واعظی: آمار بازداشتیها را از سخنگوی قوه قضاییه بپرسید
تهران (پانا) - رئیس دفتر رئیسجمهوری میگوید که هدف سخنگوی قوه قضاییه اطلاعرسانی بیشتر است. به محض اینکه آمار جمعآوری شود اعلام خواهند کرد.
محمود واعظی با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اعتراضات اخیر در پاسخ به سوال پانا درباره آمار بازداشتشدگان اظهار کرد: «کار فقط کار دولت نیست. همه قوا هم در جمع شدن این مشکل تلاش کردند. نیروی انتظامی و سپاه قوه قضائیه تلاش کرد. اطلاعات که کامل شود ارائه خواهند داد.» رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین تصریح کرد: «اولین سری اطلاعات روز گذشته منتشر شد.»
او در پاسخ به سوال دیگر پانا مبنی بر چرایی اعلام نشدن تعداد بازداشتیها و کشتهشدگان در شرایطی که ریز به ریز آمار تخریب های صورت گرفته اعلام می شود گفت: «آمار بازداشتیها در تهران اعلام شد. اینها را از سخنگوی قوه قضاییه بپرسید.سخنگوی قوه قضائیه هدفش اطلاع رسانی بیشتر است. به محض اینکه آمار جمع آوری شود اعلام خواهند کرد.»
او همچنین در مورد تشکیل کمیته سه نفره برای بررسی وضعیت بازداشتشدگان و آسیبدیدگان ناآرامیهای اخیر اظهار کرد: «کمیته سه نفرهای که متشکل از وزیر کشور، وزیر دادگستری و معاون حقوقی رئیس جمهور هستند، براساس ابلاغی که دیروز شد وظیفه دارند بررسیهای لازم را انجام دهند. قطعا در این اتفاقاتی که افتاد کسانی هستند که یا رهگذر بودند یا داشتند تماشا میکردند. در واقع کسانی بودند که قصد آشوب نداشتند، به هر حال اینها به نوعی آسیب دیدند؛ لذا دولت وظیفه خودش میداند که بررسیهای لازم را انجام دهد تا آنهایی که بیگناه هستند حساب شان از کسانی که آمدند، آشوب کردند و خسارت زیادی به اموال مردم زدند، جدا شود.»
کسانی که انتقاد دارند، آزادند که نظراتشان را بگویند
رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین بیان کرد: «خوشبختانه اقدامی که دیروز انجام شد و قوه قضائیه هم در حال انجام این کار است، در واقع به دنبال این هستیم اگر کسانی انتقادی دارند، آزاد هستند تا نظراتشان را بگویند. بررسی و جدا کردن حساب کسانی که آشوب کردند با سلاح سرد یا گرم خوف و ترس ایجاد کردند وظیفه این کمیته است.»
واعظی درباره سفر یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان به ایران و اینکه آیا پیامی به همراه داشته است یا خیر؟، گفت: «اگر منظور، پیام از جانب مقامات کشورش یا سلطان عمان باشد، بله، ایشان حامل پیام برای همکاری دو جانبه و همکاری منطقهای بود. در زمان ملاقات هم اعلام کرد که از طرح صلح هرمز حمایت میکنیم، علاقهمند هستیم در این زمینه کار شود، ما هم اعلام کردیم فرصت خوبی است با توجه به روابط بسیار خوب تاریخی و امروز ایران و عمان در مسائل منطقه همکاری بیشتر انجام شود.»
این مقام مسئول اظهار کرد: «در جریان این ملاقات اعلام شد در عمان تصمیم گرفتهاند روابط اقتصادی گسترده شود و در همین هفته وزیر صنایع این کشور به همراه ۴۰ شرکت بزرگ عمانی برای تشکیل کمیسیون مشترک به ایران میآید و این مساله مورد استقبال ما است. اصول سیاست ما همکاری نزدیک و حسن همجواری با همسایگان است، علاقهمندیم این روابط را با همه همسایگان داشته باشیم.»
واعظی درباره سفرهای برنامهریزی شده رئیس جمهوری گفت: «قرار است سفری به مالزی و ژاپن اواخر این ماه احتمالا انجام شود.»
آمادگی روحانی برای سفر به ژاپن و مالزی
رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به این سوال که روز گذشته یک رسانه ژاپنی مدعی شد ایران پیشنهاد سفر به توکیو را داده است، اظهار کرد: «به هر حال هر سفری که به هر جای دنیا انجام شود، باید ارادهاش وجود داشته باشد.»
او درباره دعوت از نخست وزیر مالزی برای حضور در ایران نیز گفت: «بله دعوتی را ماهاتیر محمد داشته که برای اواخر این ماه با رایزنیهایی که انجام شده و هیات و دعوتنامههایی که آمده سفر به مالزی پذیرفته شده که انجام شود. از طرف دیگر شینزوآبه در سفری که به ایران داشت، از آقای روحانی دعوت کرد با توجه به این که دوری راه وجود دارد، سعی شد بهگونهای سفرها انجام و تجمیع شود که صرفهجویی شود، لذا آمادگی داریم به این سفر پاسخ مثبت دهیم.»
واعظی همچنین درباره اینکه برخی نیروهای تندرو مباحثی را در مورد ضربه و آسیب زدن به دولت مطرح میکنند و این رویکردهای تخریبی تا چه اندازه سنگ اندازی در فعالیتهای دولت محسوب میشود؟، بیان کرد: «به هر حال این مطلب جدید نیست، ما همیشه در این ۶ سال گذشته متاسفانه با این پدیده مواجه بودیم، انتخابات تمام شده ولی رقابتهای انتخاباتی تمام نشده و همان صفبندیهایی که در دوران انتخابات بود ادامه پیدا کرده، امسال هم که سال انتخابات است و در اسفند ماه انتخابات مجلس را داریم، خیلی از اینها که یا علاقهمند هستند خودشان به مجلس بروند یا دوستان همفکرشان به مجلس بروند، دیواری کوتاهتر از دولت پیدا نمیکنند.»
عدهای پا را از نقد فراتر گذاشته و دولت را تخریب میکنند
رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین بیان کرد: «دولت همیشه از انتقاد و نقد سازنده استقبال کرده و میپذیرد، عده ای هم هستند از این فضایی که دولت به وجود آورده تا مردم و رسانهها بتوانند نقد کنند، پا را فراتر گذشته و وارد تخریب و اتهام زنی می شوند. امیدواریم شرایط کشور را دوستان و عزیزان درک کنند که شرایط خاصی است، با دشمن خارجی مواجهیم، آمریکا و اسرائیل و برخی ازکشورهای منطقه فشار حداکثری بر مردم و نظام میآورند.»
واعظی همچنین در مورد اینکه آیا رئیس مستعفی جمعیت هلال احمر قصد خروج از کشور را داشته است؟، اظهار کرد: «بله. او چند روز پیش برای این که در اجلاسی در ژنو شرکت کند، اجازه گرفت، ما موافقت کردیم ولی نمی دانستیم که ممنوع الخروج بود اگر می دانستیم میگفتیم معاونش برود. صبح هم که از اجلاس بیمه بازگشتم شنیدم بازداشت شده است.»
او درباره علت قطع اینترنت سیستان و بلوچستان هم گفت: «قطعی اینترنت سیستان و بلوچستان هیچ ارتباطی با آن اتفاقات هفته گذشته ندارد، آن جا در یک بخشی مسالهای پیش آمده و نگرانیهایی را نیروهای امنیتی دارند، اما با توجه به این که شرایط سیستان و بلوچستان خاص است و اشراری که در پاکستان اقامت دارند مواقعی وارد شده و حرکات تخریبی انجام میدهند و خارج میشوند، به همین دلیل نیروهای امنیتی آن جا به دنبال این هستند که خسارتی به مردم وارد نشود و جان مردم حفظ شود یک مقدار ملاحظه می کنندبه محض این که این مساله حل شد اینترنت وصل میشود.»
ارسال دیدگاه