مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی:
توسعه اردوگاههای دانشآموزی نیاز به فکر و ایده جدید دارد
تبریز (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی گفت: اگر نگاه به اردوگاه و اردو بعنوان مکمل آموزشی باشد، محوریت برنامههای تربیتی بهتر پیش میرود و این کار مستلزم فکر و ایده جدید است.

اسفندیار صادقی، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، در شورای برنامهریزی اردوگاههای دانشآموزی استان امروز (۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۵) در محل اردوگاه الغدیر تبریز گفت: اردو یعنی فرصتی برای شاد بودن، یادگیری و تجربه کردن؛ نباید این فضا را تبدیل به محلی برای رکود و فراموشی کنیم. اردوگاه محل نشاط و رشد است و باید از امروز با کمک نیروهای انسانی و اقدامات جزئی اما هدفمند، در مسیر احیا قرار گیرد.
وی با تأکید بر عدالت در بهرهبرداری از اردوگاهها افزود: مدارس دولتی و غیردولتی باید با هزینه یکسان از این امکانات استفاده کنند. همچنین بهرهبرداری از اردوگاهها تنها با مجوز اداره کل امکانپذیر است و در صورت رایگان بودن، باید چارچوب حقوقی و قراردادی مشخصی وجود داشته باشد.
صادقی ادامه داد: این اردوگاه سرمایه آموزش و پرورش است. در مقطعی، از سند زمین این مجموعه استفادههای اقتصادی شده که نشان از اهمیت و ظرفیت بالای آن دارد. باید با تعامل و همکاری بینبخشی، در مسیر توسعه این مجموعه گام برداریم.
او قناتهای موجود در اردوگاه را بخشی از میراث تاریخی دانست و گفت: درختان کهن این مجموعه نیز قابلیت شناسنامهدار شدن دارند و باید پلاککوبی و مستندسازی شوند. وی تأکید کرد: نباید مسیر را از نو آغاز کنیم، بلکه باید راه نیکان گذشته را ادامه دهیم و اشتباهات را اصلاح کنیم. همه ما عضوی از اداره کل هستیم و با همدلی میتوانیم این بهشت را از خطر تبدیل شدن به جهنم نجات دهیم.
در ادامه این نشست، محمد صادقزاده، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان، با ارائه گزارشی از وضعیت اردوگاهها اعلام کرد: در استان ۱۶ اردوگاه دانشآموزی وجود دارد که ۱۰ اردوگاه فعال و آماده پذیرش دانشآموزان هستند. سه اردوگاه دیگر در مرند، ایلخچی و عشایر به صورت نیمهفعال در حال آمادهسازی هستند و یک اردوگاه نیز به دلیل فقدان خدمات عمرانی، غیرفعال است.
وی افزود: مجموع متراژ اردوگاههای استان ۱۱۴ هکتار است. بهعنوان نمونه، اردوگاه کوثر تبریز دارای امکاناتی مانند سالن، قنات، آلاچیق، باغ، ۱۲۷ تخت اقامتی، سوئیتهای مستقل و ۱۵ نیروی رسمی است. در مجموع، ۸ اردوگاه نمازخانه دارند، یکی در حال احداث است و تنها ۵ اردوگاه محل برگزاری همایش و برنامه دارند. همچنین فقط ۹ اردوگاه وسیله بازی دارند و سایر اردوگاهها فاقد آن هستند.
صادقزاده با اشاره به آمارهای سال ۱۴۰۳ گفت: بیش از ۱۴۹ هزار دانشآموز در اردوگاهها پذیرش شدهاند که ۲۰ درصد آنها از دانشآموزان دختر هستند.
وی با تأکید بر نقش مهم اردوگاههای مراغه و تبریز در ارائه خدمات به کل استان افزود: میزان درآمد حاصل از ورودی، فروش میوه، اجاره آلاچیق و سایر خدمات نسبت به سطح خدمات ارائهشده، رقم پایینی محسوب میشود. در حالی که اعتبارات دریافتی سال گذشته ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال بوده، اما هزینههای انجامشده بالغ بر ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال است. حدود ۵۰ درصد این هزینهها از سوی وزارت پرداخت شده است.
پیشنهادات معاون پرورشی برای توسعه اردوگاهها شامل موارد زیر بود:
- مولدسازی زمینهای الحاقی اردوگاه الغدیر برای فعالیتهای تجاری
- اختصاص نیروهای خدماتی شرکتی از طریق قراردادهای شرکتهای خدماتی معاونت پژوهش، برنامهریزی و توسعه منابع
ـ تجهیز و تکمیل آمفیتئاتر اردوگاه الغدیر
- ابلاغ اعتبار از محل بند (ج) تبصره ۳ قانون بودجه و ۵ درصد اعتبارات تملک داراییها به اردوگاهها
- پیگیری مصوبه شورای آموزش استان و دستور استاندار در خصوص تکمیل پروژه خوابگاه اردوگاه الغدیر
- تصویب نرخ ورودی اردوگاهها در شورای برنامهریزی اردوگاههای استان
- ممنوعیت پذیرش رایگان سایر نهادها و ارگانها بدون مجوز رسمی؛ تخفیف تنها با تأیید دفتر مدیرکل و معاونت پرورشی و فرهنگی مجاز خواهد بود.
او با اشاره به بهرهمندی ۵ هزار خانواده فرهنگی از اردوگاهها در ایام ۱۲ و ۱۳ فروردین افزود: در هفته گذشته، برای اولینبار پس از چند سال، با همکاری شهرداری عملیات هرس درختان، سمپاشی، رنگآمیزی و زیباسازی عمارت انجام شده و امید است نمازخانه اردوگاه تا هفته معلم تکمیل و در همان ایام افتتاح شود.
صادقزاده در پایان از تلاش شبانهروزی عوامل اجرایی اردوهای دانشآموزی تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه، اسفندیار صادقی در بازدید از اردوگاه الغدیر تبریز با اشاره به ظرفیت بالای اردوگاه الغدیر تبریز در قدمت و ظرفیت های موجود، گفت: عمارت تاریخی این اردوگاه، با قدمتی نزدیک به ۲۰۰ سال، شناسنامه فرهنگی شهر تبریز محسوب میشود.
ارسال دیدگاه