استاندار یزد: آرامش سیاسی در یزد به معنای نبود چالش نیست

طرح انتقال آب خلیج فارس در دستور کار است/زنان و دختران بار اصلی بیکاری در استان یزد را به دوش می‌کشند

یزد (پانا) - استاندار یزد مهم‌ترین ظرفیت این استان را نیروی انسانی آن دانست و یادآور شد که این استان از دیرباز «ستاره‌‌»های بسیاری در آسمان سیاست، دین و فرهنگ داشته است همچون رئیس دولت اصلاحات و آیت‌الله عبدالکریم حائری یزدی، موسسه حوزه علمیه قم.

کد مطلب: ۹۶۴۱۴۳
لینک کوتاه کپی شد
استاندار یزد: آرامش سیاسی در یزد به معنای نبود چالش نیست

محمدعلی طالبی که در جلسه‌ای با حضور مدیران کل استان و جمعی از خبرنگاران پارلمانی که به یزد سفر کرده بودند، سخن می‌گفت، همچنین صدرنشینی ۲۵ ساله استان یزد در کنکور سراسری را افتخاری بزرگ برای این استان دانست و گفت: «در این سال‌ها حتی توانستیم آمار افتخارات دانشگاهی استان یزد را ارتقا بخشیم.»

استاندار یزد افزود: «یزد در حوزه سرمایه‌گذاری توانایی‌های بسیاری به‌ویژه در حوزه گردشگری، صنایع معدنی و دیگر صنایع در اختیار دارد. استان یزد به‌لحاظ امنیت از جمله استان‌هایی است که در وضع بسیار خوبی قرار دارد. به‌طوری‌که در بسیاری از شاخص‌ها در قیاس با متوسط کشوری در رتبه بالاتری هستیم.»

طالبی همچنین گفت: «امروز شاهد بالندگی سیاسی را در استان یزد هستیم و به‌رغم وجود طیف‌های مختلف سیاسی در استان، آرامش خوبی را در فضای سیاسی کشور هستیم.»

او البته تاکید کرد که این آرامش سیاسی به‌معنای نبود چالش در این استان نیست. او خاطرنشان کرد: «یزد امروز با چالش‌های جدی مواجه است که مساله آب یکی از مهمترین آنهاست. امروز نیمی از آب شرب استان یزد توسط لوله‌های انتقال، و نیمی دیگر از چاه‌هایی تامین می‌شود که آلایندگی‌هایی را به همراه دارد و در مقاطعی بحران‌آفرین می‌شود. بنابراین به‌ منظور جبران این معضل، طرح انتقال آب خلیج فارس در دستور کار است تا حیات این استان با مخاطره مواجه نشود.»

استاندار یزد همچنین یادآور شد: «امروز در زمینه اشتغال نیز با چالشی خاص مواجه‌ایم؛ به طوری که نتوانسته‌ایم برای نیروی تحصیل‌کرده دانشگاهی اشتغال ایجاد کنیم. متاسفانه استان یزد دارای یکی از بالاترین رتبه‌ها در نرخ بیکاری تحصیل‌کردگان است.»

طالبی تاکید کرد: «نکته تاسف‌بار دیگر این است که زنان و دختران بار اصلی بیکاری در استان یزد را به دوش می‌کشند و از همین رو ما تلاش کردیم این دو گروه فارغ‌التحصیلان و زنان را تحت پوشش قرارداده و این معضل را مرتفع سازیم.»

استاندار یزد با بیان این‌که «این استان پس از تهران و کرج مهاجرپذیرترین استان ایران است و این مساله معضلاتی را ایجاد کرده است که بخشی از آن به حضور اتباع خارجی برمی‌گردد»، گفت: «این اوضاع به نحوی است که به طوری‌که ۱۰ درصد جمعیت امروز یزد را اتباع خارجی تشکیل می‌دهد که کنترل آنان با برخی مشکلات و چالش‌ها همراه است.»

طالبی همچنین گفت: «الگوی مدیریت ما در یزد تحقق حکمرانی خوب بوده است. ما پاسخگویی، مقابله با فساد، شفافیت و سایر شاخص‌ها را در دستورکار خود داریم تا اوضاع بهبود یابد.»

در ادامه این نشست نوبت به پرسش و پاسخ خبرنگاران با مسئولان حاضر در جلسه رسید. استاندار یزد مخاطب عمده سوالات بود. او در پاسخ به سوالی درباره نزاع‌های سیاسی درباره انتقال آب به استان یزد اظهار کرد: «دولت برنامه انتقال آب به استان یزد را تصویب و مجوزهای لازم را صادر کرده است و این یعنی مجوزهای لازم چه در زمینه زیست‌محیطی و چه سایر مسائل بررسی شده است ولی پروژه مشکل اساسی دارد و آن هم هزینه بالای آن است.»

او ادامه داد: «آن چیزی که درباره انتقال آب استان یزد به اصفهان انجام می‌شود، سرریز سد کرخه در جریان سیل اخیر بود که معادل یک سال آب انتقالی به استان یزد از این سد خارج می‌شد.»

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگری در باب چرایی تبعیض میان بخش صنعت و گردشگری در استان یزد اظهار کرد: «ما این نقد و مشکل را قبول داریم. بیشتر از آنچه باید به صنعت و معدن توجه شد و کمتر از آنچه که باید به صنعت گردشگری توجه شد ولی سعی می‌کنیم این موضوع را جبران کنیم.»

تکذیب ممنوعیت ورود اتباع افغانستانی به یزد

طالبی همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی درباره برخی مطالب منتشر شده مبنی بر وجود ممنوعیت برای سفر اتباع بیگانه به ویژه اتباع افغانستانی به استان یزد اظهار کرد: «هیچ محدودیتی را بابت اسکان به صورت رسمی اتباع بیگانه در یزد اعمال نکرده‌ایم و آنچه مشاهده‌شده اقدامات برخی از اهالی است که انعکاس بیشتر از آنچه بود به همراه داشته است. ما مشکلی بابت مهاجرت یا سفر اتباع افغانستانی به استان یزد نداریم.»

این مقام مسئول همچنین در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی درباره ضرب و شتم دانش‌آموز یزدی و پاره شدن پرده گوش این دانش‌آموز نیز گفت: «این اتفاق در هرجای کشور ممکن است بیفتد و یزد هم یکی از آن‌ها. در یزد این مسائل سریع‌تر به واسطه حساسیت رسانه و خانواده‌ها پخش می‌شود.»

او ادامه داد: «وزیر آموزش و پرورش ورود کرد و دستور برای برخورد با فرد خاطی صادر شد. خانواده دانش‌آموز نیز خواسته که فرد خاطی بخشوده شود. من این موضوع را به وزیر آموزش و پرورش گفتم که باید به صورت ریشه‌ای به این مساله پرداخته شود و امیدواریم این اتفاق رخ دهد.»

استاندار یزد در پاسخ به سوال دیگری درباره تصاویر منتشر شده درباره شکار یک قوچ در یزد نیز گفت: «کاش مدیر کل محیط‌زیست حضور داشت و پاسخ می‌داد. من پرسیدم این موضوع قانونی بوده یا خیر که گفتند قرق اختصاصی بود که در بخشی از مقاطع این اتفاق رخ می‌دهد ولی باید حرمت محیط زیست نیز رعایت شود تا اینگونه با احساسات مردم نیز مدنظر قرارداده شود.»

تابش، نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی، نیز در این جلسه حضور داشت با اشاره به ضوابط و مقررات مربوط به شکار در ایران خاطرنشان کرد: «شکار تابع ضوابطی است. باید شرایط برد را مدنظر قراردهیم ولی شکار نباید بیشتر از حد مجاز شود که همانطور که استاندار گفت، این شکار غیرقانونی نبوده است.»

در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی استان در پاسخ سوالی دیگری درباره چرایی نظارت اندک بر مکان‌های تاریخی و برخی دیوارنیسی‌های صورت گرفته در این اماکن بیان کرد: «دیوانویسی‌های زیادی وجود دارد و امکان آن نیست که کنار هر اثری یک نفر را به عنوان نگهبان قرار دهیم.ما نیازمند ارتقا فرهنگ در میان عموم جامعه هستیم.»

رابطه یزد و ایده گفت‌وگوی تمدن‌‌ها

در ابتدای نشست خبری مدیران استان یزد با خبرنگاران پارلمانی سفر کرده به این استان، نماینده اردکان و عضو هیات رئیسه فراکسیون امید مجلس گفت: رئیس دولت اصلاحات ایده گفت‌وگوی تمدن‌ها را از فرهنگ‌ها و ادیان مختلف موجود در استان یزد که به‌طور مسالمت‌آمیز کنار هم زندگی می‌کنند، گرفته است.

تابش همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مادی و معنوی استان یزد بر لزوم نقد پذیری مسئولان کشوری تاکید کرد.

ذخایر معدنی یزد؛ بیش از یک میلیارد تن

بعد از اظهارات تابش نوبت به مدیران کل استان یزد حاضر در نشست رسید تا نقاط ضعف و قوت استان را تشریح کنند. محمدرضا علمدار یزدی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت یزد، نخستین مدیرکلی بود که اظهار نظر پرداخت. او یزد را دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی ایران معرفی و اظهار کرد: «در حال حاضر ۳۲۰۰ پروانه بهره‌برداری صنعتی فعال در سراسر استان یزد صادر و‌ زمینه‌ساز فعالیت‌های صنعتی در بخش‌های مختلف شده است و این درحالی است که علاوه بر این میزان پروانه بهره‌برداری فعال، ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی صورت گرفته و ۱۰۰ هزار شغل جدید نیز ایجاد شده است.»

او با تأکید بر اینکه ماحصل همین اعداد و ارقام، یزد را به چهارمین استان صنعتی کشور بدل ساخته است، خاطرنشان کرد: «استان یزد به‌عنوان قطب صنعت کاشی و سرامیک ایران، در رتبه نخست تولیدات صنعتی این بخش ایستاده و همچنین این استان در صنعت نساجی در رتبه دوم در میان ۳۱ استان کشور قرار گرفته است.»

این مقام مسئول محلی با بیان اینکه هم‌اکنون زنجیره کاملی از تولیدات در صنعت فولاد در استان یزد وجود دارد، گفت: « بیش از هزار طرح نیمه‌تمام صنعتی در استان یزد در دست اقدام است و به‌منظور اجرای این طرح‌ها، به‌میزان ۵ هزار میلیارد تومان جذب سرمایه صورت گرفته که درصورت تکمیل، راه‌اندازی و بهره‌برداری این یک‌هزار طرح نیمه‌تمام، به میزان شایان‌توجهی اشتغال‌زایی محقق خواهد شد.»

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان یزد، با تاکید بر اینکه روزانه ۱۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید در سطح استان انجام می‌شود، یادآور شد: «میزان ذخایر قطعی گواهی‌شده معدنی استان یزد به بیش از یک میلیارد تن در روز می‌رسد که با لحاظ کردن و درنظرگیری تنوع این مواد معدنی، استان یزد در رتبه نخست در میان تمامی ۳۱ استان کشور قرار می‌گیرد.»

استقبال سرمایه‌گذاران از احداث نیروگاه خورشیدی

محمدحسن صباغ‌زادگان مدیر عامل برق منطقه‌ای استان یزد نیز در ادامه این نشست، در سخنانی با تاکید کرد که بالغ بر ۷۵ درصد انرژی الکتریکی استان یزد صرف اشتغال و تنها ۱۰ درصد از این انرژی به‌منظور مصارف کشاورزی استفاده می‌شود.

او با اشاره به جاذبه‌های فراوان جلب و ایجاد سرمایه‌گذاری در استان یزد، خاطرنشان کرد: «مصرف انرژی استان یزد در ۶ ماه نخست سال جاری با رشد ۲۰ درصدی همراه بوده که نشانگر رشد صنعت و رونق تولید در این استان است.»

صباغ‌زادگان استان یزد را زمینه‌ساز استقبال سرمایه‌گذاران به‌منظور احداث نیروگاه خورشیدی دانست و گفت: «در نتیجه این استقبال چشمگیر، بیشترین حجم نیروگاه تولیدی در استان یزد وجود دارد و امروز دست‌کم با پنج متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی در یزد مواجه‌ایم که امیدواریم هر پنج نیروگاه تا پایان سال به بهره‌برداری برسند.»

یزد؛ نماد همزیستی ادیان و فرهنگ‌ها

مصطفی فاطمی، مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد، سومین مدیرکلی بود که به اظهار نظر پرداخت. او به جاذبه‌های منحصربه‌فرد شهر و استان یزد در صنعت گردشگری اشاره و اظهار کرد: «اگرچه استان یزد در این زمینه، به‌تعبیری تازه‌وارد محسوب می‌شود اما به‌رغم تجربه اندک، توانسته جایگاه خوبی کسب کند.»

او تاکید کرد: «مجموعه باغ‌ها و قنات‌های استان یزد، جاذبه‌های گردشگری ویژه‌ای در این استان ایجاد کرده و همزمان، صنایع دستی هنرمندان و صنعتگران یزدی نیز از جانب عموم ایرانیان و هم‌وطنان مورد استقبال قرار گرفته است.»


این مقام مسئول محلی جاذبه‌های طبیعی و طبیعت کویری این منطقه را ازجمله دیگر از جاذبه‌های گردشگری یزد معرفی کرد و گفت: «یزد نماد همزیستی ادیان گوناگون است و همین تنوع ادیان و فرهنگ‌های مختلف در استان یزد سبب شده تا این استان جایگاهی ویژه میان ایرانیان و گردشگران به دست آورد.»

فاطمی در ادامه سطح و میزان مرمت و بازسازی میراث فرهنگی در استان یزد را در قیاس با دیگر استان‌های کشور، سرآمد دانست و گفت: «فرانسه، آلمان، ایتالیا و چین، چهار کشوری هستند که بیشترین میزان گردشگر ازسوی آنان راهی استان یزد می‌شود.»

رشد جمعیت ۲.۵ درصدی استان یزد

سید مجتبی حسینی پور مدیرکل سازمان برنامه و بودجه استان یزد نیز در ادامه این نشست به بیان نکاتی در حوزه مسائل مالی و بودجه‌ای پرداخت و گفت: «یک و چهاردهم جمعیت کل کشور در استان یزد سکونت دارند و با این حال، این است در بیش از ۲ درصد از تولید داخلی سهیم بوده است. این در حالی است که علت نرخ رشد جمعیت ۲.۵ درصدی در این استان، شغل و زندگی بهتر نسبت به دیگر منابع و استان‌های کشور است.»

او تاکید کرد: «در حوزه صنعت و معدن نیز به علاوه بر مباحث آموزشی و بهداشتی اقدامات روبه رشد قابل‌توجهی صورت گرفته که به روشنی نمایش توسعه دانش‌بنیان در استان یزد است. بر این اساس، بنا داریم استان یزد را به سمت‌وسویی هدایت کنیم که هم به خلق ثروت بیانجامد و هم به ایجاد اشتغال برای نیروی کار تحصیل‌کرده یاری برساند و برنامه‌هایی نیز همین راستا در دست تدوین است.»

فرهنگ؛ مزیت اصلی استان یزد

مجید جوادیان‌زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست اظهار کرد: «مخرج مشترک مباحث مطرح شده در این نشست این است که مزیت اصلی استان یزد چیزی نیست، مگر فرهنگ این استان. این فرهنگ است که به ما کمک کرد تا از کاه، کیمیا بسازیم. یزد و مردمانش پارادایم تمدن در جهان را عوض کرده‌اند. تمدن همواره کنار رودها ایجاد می‌شد ولی مردم یزد با استفاده از سیستم پیچیده قنات، تمدن را به دل کویر آوردند.»

او تصریح کرد: «اگر این فرهنگ نبود، کسی حاضر نبود در دل کویر زندگی کند ولی امروز جذابیتی ایجاد شده که یزد به یکی از شهرهای مهاجرپذیر تبدیل شده است. یزد امروز پایتخت کتاب ایران است و هدف‌گذاری ما این است که یزد در آینده‌ای نه چندان دور، به‌عنوان پایتخت کتاب جهان معرفی شود. یزد همچنین باتوجه به شرایط خاص اقلیمی خود، به عنوان پایتخت هنرهای جدید ایران معرفی شده است.»

مسعود شریعتی، مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد دیگر سخنران این نشست بود. او با یادآوری عضویت تابش در فراکسیون ورزش و جوانان گفت: «قوانینی که در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در زمینه ورزش تصویب شد، جان تازه‌ای به ورزش ایران بخشیده و این امریست غیرقابل انکار.»

او گفت: «اعتبارات اداره کل ورزش و جوانان از سال ۹۳ که کمتر از ۴ میلیارد تومان بود و حال آن‌که امروز این اعتبارات به بیش از ۵۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و چیزی در حدود ۸۷ پروژه در استان یزد به بهره‌برداری رسیده تا اوضاع بهبود یابد.»

این مدیرکل استان یزد همچنین خاطرنشان کرد: «امروز بیش از ۲۵۵ نفر از شهروندان استان یزد به تیم‌های ملی مختلف جمهوری اسلامی دعوت شده‌اند. تیمهای حاضر در لیگ‌های برتر کشور نیز به ۶۸ تیم افزایش یافته که از این تعداد، ۱۳ تیم متعلق به استان یزد است.
همچنین بیش از ۵۹۳ باشگاه در استان یزد فعال است که شهروندان می‌توانند از این امکانات ورزشی استفاده کنند و همین مساله نشانگر تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه است.»

او یادآور شد: «در حوزه جوانان نیز فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است؛ به طوری که که امروز تعداد ثمن‌های فعال استان یزد به بیش از ۵۰ عدد رسیده است. اداره کل ورزش و جوانان همچنین ۱۰۰ طرح این ثمن‌ها را مورد حمایت خود قرار داده تا به مرحله اجرایی برسد.»

آمادگی یزد برای چهارمین انقلاب صنعتی

مسعود عظیمی، معاون اقتصادی استاندار یزد دیگر سخنران این نشست بود. او با اشاره به مزیت های استان یزد اظهار کرد: «امروز فضای استان یزد، با تلاش‌های صورت گرفته خود را برای چهارمین انقلاب صنعتی آماده می‌کند.»

او گفت: «یزد باتوجه کیفیت سواد و مسئولیت‌پذیری شهروندان می‌تواند به رتبه‌های بسیار بالاتری دست یابد. یزد خود را برای تولید کالای ناب چه در بخش صنعت، و چه صنایع دستی آماده می‌کند و این در حالی است که کالای ناب به این معناست که کمترین میزان ضایعات را داشته باشد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار