در نشست خبری مدیر عامل آلومینیوم جنوب مطرح شد؛
آلومینیوم جنوب دارای استانداردهای زیست محیطی
لامرد (پانا)- بر پایه تجربه فعالیت کارخانه های مشابه و اولویت الزامات زیست محیطی، این کارخانه با استانداردهای زیست محیطی و تجهیزات پیشرفته و با تکنولوژی ۴۳۰ کیلوآمپر ساخته شده است و پیشبینی می شود میزان ذرات معلق از استانداردها پایین تر باشد. مدیر عامل آلومینیوم جنوب در نشست خبری خود با خبرنگاران لامرد و مُهر این را اعلام کرده است.
شهریار طاهر پور در نشست خبری خود با اصحاب رسانه شهرستانهای لامرد و مُهر با اشاره به پیشینه احداث کارخانه آلومینیوم جنوب (سالکو) اظهار کرد: با توجه به محدودیتها و مشکلات متعدد، فعالیتهای اجرایی کارخانه از دی ماه ۹۴ آغاز و در کمترین زمان ممکن، اینک در آستانه بهره برداری رسمی از فاز نخست این مجتمع قرار داریم که منشا تحول و جهش بزرگ از نظر تولید این فلز و همچنین خلق ارزش افزوده برای اقتصاد ملی میشود.
مدیر عامل آلومینیوم جنوب (سالکو) با بیان اینکه جانمایی محل احداث این صنعت در شهرستان لامرد با توجه به دسترسی به بندر تخصصی و استراتژیک پارسیان و مهیا کردن شرایط مطلوب صادرات این نقطه، میزبان چنین صنعت بزرگی تعیین شد، ابراز کرد: کارخانه با ۴ دیگ آغاز بکار کرده است که به مرور دیگر دیگ ها (سلول های احیا) وارد مدار تولید می شوند که روشن شدن ۴۰ دیگ تا ۸۶ دیگ در سالن شماره یک در برنامه است.
او ضمن برشمردن مزیتها و محاسن این کارخانه تصریح کرد: فاز ۳۰۰ هزار تُنی آلومینیوم در بردارنده ۳ سالن و هر سالن مشتمل بر ۸۶ دیگ است که مجموع در فاز نخست ۲۵۸ دیگ (سلول احیا) قرار دارد.
طاهرپور با تشریح زیرساختهای فراهم شده برای استمرار فعالیت این کارخانه گفت: ۵۲۰ مگاوات برق موردنیاز کارخانه آلومینیوم جنوب در فاز نخست است که ۳۰۰ هزار تُن بطور کامل وارد مدار تولید شود و از آنجاییکه درحال حاضر ۲۰۰ مگاوات برق از خط عسلویه لامرد تامین شده است. بنابراین این امکان وجود دارد که ۸۶ دیگ به مرور وارد مدار تولید شوند.
وی ادامه داد: بخشی از پودر مورد نیاز آلومینا در داخل تامین شده و همچنین مبادرت به خرید این ماده اولیه از خارج از کشور شده که بر اساس برآورد انجام شده آلومینای موجود فعلی کفاف تولید شمش آلومینیوم تا بهار سال آینده را می دهد.
طاهر پور از وارد مدار تولید شدن کارخانه آندسازی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در آینده نزدیک خبر داد و تامین آب و گاز مورد نیاز در پی تلاش مدیریت ارشد منطقه ویژه و سایر مدیران را از نمونههای همکاری بین بخشی برشمرد.
وی در ادامه به اسکله اختصاصی آلومینیوم در سایت پارسیان و سیلوهای آلومینا و مواد اولیه در سایت انرژیبر پارسیان اشاره کرد و گفت: کارخانه تولید مواد آلومینا با ظرفیت یک میلیون تُن به عنوان عمده مواد اصلی کارخانه آلومینیوم در سایت انرژیبر پارسیان در غرب هرمزگان احداث میشود که با کشف معدن بوکسیت در محدوده استان بوشهر و مجاورت منطقه ویژه اقتصادی لامرد از دیگر مزایای این کانون بزرگ صنعتی است.
مدیرعامل مجتمع آلومینیوم جنوب با بیان اینکه نخلستان ۳۰هکتاری در این مجموعه عظیم صنعتی به عنوان بزرگترین فضای سبز در منطقه جنوب کشور احداث خواهد شد، اذعان کرد: بر پایه تجربه فعالیت کارخانههای مشابه و اولویت الزامات زیست محیطی، این کارخانه با استانداردهای زیست محیطی و تجهیزات پیشرفته و با تکنولوژی ۴۳۰ کیلوآمپر ساخته شده است و پیشبینی می شود میزان ذرات معلق از استانداردها پایین تر باشد و در طراحی انجام شده، اجرای نخلستان در برنامه قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری در صنایع پایین دست و تولید محصولات آلومینیومی با سودآوری بالا و ارزش افزوده زیادی همراه است، گفت: با توجه به ارزیابی انجام شده از بازار فروش شمش آلومینیوم و برای جلوگیری از خام فروشی ، ۱۵۰ هزار تن آلومینیوم مذاب در جوار کارخانه به تولید محصولات آلومینیومی اختصاص می یابد که در این بازه زمانی محدود شرکتهای زیادی در این زمینه وارد مذاکره شده اند.
طاهرپور با بیان اینکه عمده فعالیت در بخش صادرات و تبدیل به محصولات آلومینومی می باشد، بیان کرد: این کارخانه قصد دارد با تولید شمش های باکیفیت آلومینیوم در بازارهای خارجی رقابت کند و راهاندازی فاز نخست کارخانه به عنوان بهترین فرصت برای سرمایهگذاران بویژه بومیان و صاحبان سرمایه در مناطق پیرامونی منطقه ویژه لامرد است که در بخشهای پایین دست آلومینیوم سرمایهگذاری کنند.
کارخانه آلومینیوم جنوب با سرمایه گذاری ۱/۲ میلیارد دلار و با مساحت ۲۰۰ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی لامرد واقع شده که با سرمایهگذاری ۴۹ درصد ایمیدرو و ۵۱ درصد شرکت سرمایهگذاری غدیر قرار است در سفر ریاست جمهوری به استان فارس افتتاح شود. همچنین در اوایل دی ماه امسال نمونهگیرى از اولین مذاب تولید شده سلولهای احیا با تکنولوژى ٤٣٠ کیلو آمپر در شرکت آلومینیوم جنوب انجام شد.
در حال حاضر ایران از نظر ظرفیت تولید آلومینیوم در رتبه ۱۸ جهان قرار دارد که با اتمام طرح های توسعه آلومینیوم جنوب و جاجرم، این رتبه به ۱۲ ارتقاء مییابد.
ارسال دیدگاه