تعادل خانواده و محیط کار بر سلامت قلب زنان بیش از مردان تاثیرگذار است

تهران (پانا) - متعادل کردن کار و زندگی خانوادگی‌، سلامت زنان را تحت فشار قرار می‌دهد و این استرس بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا (AHA) ممکن است، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی از جمله فشار خون و سطح کلسترول در زنان را افزایش دهد.

کد مطلب: ۹۶۲۵۳۰
لینک کوتاه کپی شد
تعادل خانواده و محیط کار بر سلامت قلب زنان بیش از مردان تاثیرگذار است

به‌گزارش ایسنا، در تحقیق صورت گرفته در سال ۲۰۱۵ بر روی ۲۷ تحقیق منتشر شده، نشان داد بین استرس شغلی و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی ارتباط وجود دارد.

با این حال یکی از مهم‌ترین عوامل استرس یعنی تعادل بین انتظارات کار و زندگی خانوادگی اغلب در تحقیقات مورد غفلت قرار گرفته است. بررسی بیشتر در این مورد ممکن است به متخصصان بهداشتی کمک کند تا مشکلات قلبی و عروقی را بهتر شناسایی و درمان کنند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرده، در حال‌حاضر، بیماری‌های قلبی و عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند.

متخصصان بهداشت براساس معیارهایی از جمله رژیم غذایی، فشار خون و سطح فعالیت بدنی، سلامت بدن را تعیین می‌کنند و در این تحقیق نیز از این عوامل استفاده شده تا تاثیر کار و استرس خانواده بر سلامت قلب بررسی شود.

درگیری فرد بین کار و خانواده، نوعی تعارض بین نقش اجتماعی و نقش خانوادگی فرد محسوب می‌شود که در برخی موارد با یکدیگر ناسازگار هستند.

بیش از ۱۱ هزار کارگر ۳۵ تا ۷۴ ساله از ۶ ایالت برزیل در این تحقیق شرکت کردند. شرکت کنندگان از سوابق تحصیلی و کاری متنوعی برخوردار بودند و در این تحقیق تعداد زنان کمی بیشتر از مردان بود.

هر یک از شرکت کنندگان پرسشنامه‌ای را برای تعیین اینکه چگونه شغل آنان بر زندگی خانوادگی تاثیر می‌گذارد را تکمیل کردند.

محققان نمرات سلامت قلب و عروق شرکت‌کنندگان را با استفاده از ترکیبی از معاینات بالینی، نتایج آزمایشگاهی و پرسشنامه آنان محاسبه کردند.

تجزیه و تحلیل نتایج تحقیق نشان داد، تفاوت جنسی بر تاثیرگذاری از ناسازگاری با کار و خانواده مرتبط بود. مردان از مداخلات کمتری در خانواده، زمان بیشتری برای مراقبت شخصی و اوقات فراغت برخوردار بودند. البته هر دو جنس میزان مشابهی از مداخلات خانواده در کار را گزارش کرده بودند، با این حال، زنان بیش از مردان درگیری‌های مکرر کار و خانوادگی داشتند و از نظر سلامت قلب و عروق نیز پایین‌تر بودند.

دکتر ایتامار سانتوس، استاد دانشگاه سائوپائولو و محقق اصلی این تحقیق، اظهار کرد: نتایج این تحقیق جالب بود زیرا در مطالعه قبلی استرس شغلی بر روی مردان و زنان یکسان گزارش شده بود.

دکتر جینا پرین لوندبرگ، مدیر کلینیک مرکز قلب زنان Emory در آتلانتا، گفت: توضیح ساده آن تاثیر نقش‌های جنسیتی سنتی است. استرس زنان نیز حاصل تحقق نقش‌های جنسیتی و احساس نیاز بیشتر آنان در خانه است. با وجود اینکه مردان به زنان در انجام برخی امور کمک می‌کنند، اما زنان همچنان این احساس را در خود می‌بینند که نقش آنان غیر از نقش مردان در خانه است.

دکتر سانتوس امیدوار است که یافته‌های جدید زمینه‌ای برای معرفی روش‌های ابتکاری در کاهش استرس باشد و پزشکان را ترغیب کند در هنگام معاینه افراد به‌دنبال دیگر نشانه‌های استرس نیز باشند.

دکتر سانتوس گفت: ما نمی خواهیم استرس را از بین ببریم، اما باید یاد بگیریم که چگونه با آن زندگی کنیم و عواقب آن را کاهش دهیم. این که آیا این امر از طریق اقداماتی مانند مراقبه در منزل یا راهکارهای تحت هدایتکارفرمایان در محل کار صورتگیرد، هنوز مشخص نشده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار