معرفی محتوای مرتبط با مبارزه با استکبار، تسخیر لانه‌ جاسوسی و معارف انقلاب در کتاب‌های درسی

تهران (پانا) - ۱۳ آبان سالروز اتفاق تاریخی تسخیر لانه‌ جاسوسی و مبارزه با استکبار جهانی است، در همین راستا چندین محتوا در کتاب‌های درسی گنجانده شده که به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

کد مطلب: ۱۲۲۷۹۲۶
لینک کوتاه کپی شد
معرفی محتوای مرتبط با مبارزه با استکبار، تسخیر لانه‌ جاسوسی و معارف انقلاب در کتاب‌های درسی

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، نظر به اهمیت کتاب‌های درسی به‌عنوان یک رسانه در نشر و انتقال ارزش‌های انقلاب اسلامی به دانش‌آموزان، به مناسبت فرارسیدن روز ۱۳ آبان که در تقویم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی نام‌گذاری شده، بخشی از محتوای مرتبط با این وقایع مهم در کتاب‌های درسی به‌صورت نمایشگاه مجازی ارائه می‌شود.

برخی محتواهای ارائه شده در کتاب‌های درسی شامل کتاب اقتصاد: پایه‌ی دهم و یازدهم: اشاره به تحریم‌های نظامی و غیرنظامی دولت آمریکا علیه ایران؛ کتاب هویت اجتماعی: پایه‌ی دوازدهم: اشاره به واقعه‌ی تسخیر لانه‌ی جاسوسی آمریکا و تصویر کتاب اسناد مربوطه؛ کتاب تاریخ (۳) ایران و جهان (رشته‌ی ادبیات و علوم انسانی): پایه‌ی دوازدهم: اشاره به متن دو سند آماده‌ی لانه‌ی جاسوسی آمریکا؛ کتاب تاریخ (۳) ایران و جهان (رشته‌ی علوم و معارف اسلامی): پایه‌ی دوازدهم: اشاره به علل تسخیر لانه‌ی جاسوسی آمریکا است.

معرفی روز شمار

روز ۱۳ آبان که در تقویم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی نام‌گذاری شده یادآور سه واقعه‌ی مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره‌ی مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به‌عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است و شاید تاریخ معاصر ما روزی با این درجه از اهمیت و بزرگی را کمتر به یاد داشته باشد. تبعید حضرت امام خمینی(ره) به ترکیه در سال ۴۳، کشتار دانش‌آموزان انقلابی در سال ۵۷ و تسخیر لانه‌ی جاسوسی آمریکا در سال ۵۸. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، آمریکا دنبال دشمنی با ایران بود. در این میان، پذیرش شاه از سوی آمریکا، خشم ملت ایران را صد چندان کرد؛ حضرت امام که از دولت موقت قطع امید کرده بود، در یک سخنرانی فرمودند: «ای جوان‌هایی که در مقابل توپ و تانک رفتید، نهضت خودتان را حفظ کنید ننشینید دیگران برای شما کار کنند، اینها برای شما کاری نمی‌کنند. امام خمینی در پیامی دیگر در ۱۲ آبان ۵۸ در اعتراض به پذیرش شاه از سوی دولت آمریکا اعلام کرد: "دانشگاهیان، دانش‌آموزان و طلاب علوم دینی با قدرت تمام مبارزه خود را علیه آمریکا گسترش دهند".

به‌دنبال انتشار این پیام، نمایندگان دانشجویان پیرو خط امام در دانشگاه‌های امیرکبیر، تهران، شهید بهشتی و صنعتی شریف تصمیم به تصرف سفارت آمریکا گرفتند. در اولین بیانیه‌ی این دانشجویان آمده است: "ما دانشجویان مسلمان پیرو خط امام از موضع قاطعانه‌ی امام در مقابل آمریکای جنایتکار به‌منظور اعتراض به دسیسه‌های امپریالیستی و صهیونیستی، سفارت جاسوسی آمریکا در تهران را به تصرف درآوردیم تا اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانیم."

حضرت امام خمینی(ره) یک روز پس از اشغال در چهارده آبان در جمع گروهی از بازدیدکنندگان در قم با تایید آشکار اقدام دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در تسخیر لانه‌ی جاسوسی آمریکا، نام دولت آمریکا را «شیطان بزرگ» نامید که با فراخواندن شیاطین کوچک به دور خود مشغول توطئه برای بازگرداندن منافع از دست‌ رفته خود و رژیم هواخواه خود در ایران است و اشغال «مرکز توطئه» را انقلاب دوم پس از انقلاب اسلامی نامید که از آن مهم‌تر بوده است.

بنا به فرموده‌ی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) ۱۳ آبان هر سال، فصل تجدید بصیرت انقلابی و ابلاغ پیام رسای ملت ایران در مبارزه همیشگی و دائمی با استکبار جهانی و صهیونیزم پلید است و با تشویق جوانان به خواندن اسناد لانه‌ی جاسوسی می‌فرمایند: «جوان‌های عزیز! اسناد درس‌آموز لانه‌ی جاسوسی را بگیرید و بخوانید، دانشجویانی که آنجا را گرفتند و فهمیدند که لانه‌ی جاسوسی است با زحمت زیاد آن را استحصال کردند اینها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در هنگام اوج نهضت و پیروزی انقلاب دائم درحال توطئه علیه جمهوری اسلامی بوده‌اند؛ آمریکا این است. این اسناد مورد تأکید رهبر انقلاب می‌باشند و بنابر توصیه‌ی ایشان باید در کتاب‌های تحصیلی دانشجویان و دانش‌آموزان گنجانده شوند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار