معاون پرورشی، فرهنگی وزارت آموزش و پرورش:
طرح نماد در ۶ هزار مدرسه اجرا میشود
هماکنون می دانیم چند درصد دانش آموزان در معرض آسیبهای اجتماعی هستند و چه آسیب هایی دارند
اصفهان (پانا) - معاون پرورشی، فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت طرح نماد(غربالگری آسیبهای اجتماعی) در ۶ هزار مدرسه که یک میلیون دانشآموز در آن تحصیل میکنند اجرا شده است.
اصغر باقرزاده، معاون پرورشی، فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در نشست نوجوانی در زیست بوم جدید که با حضور قشری از فرهنگیان اصفهان برگزار شد، بیان کرد: مدتیاست که رصد و و پایش آسیبهای اجتماعی در دانشآموزان را در قالب طرحی به نام نماد انجام میشود.
وی ادامه داد: ۱۴ نهاد دولتی هماهنگ با هم به صورت مشترک در این طرح همکاری میکنند که پایه و اساس آنها آموزش و پرورش است. در این برنامه مدیر مدرسه، خانواده، دانش آموزان و معلمان باید دانش آموزان را از نظر قرارگیری در معرض آسیبهای اجتماعی غربالگری کنند. از سال گذشته تا الان در ۶ هزار مدرسه که ۱میلیون دانش آموز در آن تحصیل می کنند، غربالگری آسیبهای اجتماعی انجام شده است و هماکنون می دانیم از این تعداد چند درصد دانش آموزان در معرض آسیبهای اجتماعی هستند و چه آسیب هایی دارند.
باقرزاده تصریح کرد: آسیب هایی دانش آموزان را احاطه کرده که ترک تحصیل معمولی ترین آنهاست، خشونت، اعتیاد،کودک کار، فرار از خانه، بزهکاری، کودک آزاری و ... آسیب های پرخطری هستند که دانش آموزان بسیاری را احاطه کرده است و وزارت کشور و آموزش و پرورش که متولیان اصلی مبارزه با آسیب ها هستند، باید دانش آموزان را از لحاظ آسیب های اجتماعی که در معرض آن قرار دارند بسنجند که برای یک میلیون دانش آموز این رصد انجام شده است.
وی ادامه داد: بعد از مرحله رصد و پایش باید تشخیص دهیم که چه راهکاری برای هر سطح از آسیبها بیندیشیم و چگونه به دانش آموزان آسیب دیده کمک کنیم و چگونه دانش آموزانی که از آسیب ها دورند را توانمند کنیم.
باقرزاده تاکید کرد: در این راستا به همه معلمان پیشنهاد میکنم حتما کمکهای اولیه آسیبهای اجتماعی را مطالعه کنند تا بتوانند در مواجهه با آسیبها و خطرات احتمالی به دانش آموزان خود یاری رسانند. مثلا اگر دختربچه ای به شما مراجعه کرد و سوال پرتی از شما پرسید حتما تردید کنید که آسیبی اطراف زندگی او یا در خانه یا در مدرسه او را تهدید می کند که چنین چیزی از شما پرسیده و به شما پناه آورده تا پاسخ بگیرد و چنانچه معلم بی توجهی کند یا آگاهی از کمک های اولیه برای برطرف کردن آسیب های اجتماعی نداشته باشد، آن فرد ممکن است در معرض خودکشی قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: در این طرح بعد از پایش آمار برای موارد در معرض خطر آسیبها، کلاسهایی برگزار میشود یا به خانواده هایشان اطلاع داده می شود تا به فرد آسیبدیده کمک شود نجات پیدا کند و در نتیجه آن شاهد اتفاقات ناخوشایندی نباشیم.
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش اذعان کرد: برنامه وزارت آموزش و پرورش برای اجرای این طرح برای حدود ۲۰ هزار مدرسه و ۶ میلیون دانش آموز است تا به خودشان و خانوادههایشان کمک کنیم.
وی افزود: معلمان در برابر دانش آموزانی که دچار آسیب شدند یا در معرض خطر هستند، اگر توانایی حل آن را نداشتند یا کمک های اولیه آسیب های اجتماعی را هم بلد نبودند، دانش آموزان و خانواده های آنها را به خطوط مشاوره ۱۵۷۰ ارجاع دهند تا با فرد متخصصی صحبت کنند.
ارسال دیدگاه