در اختتامیه دومین همایش و نمایشگاه بین المللی صنعت ساخت مطرح شد
پیادهسازی بهسازی انرژی در ساختمانهای دولتی
تهران (پانا)- دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی صنعت ساخت شب گذشته با حضور رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مدیران و مسئولان دولتی و خصوصی، متخصصان، علاقمندان و دستاندرکاران برگزاری همایش به کار خود پایان داد.
ایپکچی، عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر به نمایندگی از دبیر علمی همایش، محورها و موضوعات شاخص طرح شده در طول سخنرانیها و پنلهای تخصصی برگزار شده را به اختصار در اختیار حاضران در مراسم قرار داد.
در ادامه محمد شکرچیزاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ذکر این مطلب که این جمع بندیها زمانی میتواند نقش موثرتری داشته باشد که بتوانیم آنها را به صورت اسناد فنی و لازمالاجرا و یا پروتکلهای اجرایی درآوریم.
وی در این رابطه از دبیر علمی کنفرانس درخواست کرد که جمعبندیها در قالب مباحث مختلف مقررات ملی ساختمان امکان عملیاتی شدن پیدا کند چرا که ۸۰ تا ۹۰ درصد مباحث مطرح شده میتواند در حوزه ساخت و ساز و ضوابط شهرسازی عملیاتی شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به حضور مهندسان خارجی از کشورهای همجوار ایران، آن را یک پتانسیل بالقوه برشمرد و گفت: موضوع بلایای طبیعی بویژه زلزله به دلیل آنکه مرز ندارد میتواند زمینه بسیار خوبی برای تعامل و همکاریهای مشترک قرار گیرد. من به عنوان رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی آمادگی خود را برای توسعه همکاریهای مشترک با این کشورها از جمله اقلیم کردستان عراق اعلام میکنم. در همین رابطه میتوانیم در زمینه تبادل دانش و تجربهمان در حوزه شبکه شتابنگاری تعامل داشته باشیم. همچنین میتوانیم در حوزه گواهینامه فنی و اصالت کالا نیز همکاری و تعامل را با کشورهای همجوار برقرار نماییم. این همکاری میتواند هم در جهت ارتقای کیفی محصولات ساختمانی که در این کشورها تولید میشود باشد و هم به صورت الزام دریافت گواهینامه فنی در مورد محصولاتی که به این کشورها میرود.
شکرچیزاده افزود: بر مبنای گفتگوها و مباحث به عمل آمده در جلسات و پنلهای تخصصی، توجه به افزایش بهرهوری و همچنین موضوع محیط زیست که در همه دنیا عدم توجه به آن موجب تغییر اقلیمها شده است، مورد تاکید جدی ما قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین معضل مهم دیگری که در این مباحث به آن توجه شد مبحث انرژی است. تصور میکنم ضعف جدی که هم در ساخت و ساز و هم در حمل و نقل با آن مواجهیم مدیریت انرژی است. اگر دقت کنیم در مباحث مختلف مقررات ملی ساختمان نیز، به مبحث ۱۹ که محوریت مصرف انرژی است توجه لازم به عمل نیامده است.بررسی های ما در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان می دهد که مبحث ۱۹ هزینه حداکثر ۱۵ درصد را برای ساختمان خواهد داشت و این کاملا توجیه پذیر است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطرنشان ساخت:راهکاری که در این رابطه به هیات دولت پیشنهاد دادیم این بود که دولت این کار را از خودش شروع کند به این صورت که بهسازی انرژی را در ساختمانهای دولتی پیادهسازی کند و پس از فرهنگ سازی لازم، اجرای آن در بخش خصوصی نیز صورت گیرد. در کشورهای اروپایی بر اساس پروتکل تعریف شده، ساختمانهای دولتی باید تا سال ۲۰۳۰ انرژی پلاس شوند یعنی هم انرژی کمتری مصرف کنند و هم اینکه انرژی اضافه تولید کنند.
وی اضافه کرد: موضوع ساختمانهای هوشمند نیز میتواند در این زمینه بسیار مفید باشد.
شکرچی زاده در پایان اظهار امیدواری کرد که نتایج دومین کنفرانس بتواند در مقررات ملی ساختمان یا در قالب پروتکل های اجرایی مورد استفاده قرار گیرد.
در دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی صنعت ساخت از حامیان و برگزارکنندگان با اهدای لوح تقدیر شد. در بخش حامیان، عبدل زاده مدیرعامل شرکت قصر آرزوی ایرانیان و طاهرخانی مدیرعامل شرکت تهویه ایرانیان مورد تقدیر قرار گرفتند. در ادامه محمد شکرچی زاده رئیس همایش، علی شاهانی دبیر همایش و امید صدری دبیر اجرایی تقدیر به عمل آمد.
در بخش تقدیر از شرکتها و برگزارکنندگان دومین همایش و نمایشگاه بین المللی صنعت ساخت، با اهدای لوح از محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مهدی سرلک مدیرعامل مهندسین مشاور مقاوم سازه پویا، سیدمهدی محمودی فر مدیرعامل شرکت سهلان نما، امید صدری مدیرعامل شرکت صدر استون و طاهرخانی مدیرعامل شرکت تهویه ایرانیان تقدیر به عمل آمد. در پایان همچنین یاد و خاطره مرحومان عبدالله حسینی استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران و عضو کمیته علمی همایش و عباس رضی پور رئیس اتحادیه کامیونداران کمپرسی ایران گرامی داشته شد.
ارسال دیدگاه