معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:
دانشآموزخبرنگاران پانا حماسه 11 اسفند را روایت میکنند
تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت ما راوی انتخابات داریم. دانشآموزان پانا میروند و در شعب اخذ رای، فرایند انتخابات را روایت میکنند که همین موضوع با صداوسیما هم هماهنگ شده است که پخش شود.
حجتالاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه «+ تهران ۲۰» ضمن تبریک روز امور تربیتی به تمام تلاشگران عرصه تربیت، معاونان و مربیان پرورشی، مدیران مدارس، معلمان و مشاوران گفت: امروز نوجوانان ما بسیار بصیر و فهیم هستند. تعبیری که عرض میکنم تعبیر مقام معظم رهبری است که امروز نسل نوجوان و جوان ما از نسل نوجوان و جوان اول انقلاب هوشیارتر و بصیرتر است. همانطورکه میدانید بیشترین قشری که در انقلاب اسلامی و پیروزی آن نقش داشتند نوجوانان و جوانان بودند. در جنگ و در دفاع مقدس بیشترین آمار، مربوط به دانشآموزان است، با ۳۶ هزار دانشآموز شهید. برخی میگویند که این دانشآموزان برای اول انقلاب بودند! در جنگ اینگونه بودند.
وی ادامه داد: اکنون دیگر اینگونه نیست! اما میبینیم که در اعتکاف اخیر ۴۴۰ هزار دانشآموز شرکت کردند. اعتکاف خود یکی از رویشهای انقلاب اسلامی است. دانشآموز با یک بهجت خاص وارد مسجد میشود و سه روز بدون موبایل که برخی معتقدند نمیتواند از آن جدا شود، چنان با خدای خود ارتباط برقرار میکند که معرفت این دانشآموز همگان را مات میکند. امروز دانشآموز ما از لحاظ معنوی، نسبت به دانشآموز ابتدای انقلاب، روشنتر و بصیرتر است.
دانشآموزان از نظر سیاسی و معرفتی رشد کردهاند
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز چیزی در حدود ۷۰۰ هزار عضو شورای دانشآموزی مدرسه داریم، گفت: از ابتدایی دوره دوم تا متوسطه دوم، افراد به اینها رای میدهند. امروز وقتی در دل مدارس صحبتهای دانشآموزان را میشنوید، وعدههایی که میدهند، اقداماتی که انجام میدهند، میبینیم که فهم این دانشآموزان خیلی رشد کرده است. امسال در روز ۱۳ آبان در دیدار دانشآموزان با رهبر انقلاب، یکی از دانشآموزان برای اولینبار در محضر رهبر انقلاب شروع به سخنرانی و صحبت کرد و این نشان از رشد دانشآموزان دارد. مجموع شواهد و قرائن و اقدامات و اتفاقاتی که امروز در بین نسل نوجوان میبینیم متوجه میشویم که دانشآموز ما اتفاقا خیلی از لحاظ سیاسی و مسائل معرفتی رشد کرده است.
شکست دشمن بهخاطر بصیرت بالای دانشآموزان ایرانی است
وی با بیان اینکه دشمن هم بیکار ننشسته است، گفت: در اغتشاشات سال گذشته بیشترین هجمه دشمن بر روی نوجوانان بود. این یک پیام دارد؛ اینکه تمام برنامهریزی دشمن روی گروه سنی نوجوان و دانشآموزان است. یعنی معلوم است که این دانشآموز آنقدر رشد کرده و بصیرت دارد که الان مقابل جریان آنها ایستاده است و دشمن تلاش میکند این نوجوان را به جریان ضد انقلاب و ضد ملیت بکشاند ولی ناموفق بودهاند. این ناموفقی به دلیل بصیرت بالای دانشآموزان ماست. امروز دانشآموزان ما دانشآموزان فهیمی هستند.
باید برنامهریزیها با مقتضیات نسل نوجوان همخوانی داشته باشد
حجتالاسلام پورثانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند که دانشآموزان توانایی انتخاب سیاسی ندارند، گفت: دانشآموز امروز ما دانشآموز فضای مجازی است. دانشآموز هوش مصنوعی است. دانشآموز متاورس است. در فضایی است که شاید چند سال جلوتر از ما زیست میکند. امروز تقریبا قریب به اتفاق نوجوانان ما در فضای مجازی و بازیهای رایانهای و .. هستند و آنقدر از نظر مسائل سیاسی و فرهنگی و مجازی و ... پیشرفت کردهاند که برخی از مواقع، ما با آنها فاصله داریم. گاهی چند سال از ما معلمان و مربیان پرورشی جلوتر هستند. اگر شکاف نسلی را این تعریف کنیم نکته قابل تاملی است. امروز دانشآموز ما یک خواسته جدی از ما دارد؛ اینکه ما را درک کنید. ما را قضاوت نکنید. چرا فضای ما را درک نمیکنید؟ چرا این اتفاق میافتد؟ چون برنامهریزی ما با مقتضیات دانشآموز و نوجوانان همخوانی ندارد. پس برای اینکه این اتفاق بیافتد، ما که برنامهریزان حوزه تربیت نوجوان هستیم، باید مقتضیات حوزه نوجوان و آن چیزهایی که برای این عصر و این سن هست را درک کنیم.
وی اضافه کرد: حضرت آقا در روز ۱۳ آبان خطاب به دانشآموزان فرمودند «اهل تحلیل» باشید. آقا اهل تحلیل بودن را یکبار به ما روحانیون میگویند، یکبار به دانشجویان، یک بار به معلمان و یکبار خطاب به دانشآموزان. چه زمانی این را به دانشآموزان میگویند؟ تحلیل برای کسی است که به یک حدی از شعور و آگاهی رسیده که میتواند چیزی را تحلیل کند. لذا دانشآموز ما، نوجوان ما به حدی رسیده است که بتواند تحلیل کند.
دانشآموزان اهل تحلیل و صاحب سبک هستند
رئیس سازمان دانشآموزی با بیان اینکه ما یک برنامه جدی به نام مناظره دانشآموزی در مدارس داریم گفت: مناظرههای دانشآموزی که انجام میشود و وقتی این مناظرهها را میبینیم، عمق این تحلیل و بینش دانشآموزان را متوجه خواهیم شد. اتفاقا من معتقدم که دانشآموز در عصر حاضر و در فضای کنونی ما خیلی صاحب تحلیل است، صاحب بصیرت است و ما باید به او با مثال انسان صاحب سبک و تحلیل برخورد کنیم.
تشکیل ۵۰ هزار گروه دانشآموزی جهاد تبیین در مدارس
وی تصریح کرد: ما تقریبا درباره انتخابات برنامههای خود را از ابتدای بهمن شروع کردیم. امروز فضایی به نام «جت» جهاد تبیین، در مدارس شکل گرفته و امروز تقریبا ۵۰ هزار گروه دانشآموزی داریم که جهاد تبیینی را که رهبری فرمودند در مدارس انجام میدهند.
حجتالاسلام پورثانی با بیان اینکه ما تمام آسیبهای اجتماعی مدارس را رصد میکنیم و میدانیم چند درصد از دانشآموزی در معرض آسیبهاس اجتماعی هستند، گفت: آن درصدی که امروز در معرض آسیب اجتماعی است، بسیار کم هست. آن چیزی که امروز اتفاقا در فضای تربیتی و علمی کنشگری و تلاش میکند، درصد قابل قبولی است.
وی در پاسخ به این سوال که امروز چند درصد از جوانان و نوجوانان متوجه اهمیت انتخابات شدهاند، گفت: من اگر بخواهم یک نظر کارشناسی بدهم میگویم که قریب به اتفاق دانشآموزان اینگونه هستند.
برنامههای آموزشوپرورش برای آشنایی دانشآموزان با ساختار کشور
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش درباره برنامههای وزارت آموزش و پرورش برای آشنایی دانشآموزان با فضای انتخابات و ساختار حاکمیت و مدیریت کشور گفت: ما تقریبا ۵۰۰ هزار رای اولی داریم ولی معتقدیم که ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار فرد موثر داریم. ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار فردی که میتوانند امیدآفرینی کنند. نگاه ما در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تربیت دانشآموز تمامساحتی است که یکی از این ساحتها، ساحت سیاسی اجتماعی است که براساس آن قرار است دانشآموز در جامعه فعال باشد، قرار است در محله موثر باشد، قرار است دانشآموزی موثر و فعال باشد نه متاثر و منفعل. لذا سیر برنامههای ما برای تمام دانشآموزان است. روز گذشته زنگ مجلس در مدارس نواخته شد. زنگی بر مبنای گفتوگو بود. محتوایی آماده شده بود که براساس آن با دانشآموزان گفتوگو میشد که مجلس چیست؟ چه اختیاراتی دارد؟. در کتب درسی نیز ساختار حکومتی تشریح شده است. همچنین در بسیج دانشآموزی کار خوبی انجام شد و به دانشآموزان گفتند که شما چه انتظاراتی از نمایندگان دارید. بچهها دلنوشتههای نوشتند که تبدیل به کتاب شد و دوستان بنا دارند پس از انتخابات مجلس، این کتاب را در اختیار نمایندگان بگذارند و بگویند که این کتاب، انتظارات دانشآموزان از شما بوده است. همچنین براساس تاکیدات رهبر انقلاب، جشنهای تکلیف سیاسی در کشور در حال برگزاری است. در تهران جشن تکلیف بزرگی در سالن ۱۲ هزار نفری آزادی برگزار شد. تقریبا ۴ جشن دیگر بزرگ در تهران برگزار شد و دانشآموزان ورود به عرصه انتخاب و تصمیمگیری را جشن گرفتند.
وی در ادامه گفت: یک کار دیگر برای دانشآموزان، «نشان آزادی» است که همه دانشآموزان به همراه والدین خود در روز انتخابات حاضر میشوند. یک کار دیگر با همکاری صداوسیما «چالش دعوت» است. کانال ما در شاد در این چالش چند میلیون عضو دارد و طی آن هر کسی چند نفر را به انتخابات دعوت میکند. همچنین ما یک مجلس دانشآموزی داریم که هر سال در مجلس شورای اسلامی تشکیل میشود. این فرآیند از سطح مدرسه تا سطح ملی براساس انتخابات است. بچهها این روال رایگیری، تصمیمگیری و ... را فهمیدهاند. اکنون رییس مجلس دانشآموزی ما به صورت جدی وارد کار شده و دانشآموزان را دعوت میکند که بیایید و وارد عرصه تصمیمگیری شوید. همه این تشکلهای دانشآموزی ما با وزیر آموزش و پرورش دیدار میکنند و نظرات دانشآموزان را بیان میکنند. همچنین اول صبح امروز دانشآموزان رای اولی خدمت رهبر انقلاب اسلامی میرسند و با ایشان دیدار خواهند کرد.
شرکت ۵۰۰ هزار دانشآموز در پویش مهر ریاستجمهوری
حجتالاسلام پورثانی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای بسیار خوبی که انجام شد «مدرسه انقلاب» بود که توسط دانشآموزان اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان برگزار شد. نگاه ما به دانشآموز یک عنصر فعال کنشگر است. خود دانشآموزان در مدرسه انقلاب در غرفههای مختلف پیشرفتهای انقلاب را روایت میکردند. این جریان روایت پیشرفتهای ایران یک توقع جدی از ماست. کارهای خوبی صورت گرفته است. پویش مهر امسال ما درباره روایت پیشرفت بود. رییسجمهور سوالشان از دانشآموزان این بود که از پدران و بزرگترهای خود بپرسید چه اتفاقاتی در انقلاب اسلامی در ایران افتاده است. اکنون که با هم صحبت میکنیم قریب به ۵۰۰ هزار نفر در این پویش شرکت کردهاند. همچنین یک اتفاق خوب دیگر اردوهای راهیان پیشرفت است و این ابتکار خوب رییسجمهور در راهاندازی ستاد راهیان پیشرفت در کشور بود.
برنامهریزی برای برگزاری یک میلیون اردوی راهیان پیشرفت
وی با بیان اینکه اردوهای راهیان پیشرفت نورانی هم در حال انجام است؛ افزود: افق ما این است که ۱ میلیون اردوی راهیان پیشرفت برگزار شود. کسی که وارد این اردو میشود با کسی که از این اردو بازمیگردد کاملا متفاوت است.
نمایشگاه پیشرفت در ۳۲ اداره کل برپا میشود
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بخشی از این پیشرفتها در کتب درسی هم آمده و ادامه دار هم هست، گفت: ما دنبال این هستیم که در ۳۲ اداره کل، ۳۲ نمایشگاه پیشرفت برپا شود. چون همه دانشآموزان را نمیتوانیم به همه استانها ببریم، اما همه دانشآموزان هر استان را میتوانیم ببریم تا این نمایشگاه را در استان خود بازدید کنند.
وی درباره مطالبات دانشآموزان از نمایندگان مجلس افزود: دانشآموز به برنامه رای میدهد، دانشآموزی به سابقه و کارنامه مدیریتی رای میدهد و نکته مهمتر اینکه چقدر آن نماینده دانشآموز را میفهمد؟ چقدر فهم نوجوانانه دارد؟ چقدر فضای نوجوانان را میشناسد؟. آیا در چارچوب ذهنی و برنامههایش جایی برای نوجوان هست؟ فردا اگر وارد مجلس شد آیا به فکر تصویب قانونی خواهد بود که از دانشآموز حمایت کند؟. اخیرا یک قانون در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که دانشآموزان نخبه فرهنگی هنری، قرآنی و تشکیلاتی بتواند بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شد و با همین قانون یک موج خوشحالی در بین دانشآموزان کشور ما به وجود آمد.
وی با بیان اینکه تقریبا ۳ میلیون نفر در مسابقات فرهنگی و ۲ میلیون نفر در مسابقات قرآنی شرکت میکنند، گفت: اینها از یک چرخهای به مرحله نهایی میرسند. داوران سرشناس مسابقات هنری امسال میگفتند آثار مرحله نهایی فوقالعاده هستند و اصلا نمیتوان اسم این آثار را، دانشآموزی گذاشت.
دانشآموزخبرنگاران پانا، انتخابات را روایت میکنند
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای اولین بار نماینده فرماندار در شعب اخذ رای هستند و رای اولی هم هستند. گفت: ما راوی انتخابات داریم و دانشآموزان پانا میروند و در شعب اخذ رای، فرایند انتخابات را روایت میکنند که همین موضوع با صداوسیما هم هماهنگ شده است که پخش شود.
رای اولیها جمعه یک حماسه بزرگ را رقم خواهند زد
وی با تاکید بر اینکه تربیت خط مقدم ما در نظام اسلامی است، گفت: امروز آن چیزی که باید در اولویت همه باشد، گفتمان تربیت است. ۱۷ میلیون دانشآموز داریم. آیا زیبنده است که دانشآموزان ما یکبار در سال نتوانند اردو بروند؟ آیا زیبنده است دانشآموز نخبه ما زمینه بروز نداشته باشد؟ دانشآموز ما نتواند افق روشنی را برای خود ترسیم کند؟. جامعهای که اثرگذار و اثرپذیر است، دانشآموزان هستند. چیزی که امروز مهم است این است که دانشآموزان مهمترین رکن یک کشور هستند. رهبر انقلاب فرمودند آینده کشور را میخواهید ببینید بروید امروز مدرسه را نگاه کنید. امام فرمودند به دبستان برسید که دانشگاه دیر است. چند درصد مصوبات مجلس ما درباره مسائل تربیتی دانشآموزان است؟ اتفاقا مطالبات ما از نمایندگان است است که مسئله مهم امروز ما تربیت است. شاید تربیت دانشآموز از نان شب هم واجبتر باشد چون اگر دانشآموز درست تربیت شود فردا نان خانواده را تامین خواهد کرد. برای ما مهم است که گفتمان تربیت، دانشآموزمحوری و دیدن دانشآموز، مهم و مورد توجه باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: انشالله رای اولیها در محضر رهبر انقلاب شرکت خواهند کرد و روز جمعه یک حماسه بزرگ را رقم خواهند زد.
ارسال دیدگاه