آغاز امتحانات نهایی دانشآموزان پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم
امتحانات هماهنگ کشوری پایههای ششم و نهم از فردا آغاز میشود
تهران (پانا) - امتحانات نهایی دانشآموزان دوره دوم متوسطه پس از چند روز تاخیر در برگزاری، از امروز شنبه ۵ خرداد آغاز شد.
این امتحانات که قرار بود از ۳۰ اردیبهشت آغاز شود پس از شهادت رئیسجمهور و همراهانشان و به دلیل اعلام عزای عمومی به امروز شنبه ۵ خرداد تغییر کرد و برنامه امتحانی جدیدی در اختیار دانشآموزان قرار گرفت.
امتحانات نهایی خردادماه دانشآموزان دارای تاثیر ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری است.
برنامه جدید امتحانات نهایی دانشآموزان به شرح زیر است:
برنامه اصلاحی امتحانات هماهنگ کشوری پایههای ششم ابتدایی و نهم دوره اول متوسطه
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش درباره برگزاری این امتحانات اعلام کرد: بهدنبال برگزاری آزمون استاندارد در طراحی، اجرا، تصحیح و نمره دادن هستیم و حرکت آن از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است. در مرحله طراحی سوالات، قرنطینه کامل طراحان سوال انجام میشود و در مرحله اجرا تمام پیشبینیهای لازم برای تأمین امنیت آزمونها انجام شده است و دستورالعمل حفاظت آزمون مصوبه شورای عالی امنیت کشور را دارد.
محسن زارعی افزود: تأمین امنیت حوزههای آزمون توسط فراجا انجام میشود. در حوزههایی که مخصوص بزرگسالان است، حضور فیزیکی فراجا را داریم. همچنین شاهد آمادهباش امنیتی نیروهای انتظامی و پایداری آب و برق در روزهای برگزاری آزمون و پایداری اینترنت در حوزههای تصحیح هستیم. همه ظرفیتهای آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی از مدارس تا دانشگاه فرهنگیان و سالنهای ورزشی استفاده میشود.
وی ادامه داد: قرار نیست سختگیری بیمورد برای دانشآموزان انجام دهیم و در چارچوب کتاب درسی و درسی که معلم داده است، از او آزمون خواهیم گرفت و دانشآموزانی که به خوبی مطالعه کرده و دروس را یاد گرفتهاند، موفق میشوند بنابراین نباید مطالعه برای امتحانات نهایی را به شب امتحان موکول کنند.
زارعی گفت: به هیچ عنوان نیاز به دریافت کارت ورود به جلسه مجدد برای دانش آموزان از طریق سامانه نیست. دانشآموزان با همان کارتهایی که از قبل تهیه کردهاند در حوزههای آزمون حاضر میشوند.
ایجاد سابقه تحصیلی
یکی دیگر از کاربردهـای نتایج آزمونهای نهایی، ایجاد «سابقه تحصیلی» است که در کنار نتایج کنکور سراسری، در فرایند گزینش و پذیرش دانشآموزان برای ورود به مراکز آموزش عالی مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از سـابقه تحصیلی، نمرات دروس عمومی و تخصصی در هر رشته تحصیلی در دوره دوم متوسطه است که آزمون آنها به شـیوه سراسری و نهایی برگزار شده باشد.
رتبهبندی داوطلبان ورود به مراکز آموزش عالی بر اساس «نمره کل» آنان انجام میشود که از دو قسمت تشکیل میشود:
۱- نمره سابقه تحصیلی: میانگین نمرات آزمونهای نهایی است که توسط «مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش» وابسته به وزارت آموزشوپرورش بهصورت سراسری برگزار میشود.
۲- نمره آزمون اختصاصی (کنکور یا آزمون سراسری): میانگین وزنی نمرات دروس تخصصی آزمون سراسری (کنکور) است که سازمان سنجش آموزش کشور وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسئول برگزاری آن است.
داوطلبان باید بدانند که معیار سنجش سوابق تحصیلی، تراز کسب شده براساس نمرات است، نه خود نمره. پس اگر در یک آزمون نمره خوبی کسب نکردهاند، نگران نباشند، چراکه ممکن است تمام دانشآموزان به دلیل ضریب سختی بالای پرسش در آن درس، عملکرد خوبی نداشته باشند و این موضوع باعث شود در نهایت، تراز فرد نسبت به سایرین مطلوب باشد.
در نهایت تجربه دانشآموزان سالهای گذشته نشان میدهد که داوطلبان برای موفقیت در آزمون نهایی باید کتابهای درسی خود را دقیق و کامل مطالعه کنند. به این منظور همه محتوای کتاب درسی از جمله متنها، فعالیتها، تصاویر، سؤالات، آزمایشها، نمودارها، تمرینها و... را بیاموزند، بهطوری که مطمئن شوند همه مفاهیم موجود در کتاب درسی را درک کردهاند و پاسخ سوالات و مسائل طرح شده در کتاب درسی را بهدرستی یادگرفتهاند.
غیبت در آزمون
برای غیبت غیرموجه در آزمونهای نهایی نمره صفر منظور خواهد شد و چنانچه دانشآموزی در آزمونهای نهایی غیبت موجه داشته باشد آن درس از درسهـای وی حـذف خواهـد شـد. غیبـت در آزمـون نهایی خردادماه (موجه یا غیر موجه)، به منزله درج نمره خام صفر در محاسـبه نمره کل سـابقه تحصیلی است. دانشآموزان دارای غیبت موجه یا غیر موجه باید با رعایت سایر شرایط مجددا امتحان دهند. لازم به ذکر است که فقط نمره خردادماه بهعنوان سابقه تحصیلی محسوب خواهد شد.
تخلفات
فعالیتهایی نظیر همراه داشـتن جزوه، یادداشـت و وسـایل غیرمجاز (تلفن همراه، بیسیم، ساعت هوشمند، وسایل ارتباط الکترونیکی، دستگاههای حافظهدار، اسـلحه (سـرد و گرم) و...) در جلسـه آزمون، علامتگذاری در برگه پاسـخنامه، تقلب، رد و بدل کردن یادداشـت، تعویض اوراق آزمون یا پاسـخبرگهای مربوط، امحا و پارهکردن پاسخبرگها توسط دانشآموز، بیرون بردن برگه امتحانی، اخلال در نظم جلسه، خرید یا فروش سوالات آزمون یا پاسخ آنها، تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه، افشای سوالات آزمون یا تلاش برای دستیابی و افشای آنها و... تخلف محسوب میشود و قانون برای هر کدام، مجازاتی تعیین کرده است.
تبصره «تکماده»
اگر دانشآموزی از مجموع دروس نهایی دوره دوم متوسطه در ۴ عنوان درسی، نمره ۷ کسب کند؛ یعنی در این چهار درس حد نصاب نمره قبولی را به دست نیاورد، در صورتی که معدل کل وی کمتر از ۱۰ نباشد، میتواند از تبصره یا همان تکماده استفاده کند و از دوره متوسطه دوم فارغالتحصیل شود.
ارسال دیدگاه