معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تشریح کرد:
جزئیات مدل جذب و استخدام معلمان در دوره ابتدایی
تهران (پانا) - معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش جزئیات مدل جذب و استخدام معلمان دوره ابتدایی و نحوه عمل ارزیابان را تشریح کرد.
حمید طریفی حسینی در گردهمایی ارزیابان و تسهیلگران آزمون استخدامی آموزگاران مناطق نوزدهگانه شهر تهران، از معلم بهعنوان مهمترین رکن جریان کیفیتبخشی و کارآمدسازی نظام تعلیم و تربیت و مدارس کشور یاد کرد و افزود: در نظام آموزش ابتدایی که اصل و اساس کار تربیت بر عهده یک معلم پایه است، این امر از اهمیت بیشتری برخوردار است. لذا برای انتخاب بهترین و شایستهترین افراد بهعنوان معلم دوره ابتدایی باید دقت بیشتری داشته باشیم.
طریفی حسینی برگزاری آزمونهای استخدامی، تغییر شیوه جذب معلمان و استخدام معلمان جدید را یک فرصت تاریخی بینظیر برای نوسازی و تقویت سرمایه انسانی در نظام آموزش ابتدایی دانست که باید مغتنم شمرده شود.
وی افزود: فرزندان و کودکان کشور که بهعنوان امانتهایی در نظام تعلیم و تربیت به ما سپرده شدهاند لایق شایستهترین افراد بهعنوان معلم هستن و ما باید بتوانیم دسترسی این کودکان را به آنچه شایسته آن هستند، تضمین کنیم و این امر رقم نمیخورد مگر آنکه ما یک معلم با شایستگیهای مورد تاکید سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برای آنها فراهم کنیم.
به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، کار شناسایی، انتخاب و گزینش معلم مبتنی بر مدل شایستگیمحور که یک مدل جدید و کارآمد در مدیریت سرمایه انسانی است برای اولین بار در این مقیاس در نظام اداری و استخدامی کشور اتفاق افتاد و وزارت آموزش و پرورش در اجرای این مدل ارزیابی و جذب نیروی انسانی در سال گذشته موفق عمل کرد و این تجربه موفق در اجرای مطلوبتر این مدل ارزیابی در آزمون استخدامی کنونی وزارت آموزش و پرورش مورد توجه قرار میگیرد.
طریفی حسینی در ادامه از بکارگیری این مدل ارزیابی بهعنوان بخشی از فرایندهای جذب معلمان از طریق کنکور سراسری در دانشگاه فرهنگیان در آینده نیز خبر داد و تصریح کرد در این مدل ارزیابی شایستگیهای معلمی هر داوطلب توسط چندین ارزیاب حرفهای و از زوایای مختلف و با آزمونها و ابزارهای گوناگون تحت بررسی قرار میگیرد و تلاش بر این است که توانمندترین و شایستهترین افراد شناسایی شده و جذب وزارت آموزش و پرورش شوند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: این مدل سه وجهی که مبتنی بر ارزیابی شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای شغل آموزگاری ابتدایی طراحی شده است، هم در بخش کتبی آزمون استخدامی و هم در مرحله ارزیابی تکمیلی این آزمون که ۶۰ درصد نمره داوطلب را تشکیل میدهد، لحاظ شده و ابزارهای ارزیابی نیز برای سنجش و احراز این شایستگیها طراحی و بهکار گرفته میشوند.
طریفی حسینی اذعان داشت: ارزیابان حرفهای بهعنوان افرادی که نقش اصلی ارزیابی را دارند اولین چیزی که باید بدانند این است که با دید حرفهای در کار ارزیابی و قضاوت داوطلبان ورود کرده و دقت لازم، بدون هیچگونه سوگیری و تعصب را برای احراز شایستگیهای عمومی، شایستگیهای تخصصی که مبتنی بر دانش موضوعی شغل معلمی و شایستگیهای حرفهای که در واقع مبتنی بر مهارتها و تجارب فردی و خصلتهای ذاتی داوطلب نسبت به شغل معلمی است، داشته باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ضمن برشمردن سه گام اصلی در آموزش ارزیابان حرفهای تاکید کرد: ارزیابان حرفهای در گام اول باید چیستی و ابعاد و مولفهها و شاخصها و مصادیق رفتاری مورد نظر در این مدل شایستگی که قرار است مبتنی بر آن کار ارزیابی انجام شود را به بهترین شکل ممکن درک کنند.
وی برای ارزیابان، درک چرایی و منطق انجام این نوع ارزیابی برای جذب معلمان را گام ضروری دیگری دانست و بر ایجاد باور و ایمان نسبت به بهکارگیری این روش ارزیابی برای پایبندی به اصول ارزیابی حرفهای و ظرافتها و دقت لازم در انجام کار تاکید کرد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تسلط بر چگونگی انجام کار و نحوه استفاده از ابزارها و آزمونها و اجرای دقیق و صحیح ابزارها توسط ارزیابان را سومین گام آموزش ارزیابان حرفهای دانست و تسلط بر نحوه نمرهدهی و استفاده از ابزارهای ارزیابی را ضروری دانست.
طریفی حسینی در پایان بر ضرورت تشخیص ویژگیها و روحیات، مهارتها و تواناییهای فرد داوطلب متناسب با شغل آموزگاری در دوره ابتدایی و انتخاب افرادی برای تحقق بخشیدن به تربیت تمامساحتی در دوره ابتدایی تاکید کرد و لازمه این امر را توجه ارزیابان به هویت و اهداف دوره ابتدایی و مختصات و ویژگیهای این دوره تحصیلی که در ابزارها و شاخصهای ارزیابی مورد نظر نیز به آنها توجه شده است، برشمرد.
ارسال دیدگاه