز ۱۰۰۰ هنرستان را فراهم کند/ باید ۲۵۰۰ هنرستان را در سطح کشور بهعنوان هنرستانهای تولیدی تعیین و برنامه عمل متناسب با آن را تنظیم کنیم/ وزارت آموزش و پرورش میتواند از ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی سازمان فنیوحرفهای استفاده کند/ آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای و مراکز آموزش فنیوحرفهای امکان تأسیس هنرستان غیردولتی را خواهند داشت و میتوانند هنرستان وابسته ایجاد کنند.
*حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی: سواد خواندن و ارتقای مهارتهای زبانی دانشآموزان از مسائل مهم معاونت آموزش ابتدایی است که تاکنون طرحهای مختلفی در این زمینه اجرا شده است؛ اما سازمان پژوهش و برنامهریزی بسته تربیت و یادگیری زبان و ادبیات فارسی را طراحی و ارائه کرده است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
*علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی: باید سه خدمت اساسی به مدرسه ارائه شود که شامل ارائه برنامه درسی مدرسهای است تا به مدرسه بگوییم از او چه انتظاری داریم؛ همچنین تولید و تامین بستههای تربیت و یادگیری برای مدرسه و پشتیبانی علمی از مدرسه از دیگر خدمات اساسی یاد شده هستند. برنامه درسی ملی در سطح مدرسه یک چهارچوب در سطح مدرسه است که توسط سازمان و ناظر به تمام فعالیتهای تربیتی درون مدرسه تدوین میشود و به عوامل مدرسه، درباره مهمترین ویژگیهای دوره تحصیلی و انتظارات موجود نسبت به آموزش و روابط دانشآموزان را شفاف میکند.
حمیدرضا خانمحمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گردهمایی روسای هیات مدیره و مدیران عامل مجامع خیرین مدرسهساز کشور در اصفهان: پروژههای در دست اجرای نهضت مدرسهسازی ایران، ۷۷۸۷ پروژه با ظرفیت ۴۹۵۸۳ کلاس درس و زیربنای بیش از ۸۸ میلیون مترمربع است که ۴۵ درصد پروژههای در دست اجرا با مشارکت خیرین است که ۱۶ درصد مردمی و ۲۹ درصد مشارکتی است.
حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی در مراسم افتتاحیه نهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان سراسر کشور در مشهد مقدس: مجوزی در آموزش و پرورش داده شده که بهزودی ۸۰۰ حافظ قرآن به بدنه آموزش و پرورش تزریق میشوند/ برای حافظان قرآن و برگزیدگان مسابقات قرآنی نیز در استخدامها امتیاز ویژهای قرار دادیم/ در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمان شهید رییسی ورود دانشآموزان نخبه قرآنی و حافظ بدون کنکور به دانشگاه فرهنگیان میسر شده است.
ارسال دیدگاه