به همت اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش استان:
کارگاه آموزشی پیشگیری از آنفلوآنزا و بیماری های تنفسی برگزار گردید
زنجان(پانا) - کارگاه آموزشی پیشگیری از آنفلوآنزا و بیماری های تنفسی با حضور اسماعیلی کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان زنجان و مسئولین و کارکنان اداره کل استان در سالن شهید تجلی اداره کل برگزار گردید.
اسماعیلی کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان زنجان در این کارگاه آموزشی گفت: «آنفلوآنزا در استان زنجان به حد اپیدمی نرسیده است و مواردی شبه آنفلوآنزا مشاهده شده است که جای نگرانی جدی نیست اما با این حال لازم است دانش آموزان٬ معلمان و اولیا٬ اصول مراقبت و پیشگیری را رعایت کنند.»
وی در ادامه ضمن اشاره به برخی علائم بالینی آنفلوآنزا که تب بالای ۳۸ درجه و سرفه خشک و گلودرد از جمله آن است، اظهار داشت: آنفولانزا از سرماخوردگی متفاوت است وراه های تشخیص سرماخوردگی از آنفلوآنزا شامل موارد زیر است:
۱)تب، سردرد، درد شدید عضلانی، خستگی مفرط، گلودرد، سرفه خشک، جزو علایم آنفلوآنزاست.
۲)سرماخوردگی تدریجی است٬ سردرد شدید و خستگی مفرط ندارد و گهگاهی با گلودرد و عطسه و التهاب بینی و سرفه
همراه است.
۳)آنفلوآنزا در روزهای اول علایم بالینی ندارد ولی سرماخوردگی یک روز و بیشتر علایم خود را بروز می دهد.
۴)سرماخوردگی همراه با عطسه و آبریزش بینی است ولی آنفلوآنزا چنین نیست.
اسماعیلی راه های انتقال آنفلوآنزا راعطسه یا سرفه و تماس دست با اشیا آلوده به ویروس عنوان کرد و گفت: «دوره بهبود آنفلوآنزا حدود یک هفته تا ده روز است. کوتاه شدن تنفس، ایجاد مشکل در سیستم تنفسی، خلط خونی، درد قفسه، افت فشار خون و تغییر سطح هوشیاری، از علائم پیشرفت بیماری به سمت فرم شدید آن است که باید مورد توجه قرار گیرد.»
کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان زنجان در پایان، رعایت آداب تنفسی، پرهیز از دست دادن، روبوسی، رعایت فاصله ۱۲۰ سانتیمتری، تهویه کامل محل کار و زندگی، پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ، شستن دقیق دست ها با مایع صابون، مصرف میوه های تازه به ویژه مرکبات٬ مایعات و مواد مغذی را از جمله موارد پیشگیری از این بیماری به شمار آورد.
شایان ذکر است در اغلب اوقات ۹۰ درصد بیماری های واگیردار از جمله آنفلوآنزا با شستشوی کامل دست ها از بین می رود و مدت زمان شستن دستها باید ۱۵ الی ۲۰ثانیه باشد.
ارسال دیدگاه