معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش:
آزمون جذب معلمان تربیتبدنی و مربیان سلامت بهزودی برگزار میشود
آموزش یک رشته ورزشی برای هر پایه تحصیلی باید اجرا شود/ متوسط نرخ چاقی دانشآموزان در کشور به ۳۳ درصد رسیده است
تهران (پانا) - معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، ساحت زیستی و بدنی در سند تحول بنیادین را پیشران ساحتها دانست و گفت دانشآموزان اگر به لحاظ سلامت جسمی و روحی در موقعیت نامناسبی باشند در موقعیت مناسب یادگیری نیز قرار نخواهند گرفت.
دوره آموزشی حقوق ورزشی در راستای توانمندسازی مدیران مدارس شهر تهران با عنوان «مدیر آگاه، فضای ایمن، مدرسه شاد» با حضور ۱۸۰۰ نفر از مدیران مدارس شهر تهران برگزار شد.
صادق ستاریفرد، معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در این وبینار اظهار کرد: کلید تحول در مدرسه است و مدرسه، مفتاح است. اگر به مدرسه و مدیر به عنوان پرچمدار و کلیددار مدرسه، تمرکز و توجه کنیم، گام اول تحول را محکم رفتهایم. معلمان نیز بهعنوان محور تحول به ستون مدرسه یعنی مدیر، باید متصل باشند.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اردیبهشت امسال با معلمان خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد تحولی در آموزش و پرورش شروع شود باید معطوف به خط مقدم جریان تعلیم و تربیت باشد و اگر امروز فاصلهای بین وزارت با مدرسه است به دلیل این است که سند تحول بنیادین آموش و پرورش در سال ۹۰ تصویب و سیاستهای کلی آن در سال ۹۲ ابلاغ شد اما آییننامه اجرایی مدارس در سال ۱۴۰۰ و ۱۰ سال بعد از تصویب سند ابلاغ شده است.
ستاریفرد با بیان اینکه یکی از ساحتهای ششگانه سند تحول بنیادین، ساحت زیستی و بدنی است، افزود: ساحتهای سند تحول بهصورت جزیرهای و منفک از هم نیستند بلکه تلفیقی و ترکیبی همراه با رابطه طولی و تعاملی با یکدیگر هستند. ساحت زیستی و بدنی، پیشران است و دانشآموزان اگر به لحاظ سلامت جسمی و روحی در موقعیت نامناسبی باشند در موقعیت مناسب یادگیری نیز قرار نخواهند گرفت.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ورزش و بازی در نظام ارزشی و دینی هم قرار دارد و به آن تاکید شده است، گفت: اگر قرار است دانشآموز خوب برای جامعه خوب تربیت کنیم باید دانشآموز را در ۲ ساحت علمی و جسمی به قوت برسانیم. بازی، اولین و تنها ابزار ارتباطی با کودک از بدو تولد و مهمترین عنصر تربیتی و ارتباطی است. بازی و ورزش برای کودکان و نوجوانان، کمهزینه و پراثر است و تربیت را با ورزش و بازی باید شروع کرد. بنابراین برای ورزش و تقویت جسمانی بچهها باید وقت بگذاریم اما متاسفانه امروز میبینیم متوسط نرخ چاقی دانشآموزان در کشور به ۳۳ درصد و در بعضی استانها حتی به ۴۰ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه برای توسعه تربیتبدنی در ۳ حوزه نیروی انسانی؛ فضا و تجهیزات و محتوا برنامهریزی کردهایم، اظهار کرد: در حوزه نیروی انسانی به زودی، جذب خوبی در حوره معلمان پرورشی و تربیتبدنی و مربیان سلامت انجام میدهیم و آزمون استخدامی احتمالا در اسفند امسال برگزار میشود.
ستاریفرد با تاکید بر اینکه معلم باید توانمند باشد، خاطرنشان کرد: معلم باکیفیت و دارای مهارت، یک عنصر کلیدی است و معلم توانمند برای دانشآموزان نیز انگیزاننده است. بنابراین معلم را باید هدایت کنیم که کیفیت خود را ارتقا دهند.
وی با بیان اینکه معلم و تجهیزات خوب به برنامه خوب هم نیاز دارند، افزود: کسب مهارت و شناسایی استعداد و هدایت ورزشی دانشآموزان و ایجاد یک محیط پرنشاط از طریق ورزش در دستور کار قرار دارد و در این راستا آموزش یک رشته ورزشی برای هر پایه تحصیلی با کمک مدیران مدارس باید اجرا شود.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در قانون برنامه هفتم توسعه برای مدارس ایجاد شده است، گفت: امکان عقد قرارداد مستقیم مدارس و هنرستانها برای فروش محصولات و خدمات و فوق برنامهها فراهم شده و ۱۰۰ درصد درآمدهای حاصله نیز در اختیار همان مدرسه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه ۲ قانون «منع بهکارگیری بازنشستگان» و «منع مداخله کارکنان» را داشتیم که امکان عقد قرارداد با این افراد فراهم نبود، افزود: الان مدارس میتوانند هم با معلمان شاغل و هم معلمان بازنشسته برای ارائه خدمات و محصولات قراردارد ببندند. همچنین درآمد حاصل از اجاره برخی مکانهای مدارس به جای دیگری میرفت که جزو درآمدهای تملک دارایی میشد و امکان صَرف آن برای هزینههای جاری فراهم نبود که این امکان در برنامه هفتم فراهم شد که درآمد حاصل از اجاره فضاها برای برنامههای تربیتی، فرهنگی، اردویی، قرآنی و... دانشآموزان هزینه شود.
ستاریفرد، حساب پسانداز کارکنان دولت برای معلمان در کنار عضویت در صندوق ذخیره فرهنگیان، ایجاد فضاهای ورزشی درونمدرسهای با هدف یک متر مربع فضا به ازای هر دانشآموز، تکلیف توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی و امکان دریافت پاداش پایان خدمت فرهنگیان و استمرار خدمت آنها را از موارد مهم دیگر در برنامه هفتم توسعه بیان کرد.
۱۸۰۰ نفر از مدیران مدارس شهر تهران در این دوره شرکت کردند
حمیدرضا نجفیان، رئیس اداره تربیتبدنی و فعالیتهای ورزشی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در حاشیه این دوره به خبرنگار پانا گفت: «این برنامه بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و با عنایت به توانمندسازی نیروی انسانی به عنوان بزرگترین سرمایه هر سازمان و بر اساس برشهای تعیینشده و بر نامههای تکلیفی در دستور کار اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران قرار گرفت.»
وی اظهار کرد: «مدیران مدارس بر اساس اهداف تعیینشده در زمینه ساحتهای ششگانه تعلیم و تربیت باید توانمند شوند که یکی از ساحتها، زیستی و بدنی است که بر همین اساس از تمام مدیران مدارس دولتی و غیردولتی تمام مقاطع دخترانه و پسرانه شهر تهران برای این دوره دعوت کردیم که به دلیل محدودیت فضا طی ۳ روز (روزانه ۶۰۰ نفر با تقسیمبندی منطقهای) با حضور ۱۸۰۰ نفر برگزار شد.»
نجفیان با بیان اینکه این دوره با حضور ۲ نفر از مدرسان خاص حقوق ورزشی و همچنین معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، خاطرنشان کرد: «برای عملیاتی کردن ساحت زیستی و بدنی، محتوایی تحت عنوان «کتاب راهنمای تدریس» داریم که مغفول واقع شده و با این نگاه به دوره وارد شدیم که دانش و آگاهی مدیران را افزایش دهیم تا بدانند که معلم تربیتبدنی در فضای کلاس درس چه خوراک و برنامههایی را به دانشآموزان باید ارائه دهد.»
رئیس اداره تربیتبدنی و فعالیتهای ورزشی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه بازخوردی که از مدیران مدارس گرفتیم، گفتند این دوره در نوع خودش بینظیر بود، گفت: «با توجه به اینکه مسائل حقوقی در این کارگاهها توسط مدرسان خاص حقوق ورزشی ارائه میشود، مدیران نسبت به وظایف خود در ساعت درس تربیتبدنی آگاه میشوند و در این دوره عنوان شد که هر برنامهای حتی کلاسهای فوق برنامه در هر ساعاتی از آموزش اگر سلامت دانشآموز را به خطر بیندازد به لحاظ حقوقی ممنوعیت دارد و مدیر مدرسه حق اجرا ندارد.»
ارسال دیدگاه