نحوه ثبت پایگاههای اوقات فراغت در سامانه نورینو
تهران (پانا) - در دومین جلسه کمیسیون فعالیتهای تابستانی دانشآموزان، نحوه فعالیت در سامانه «نورینو» برای فعالیتهای تابستانه دانشآموزان تشریح شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش؛ دومین جلسه کمیسیون فعالیتهای تابستانی دانشآموزان، صبح امروز (۲ خردادماه) با حضور حجتالاسلام محمدحسین پورثانی، سرپرست اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی برگزار شد.
در این جلسه که با حضور نمایندگان دستگاهها، نهادها و تشکلهای مختلف دانشآموزی برگزار شد، درباره فعالیت سامانه نورینو به عنوان سامانه جامع فعالیتهای این معاونت نیز بحث و گفتوگو شد.
از آنجایی که موضوع ساماندهی به اوقات فراغت و استفاده از ظرفیت یک سامانه یکپارچه متصل به پایگاه داده آموزش و پرورش و همچنین صدور کارنامه تربیتی به واسطه سامانه نورینو، امکانپذیر شده است و اوقات فراغت نیز به عنوان یک فعالیت تربیتی و کنش دانشآموزان و فرهنگیان میتواند موقعیت خوبی باشد تا هم سامانه نورینو محک زده شود و هم موضوع در کارنامه تربیتی دانشآموز آورده شود.
بُعد مهمتر دیگر این موضوع که مطالبه مسئولان نیز هست این است که باید در بحث اوقات فراغت، یک بستر عادلانهای فراهم شود تا همه متولیان اوقات فراغت بتوانند به جمعیت انبوه ۱۶ میلیونی دانشآموزان در سراسر کشور دسترسی داشته باشند و بتوانند خدمات و پایگاههای خود را عرضه کنند که این قابلیت در این بستر فراهم شده است.
گفتنی است در این سامانه، افزونهای را تحت عنوان فعالیتهای تابستانه تعریف کردیم که مدیر پایگاه اوقات فراغت در این بخش با انتخاب گزینه جدید، نوع مرکز خود را انتخاب کند.
بعد از ثبت پایگاه در سامانه نورینو، مدیر مرکز باید رشتههای مورد نظر را ثبت کند. رشتهها در سامانه نورینو در ۵ دسته قرآنی، مهارتی، ورزشی، آموزشی، فرهنگی و هنری دستهبندی شدهاند که نام مربی، ظرفیت کلاس، شهریه و زمانبندی توسط مدیر مرکز ثبت خواهد شد.
پس از ثبت رشته، کارشناسان در سطح ادارات آموزش و پرورش موظف هستند به صورت روزانه و ساعتی، رشتههایی که در پنل خود تعریف شده است را بررسی و تایید کنند تا امکان ثبتنام فراهم شود.
در سامانه، نوع پایگاه، سطح و گستره پایگاهها مشخص است و میتوان از این بستر استفاده کرد و همچنین امکان ثبتنام انفرادی دانشآموزان نیز برای مدیران مدارس وجود خواهد داشت. گستره خدماترسانی پایگاه هم میتوان در سامانه نورینو تعیین کرد.
امکان حضور و غیاب دانشآموزان و صدور گواهینامه به صورت الکترونیکی نیز از جمله موضوعاتی است که در سامانه نورینو فراهم خواهد شد تا در نهایت یک کارنامه تربیتی نیز برای دانشآموزان در اختیار باشد.
معلم، اولیا و دانشآموز میتواند در سامانه my medu وارد شوند. در سامانه my medu که یک سامانه یکپارچه و ملی است، دانشآموز میتواند اطلاعات خود را وارد کند. در این سامانه اطلاعات هویتی افراد نیز کاملا مشخص است.
دانشآموز از مناطق مختلف کشور میتواند در پایگاههای تابستانی در رشتههای مشخص ثبتنام کند. دانشآموزان میتوانند از کیفیت فعالیتهای پایگاهها ارزیابی داشته باشند همچنین مدیر مدرسه میتواند نسبت به کیفیت حضور دانشآموز ارزیابی داشته باشد و در کارنامه تربیتی، آن را ثبت کند.
در این سامانه، گزارشهای نموداری نیز امکانپذیر است تا به صورت لحظهای، وضعیت ثبتنام دانشآموزان و ثبت پایگاههای اوقات فراغت در سراسر کشور در اختیار باشد. امکان رصد مدارس از لحاظ اجرای فعالیتهای پرورشی نیز از طریق سامانه نورینو قابل دسترس است.
بر اساس این گزارش تاکنون ۸۰ هزار و ۶۷۰ مدرسه در سامانه نورینو فعال شدهاند که به تفکیک میتوان از طریق این سامانه، یک گزارش مدیریتی از فعالیت مدارس استانهای مختلف در اختیار باشد.
مورد تاکید است تمام مسئولیت نظارت بر ثبت صحیح و استفاده درست از سامانه نورینو بر عهده فرد معرفیشده و تاییدکننده در وزارت آموزش و پرورش است.
ارسال دیدگاه