آثار تاریخی لرستان چشم به راه اعتبارات سیل
خرمآباد (پانا) پیکر زخم خورده آثار تاریخی و گردشگری لرستان از سیل ویرانگر فروردین ماه در حالی چشم به راه مرمت است که با وجود گذشت ۹ماه، سفره میراث فرهنگی استان همچنان خالی از اعتبارات سیل است.
به گزارش پانا،مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان می گوید: بر اثر سیل فروردین ماه سال جاری ۱۰۰ اثر تاریخی لرستان دچار خسارت شد و در حوزه آثار تحت تملک این اداره کل حدود ۷۲ میلیارد و ۳۱۵ میلیون تومان خسارت ثبت شده است.
سید امین قاسمی اظهار داشت: در حوزه بخش خصوصی مشاغل خانگی و کارگاه های صنایع دستی هتل ها و گردشگری استان نیز سیل پنج میلیاردو ۲۴۵ میلیون تومان خسارت وارد کرد.
به گفته وی، خسارات وارده به میراث فرهنگی و گردشگری لرستان در سامانه سجاد بارگذاری شده است.
تاکنون اعتباری جهت خسارت وارده سیل به آثار تاریخی لرستان ابلاغ نشده است
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی لرستان همچنین گفت: برای مرمت آثار و ابنیه تاریخی لرستان که در سیل سال جاری خسارت دیدند تاکنون هیچگونه اعتباری ابلاغ نشده است.
قاسمی با اشاره به حجم سنگین خسارت سیل سال جاری به آثار تاریخی این استان بیان کرد: پل کشکان یکی از برجسته ترین آثار تاریخی در این استان است که در برای مرمت این اثر تاریخی ۳۲۰ میلیون تومان اعتبار داخلی در نظر گرفته ایم و مرمت این اثر تاریخی در حال اجرا است.
وی ادامه داد: همچنین جهت مرمت تاسیسات قلعه فلک الافلاک ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
قاسمی بیان کرد: در حوزه گردشگری استان نیز زیرساخت های زیادی دچار آسیب شد که که در حال حاضر عملیات بهسازی مسیر دریاچه گهر، مرمت پل کلهر و بهسازی مسیر آبگرمه نورآبادو مسیر گردشگری آبشار آبچکان از محل اعتبارات این اداره کل در دست اقدام است.
سیل ۱۶ میلیارد تومان به زیرساخت های گردشگری لرستان خسارت وارد کرد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان همچنین گفت: سیل ۱۲ فروردین ماه جاری بسیاری از تاسیسات، هتل ها و زیرساخت های گردشگری لرستان را دچار تخریب و خسارت کرد.
قاسمی با بیان اینکه راه ارتباطی بسیاری از سایت های گردشگری استان مسدود و تخریب شده است، اظهار داشت: برخی از تاسیسات گردشگری استان دچار آسیب و گاهی تخریب کامل شدند و بسیاری از واحدهای پذیرایی بین راهی پلدختر به طور کامل تخریب شد.
وی با بیان اینکه تاسیسات و ساختمان ها، زیرساخت های گردشگری، پل های ارتباطی، آبشارها، سکوها و رمپ های به سمت پل ها نیز دچار خسارت زیادی شده اند، افزود: امکان تردد و دسترسی به تعداد زیادی از جاذبه های گردشگری استان به ویژه شیرز، آبشار هفت چشمه، غارکوگان به طور کامل بر اثر سیل از بین رفت.
بیش از ۸۰ درصد ظرفیت مراکز اقامتی لرستان بر اثر سیل خالی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: ایام نوروز بهترین فرصت درآمدزایی برای تاسیسات گردشگری، اقامتی، دفاتر، هتل های استان بود که بروز سیل بسیاری از رزرو های هتل ها و مراکز اقامتی استان به شرایط نامساعد کنسل شد و این مراکز متضرر شدند.
قاسمی اظهار داشت: سال های گذشته ظرفیت اقامتی استان تا بیش از ۹۰ درصد در ایام نوروز پر بود که امسال به دلیل سیل بیش از ۸۰ درصد این ظرفیت خالی ماند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت:قطار گردشگری لرستان که نخستین سال فعالیت را در استان تجربه می کرد برخلاف استقبال بسیار گسترده در روزهای نخست از ۱۱ تا ۱۴ فروردین حرکت خود را کنسل کرد و خسارت بسیار زیادی متحمل شد.
قاسمی افزود: آمار اقامت مسافران نوروزی در لرستان ۳۰۹ هزار و ۵۹۵ شب اقامت است که نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد کاهش و آمار بازدید از قلعه فلک الافلاک ۹۴ هزار و ۹۷ نفر ثبت شد که ۴۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت.
وی اظهار داشت: این درحالی است که در موج نخست تعطیلات آمار بازدید های استان افزایشی بود و در روز سوم فروردین ماه جاری رکودشکنی بازدیدهای استان رقم خورد و ۱۷ هزار و ۴۹۰ نفر از قلعه فلک والافلاک بازید کرد.مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ادامه داد: یکسری عملیات اضطراری روی برخی پل ها و آثار تاریخی انجام شده اما برای پیشبرد کارها همچنان منتظر تخصیص اعتبار هستیم.
قاسمی تصریح کرد: برخی آثار با میزان اعتباری اندک قابل ترمیم است اما برخی ابنیه را با یک میلیارد تومان هم نمی توانیم بازسازی کنیم.
وی یادآور شد: در استان اثری تاریخی که به طور صد در صد به دلیل سیل خسارت دیده باشد نداریم و بیشتر خسارت ها بین صفر تا ۵۰ درصد بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان با اشاره به خسارت سیل به ۱۰۰ اثر و ابنیه تاریخی این استان گفت: تاکنون یک ریال اعتبار برای جبران این خسارات اختصاص داده نشده است.
ارسال دیدگاه