امضای تفاهمنامه همکاری هلالاحمر با سازمان ثبتاحوال کشور
تهران (پانا) - در نشستی با حضور روسای جمعیت هلال احمر و سازمان ثبت احوال کشور تفاهم نامهای بین این دو نهاد امضاء شد تا بر اساس آن جمعیت هلال احمر به منظور ارائه خدمات در بحرانها و همین طور خدمات داوطلبی و فرهنگی از ظرفیتهای اطلاعاتی این سازمان بهره ببرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، این تفاهمنامه میان علی اصغر پیوندی و حمید درخشاننیا روسای جمعیت هلال احمر و سازمان ثبت احوال به امضا رسید که بر اساس آن جمعیت هلال احمر میتواند از اطلاعات ثبت شده افراد در این سازمان در موارد مختلف بهره ببرد. از جمله اینها استفاده از موقعیت مکانی و اطلاعات خانوار برای کمک در حوادث و بحرانها است و همچنین بر اساس این تفاهمنامه امکان استعلام اطلاعات اثر انگشت افراد در بحرانها میتواند در چارچوب قوانین در اختیار جمعیت هلال احمر قرار بگیرد. از دیگر مواردی که جمعیت هلال احمر میتواند از اطلاعات ثبت احوال برای استعلام بهره ببرد، استعلام و تطبیق اطلاعات سامانههای سخا و سجاد است.
در این نشست علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: خوشحالیم فرصتی دست داد تا بتوانیم با امضاء این تفاهمنامه از ظرفیتهای سازمان ثبت احوال برای خدمت رسانی شایستهتر به هموطنان بهره ببریم.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: هلال احمر به عنوان یک نهاد امدادی، فرهنگی و اجتماعی وظایف زیادی به عهده دارد. شاید بسیاری افراد از بیرون هلال احمر را یک نهادی بشناسند که در حوادث مختلف نقش حاکمیتی امداد و نجات را دارد اما همان طور که گفتم وظایف دیگری هم داریم.
وی با تشریح اهم فعالیتهای جمعیت هلال احمر گفت: در سازمان جوانان از پیش دبستانی تا سن ۲۹ سالگی افراد را در کانون های مختلف غنچههای هلال، دانش آموزی، دانشجویی، طلاب و … تحت پوشش داریم و سعی میکنیم با ایجاد فضایی با نشاط شرایطی را به وجود بیاوریم که این افراد خلاقیتهای خود را بروز بدهند.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: سازمان داوطلبان نیز وظیفه هماهنگی مدیریت و سوق دادن داوطلبان و خیرین و ارتباط با کانونهای قدرتمند اجتماعی را به عهده دارد و تلاش این سازمان ایجاد بستر لازم برای ترغیب افراد به کار داوطلبانه است.
وی تاکید کرد: اساس کار جمعیت هلال احمر، داوطلبانه است و به همین دلیل و وجود شبکه مویرگی تنها ۸۵۰۰ پرسنل رسمی داریم که در قیاس با سایر دستگاهها زیاد نیست ولی گستردگی کار ما زیاد است که با توجه به ظرفیت داوطلبی، بیشتر این فعالیتها به دوش داوطلبان و جوانان است که برای خدمتگذاری به مردم، دل خود و رضای خدا کار و تلاش می کنند. ساماندهی، جذب، مدیریت، آموزش و فراخوان این افراد به عهده داوطلبان است.
پیوندی با اشاره به فعالیتهای سازمان امداد و نجات نیز گفت: این سازمان هم کاملا شناخته شده است و وظیفه دارد در حوادث در لحظات اولیه حاضر شود و تمام تلاش اعضای سازمان این است که منطقه را از شرایط بحرانی خارج کنند.
وی در مورد تاثیر همکاری ثبت احوال و جمعیت هلال احمر در خدمت رسانی بهتر نیز گفت: ما از سامانهای که شما تشکیل دادهاید میتوانیم برای ساماندهی داوطلبان استفاده کنیم. بسیاری از مردم دوست دارند به شکلی در کار مردمی سهیم باشند و در این زمینه میتوانیم از سامانه موجود بهره ببریم تا داوطلبان را ساماندهی کنیم و همچنین این ظرفیت در زمینه امداد و نجات میتواند بسیار یاری دهنده باشد. به عنوان مثال در زلزله کرمانشاه ما در منطقه با شرایطی مواجه شدیم که برخی از مناطق به شدت آسیبدیده بود و ما نمیدانستیم که این منطقه دقیقا محل سکونت چند خانوار است و چه وضعیتی دارند.
سامانه تغییر نشانی و کمک به هلال احمر
حمید درخشاننیا، رئیس سازمان ثبت احوال کشور نیز در این جلسه اظهار کرد: خوشحالم این تفاهم نامه که مقدمات تدوین آن از مدت ها قبل آغاز شده بود به نتیجه رسیده است و از افرادی که پیگیر به نتیجه رسیدن آن بودند تشکر میکنم.
رئیس سازمان ثبت احوال افزود: این سازمان یک ظرفیت عظیم اطلاعاتی را مانند یک گنج در خود دارد و در این پایگاه اطلاعات جمعیت کشور و اسناد هویتی بیش از ۱۵۵ میلیون ایرانی زنده و فوت شده از سال ۱۲۹۷ تا کنون وجود دارد که دائما به روز رسانی میشود. در این سازمان اکنون ظرفیت پاسخگویی به بیش از ۶ هزار استعلام در ثانیه را داریم و روزانه دستگاههای متصل، نزدیک به ۲ هزار استعلام در روز انجام میدهند. بنابراین این شرایط وجود دارد تا همه دستگاه هایی که به این پایگاه متصل هستند بتوانند از آن برای راستی آزمایی اطلاعات استفاده کنند.
وی افزود: اکنون بیش از ۱۷۰ دستگاه، وزارتخانه و موسسه به پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور متصل هستند و در بیش از ۲۰۰ هزار نقطه کشور به صورت برخط استعلام میشود.
درخشان نیا با اشاره به تفاهم نامه میان جمعیت هلال احمر و سازمان ثبت احوال گفت: بر اساس این تفاهمنامه، استفاده از دادهها با رعایت حقوق شهروندی انجام میشود و اگر در جایی سخت گیریهایی وجود دارد برای حفظ این حقوق است.
رئیس سازمان ثبت احوال با اشاره به راهاندازی سامانه تغییر نشانی در سال گذشته در این سازمان که مربوط به ثبت اطلاعات سکونت افراد است درباره نقش آن در کمک به جمعیت هلال احمر گفت: اکنون در این سامانه اطلاعات مکانی ۵۴ میلیون نفر ثبت شده و این مساله در بحرانها میتواند کمک بسیار خوبی به هلال احمر بکند. با استفاده از این اطلاعات میتوان فهمید که جمعیت ثابت منطقه چه افرادی هستند و خدمات رسانی بهتر میتواند صورت بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین میتوانیم نهایت همکاری را در زمینه استعلام اطلاعات ثبت نام کنندگان در سامانههای سخا و سجاد هلال احمر داشته باشیم و اطلاعات مورد نیاز به جز آنهایی که قانون ما را از در اختیار قرار دادن آن منع کرده، ارائه کنیم.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور همچنین گفت: جمعیت هلال احمر میتواند از اطلاعات اثر انگشت افراد در حوادث هم بهره ببرد و این هم محور دیگری است که ما میتوانیم در این زمینه با هلال احمر همکاری کنیم.
ارسال دیدگاه