مزاحمت ۷۰ باره یک نوجوان افغانستانی برای اورژانس رفسنجان در یک روز!
تهران (پانا) - بهگفته رئیس مرکز مدیریت سوانح و فوریتهای پزشکی شهرستان رفسنجان از مزاحمت ۷۰ باره یک نوجوان افغانستانی برای اورژانس رفسنجان در یک روز سخن به میان آورد، با همکاری عوامل اورژانس رفسنجان و گماردن آنها در کنار کیوسکهای تلفن سطح شهر توانستیم این فرد را تحویل عوامل انتظامی دهیم.
بهگزارش ایسنا، سید محسن مرتضوی با اشاره به روند افزایشی مزاحمتها برای اورژانس رفسنجان، اظهار کرد: روزانه نزدیک به ۱۴۰۰ تماس با مرکز اورژانس رفسنجان گرفته میشود که حدود ۴۰۰ مورد آنها و حتی برخی روزها تا نیمی از تماسها مزاحمت تلفنی است یعنی حدود یک سوم تماسها با این مرکز مزاحمت تلفنی بهشمار میرود.
او با بیان اینکه مزاحمتهای تلفنی و درخواستهای بیجا و نابهجا از اورژانس، انرژی و توان همکاران ما را گرفته است، تصریح کرد: اوایل سال گذشته یک نوجوان افغانستانی تنها در یک روز ۷۰ بار برای مرکز اورژانس رفسنجان مزاحمت ایجاد کرد که با همکاری عوامل اورژانس رفسنجان و گماردن آنها در کنار کیوسکهای تلفن سطح شهر توانستیم این فرد را تحویل عوامل انتظامی دهیم.
او با تأکید بر اینکه اورژانس برای مواقع اضطراری همچون بیماران قلبی عروقی، تشنج و تصادفات آماده به ارائه خدمات است، خاطرنشان کرد: این مزاحمتهای تلفنی نهتنها فرصت و زمان خدمت به بیمارانی که لحظات در زندگی آنها تاثیرگذار است سلب میکند بلکه سبب فرسوده شدن و تخلیه انرژی همکاران ما در ارائه خدمت به بیماران واقعی خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت سوانح و فوریتهای پزشکی رفسنجان به معضل دیگر این روزهای اورژانس اشاره و بیان کرد: با آغاز اجرایی شدن طرح پزشک خانواده و از طرفی مشکلات اقتصادی و بالارفتن هزینهها، برخی افراد گمان میکنند حتی برای سادهترین بیماریها بایستی با اورژانس تماس بگیرند تا بیمارشان از خدمات رایگان اورژانس بهرهمند شوند. همچنین برخی با کمترین بیماری، صحنهسازی میکنند تا با آمبولانس جابجا شده و خدمات آنها رایگان محسوب شود.
مرتضوی یادآور شد: خدمات اورژانس در حوادث ترافیکی رایگان است اما مواردی را مشاهده کردیم که تنها یک صحنهسازی انجام شده تا فرد به نحوی از خدمات رایگان استفاده کند، گاهی فرد انتظار دارد حتی یک سرم او را اورژانس وصل کند.
او عنوان کرد: همکاران من فقط زمانی میتوانند ترافیکی بودن حوادث را تایید کرده که هر دو وسیله نقلیه در صحنه حاضر بوده و مصدومان جابجا نشده باشند در غیر اینصورت تایید ترافیکی بودن فقط توسط عوامل پلیس راهنمایی و براساس کروکی خواهد بود.
رئیس مرکز مدیریت سوانح و فوریتهای پزشکی رفسنجان با بیان اینکه جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر در شهر رفسنجان بهعلاوه جمعیت دانشجویی و مهمانشهر تنها با چهار دستگاه آمبولانس پوشش داده میشود، ادامه داد: همکاران بنده از صبح زود تا نیمههای شب و با دل و جان کار میکنند اما مشاهده برخوردهای نامناسب، ناسزا، ضرب و شتم، خسارت به آمبولانس و ... هستند که موجب دلسردی آنان شده است.
مرتضوی با بیان اینکه هماکنون چهار خط اورژانس ۱۱۵در شهرستان رفسنجان فعال است، اظهار کرد: مرکز مدیریت سوانح و فوریتهای پزشکی شهرستان رفسنجان با ۱۱۰ نیرو به مردم خدمترسانی میکند.
رئیس مرکز مدیریت سوانح و فوریتهای پزشکی رفسنجان به آمار بالای تصادفات موتورسواران افغان به عنوان یکی دیگر از معضلات شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: آمار بالای تصادف موتور سیکلتها در رفسنجان و موتورسوران بیقانونی افغانستانی که به هر شکل رانندگی میکنند و موجب افزایش آمار تصادف میشوند سبب شده میانگین تصادفات در شهر رفسنجان از میانگین کشور بالاتر برود و به همان میزان ماموریتهای اورژانس رفسنجان افزایش یابد.
مرتضوی در پایان با تاکید بر اینکه تنها راهحل معضل مزاحمتهای تلفنی برای اورژانس فرهنگسازی است، تصریح کرد: برخوردهای سلبی مانند قطع تلفن فرد مزاحم نشان داده که چندان کارساز نیست لذا از همه بخصوص رسانهها میخواهیم در زمینه فرهنگسازی اقدام کنند تا شاهد کاهش مزاحمتهای بیجا برای اورژانس باشیم.
ارسال دیدگاه