صدر: مطمئنم ارسال کنندگان پیامکها نمیدانند FATF چیست
روایتی جدید از محتوای پیامکهای تهدیدآمیز به اعضای مجمع درباره FATF
تهران (پانا) - محمد صدر، عضو مجمع تشخیص می گوید: در حال حاضر یکی از اشکالات مجمع این است که با وجود محدود بودن وقت باید موضوع« افایتیاف» در جلسه امروز مجمع قرار میگرفت اما متاسفانه این موضوع در دستورکار امروز مجمع قرار داده نشد و این یک اشکالی است که مجمع تشخیص مصلحت نظام با موضوعی به این مهمی این چنین بیتوجه برخورد میکند.
بهگزارش خبرآنلاین، فاصله ایران تا بازگشت به لیست سیاه چیزی حدود ۴۰ روز زمان باقی مانده است اما باوجود آنکه نبض معاملات تجاری و بانکی به شماره افتاده است اما هنوز مجمع تشخیص مصلحت نظام برای لوایح پالرمو و CFT تصمیمی نگرفته است و کار بهجایی رسیده است که از رئیس جمهور از یک طرف و نمایندگان مجلس از سوی دیگر دست به قلم شدهاند و در نامهای به رهبری از ایشان خواستهاند تا تکلیف این لوایح را با توجه به اختیاراتشان مشخص کنند.
اما خبر جنجالی امروز حمله پیامکی به اعضای مجمع تشخیص بود که از شب گذشته آغاز شده و بنا به اظهارات مجید انصاری همچنان ادامه دارد. پیامکها در شرایطی به اعضای مجمع ارسال میشود که قرار است امروز جلسه مهمی در مجمع تشخیص برای تعیین تکلیف این لوایح برگزار شود. جلسهای که بنا بهگفته «حسین مظفر» از اعضای مجمع تشخیص مصلحت قرار است این لوایح بار دیگر به بحث گذاشته شود که از نگاه او احتمالا آخرین تصمیمات به رد این لوایح و یا تعلیق مشروط بهرفع تحریمها منجر شود.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم از یک هفته پیش گفته بود بحث درباره این لوایح به روز چهارشنبه موکول خواهد شد اما محمد صدر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرآنلاین ضمن تایید ارسال این پیامکها به اعضای مجمع، به موضوعی مهمتر اشاره میکند. او برخلاف اظهارنظر حسین مظفر میگوید قرار بود امروز موضوع FAFA در جلسه شورا بررسی شود اما این موضوع در دستورکار قرار نگرفته است و بهنظر این تعلل عمدی است. صدر از عواقب رد این لوایح و از دست رفتن آخرین فرصتها نیز سخن به میان آورد. آنچه در ادامه میخوانید مشروح این گپوگفت است:
آقای صدر! گفته میشود از شب گذشته تعداد زیادی پیامک در جهت رد لوایح FATF برای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است آیا شما هم از این پیامکها دریافت کردهاید؟
بله تعداد زیادی پیامک برای من ارسال شده است که من حتی فرصت نکردم همه آنها را بخوانم.
پیامک زدهاند که تصویب لوایح FATF خیانت به خون شهدا و امام است
محتوای این پیامکها چیست؟
محتوای آنها این است که «این لوایح را تصویب نکنید» «تصویب این لوایح خیانت به خون شهدا و بیوفایی به امام است» و .. . یعنی حرفها و صحبتهایی که همواره در این موارد گفته میشود و من مطمئن هستم ارسال کنندگان این پیامکها هیچکدام نمیدانند FATF و CFT چیست و تنها براساس یک اقدام تشکیلاتی شروع به ارسال این پیامکها کردهاند. البته آنها از این موضوع هم بیخبر هستند که این پیامکها اثری نخواهد داشت بلکه میتواند نتیجه عکس داشته باشد.
برخی پیامکها تهدیدآمیز است
آیا در این پیامکها آیا تهدید هم وجود داشته است؟
تلویحا وجود دارد اما واقعا من وقتی با حجم زیادی از پیامکها روبهرو شدم همه آنها را نخواندم اما معمولا در میان آنها تهدید هم وجود دارد. به هر حال در همه آنها از امام زمان (عج) گرفته تا امام و انقلاب توصیه شده است خیانت نکنیم و پاسخگو هم باشیم.
بحثی درباره ارجاع لوایح به شورایعالی امنیت ملی و شورای هماهنگی سران قوا نشده است
یک زمزمهای که درباره این لوایح به گوش میرسد این است که گویا تصمیم گرفته شده این لوایح از مجمع به شورایعالی امنیت ملی یا شورای هماهنگی سران سه قوه ارجاع داده شود چقدر این بحث جدی است و چقدر احتمال وقوع این مسئله وجود دارد؟
تا امروز چنین بحثی در مجمع وجود نداشته است و بهلحاظ قانونی هم نمیدانم که این مسئله امکان دارد اتفاق بیفتد یا خیر چراکه بالاخره آن سیری که یک مصوبه طی میکند یعنی ابتدا از مجلس به شورای نگهبان میرود و از شورای نگهبان دوباره به مجلس ارجاع داده میشود و اگر مجلس بر تصمیم خود اصرار کند به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع میشود؛ لذا طبق قانون اساسی مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیمگیرنده آخر است در چنین شرایطی نمیدانم بهلحاظ قانونی این اجازه وجود دارد که از مجمع تشخیص مصلحت نظام به مرجع دیگری وجود دارد یا خیر.
چرا مجمع با موضوع مهم FATF با بی توجهی برخورد می کند
ایران تا پایان مهلت گروه اقدام ویژه مالی فرصت چندانی ندارد و اگر اشتباه نکنم ۲۷ بهمن ماه اجلاس FATF برگزار خواهد شد و این در حالی است که هر روز فشار تندروها بر مجمع برای رد این لوایح بیشتر میشود؛ برداشت شما از این فضا چیست و به نظرتان چقدر این جمعیت افراطی میتواند نظرش را بر نظر مجع تشخیص مصلحتنظام غالب کند؟
در حالحاضر یکی از اشکالات مجمع این است که همانطور که شما هم اشاره کردید با وجود محدود بودن وقت باید حتما این موضوع در جلسه امروز مجمع قرار میگرفت اما متاسفانه این موضوع در دستورکار امروز مجمع قرار داده نشد و این یک اشکالی است که مجمع تشخیص مصلحت نظام با موضوعی به این مهمی این چنین بیتوجه برخورد میکند.
میخواهند تصمیم گیری درباره لوایح را به تاخیر بیندازند
یعنی این یک تعلل عمدی است؟
من همواره گفتهام در سیاست نیتخوانی نمیکنم اما عملا این نحوه رفتار میتواند به این معنا باشد که میخواهند تصمیمگیری درباره این موضوع را میخواهند به تاخیر بیاندازند. ما چهار جلسه در کمیسیون مشترک درباره این موضوع صحبت کردیم اما به نتیجهای که باید میرسیدیم نرسیدیم و همچنان این موضوع بلاتکلیف باقیمانده است. قدر مسلم مجمع باید فعالتر با این موضوع برخورد میکرد و هرچه زودتر تکلیف را مشخص کند چراکه فرصت رو به پایان است.
لوایح تصویب نشوند، اقدامات مقابلهای علیه ما شروع میشود
اگر این فرصت هم از دست برود و چه سرنوشتی در انتظار کشور است آیا احتمال دارد این فرصت بار دیگر تمدید شود و یا اینبار ایران در لیست سیاه قرار میگیرد؟
در این راستا کارشناسان مربوطه چه از وزارت خارجه گرفته شده است چه وزارت اقتصاد و دارایی که در اجلاسهای مختلف شرکت میکنند طبق آن بیانیهای که داده شده است میگویند اگر این لوایح تصویب نشود ایران بهطور خودکار به لیست کشورهای غیرهمکار بر میگردد و دوباره اقدامات مقابلهای علیه ما شروع میشود.
ارسال دیدگاه