افتتاح موزه خانه فرخی یزدی
یزد(پانا)- استاندار یزد:هویت استان متاثر از شخصیتهای فرهنگی و مفاخری مانند فرخی یزدی است.
استاندار یزد در مراسم افتتاح موزهخانه فرخی یزدی، با اشاره به اینکه هویت استان متاثر از شخصیتهای فرهنگی و مفاخری ازجمله فرخی یزدی است، تاکید کرد: روشنگری در راستای هدایت مردم و قلم زدن در مسیر منافع جامعه، میراث ماندگار فرخی هاست.
عصر سهشنبه ۲۳ مهرماه ۹۸، خانهموزه فرخی یزدی با حضور "محمدعلی طالبی" استاندار یزد، "حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن معزالدینی" امام جمعه موقت یزد، "محمدرضا کارگر" مدیرکل امور موزههای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، "عباس حیدری" مدیرکل حوزه استاندار و جمعی از مسئولان و مدیران استان افتتاح شد.
استاندار یزد در این مراسم ضمن قدردانی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و همه کسانیکه در پاسداشت فرخی یزدی قدمی برداشتهاند، گفت: وقتی به جایگاه فرخی یزدی در تاریخ معاصر ایران، انقلاب مشروطه و بعد از آن نگاهی می اندازیم، اولین چیزی که به ذهن ما می رسد این است که در یزد برای پاسداشت چنین شخصیتی آنگونه که باید عمل نکرده ایم.
"محمدعلی طالبی" ادامه داد: شخصیتهایی مانند فرخی یزدی هم به لحاظ سیاسی از پیشقراولان عصر خود در دوران قاجاریه و اوایل دوره پهلوی بودند که شجاعانه در برابر استبداد ایستادند و علم آزادیخواهی را برافراشتند و هم در عرصه ادبیات و فرهنگ از سرآمدان عصر خود بودند.
عالی ترین مقام اجرایی استان، هویت استان را متاثر از شخصیتهای فرهنگی و مفاخری ازجمله فرخی یزدی دانست و تاکید کرد: روشنگری در راستای هدایت مردم و قلم زدن در مسیر منافع جامعه میراث ماندگار فرخی هاست.
"طالبی" خاطرنشان کرد: تاریخ معاصر ما شخصیتهایی مانند فرخی یزدی را کمتر به خود دیده، بنابراین بزرگداشت چنین شخصیت هایی از مسئولیتهای اساسی و وظیفه ماست.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار امیدواری کرد تا بازسازی و افتتاح این موزهخانه و تبدیل آن به یک مرکز فرهنگی بتواند جوانان اهل قلم را در استان پرورش دهد و افزود: امیدوارم این خانهموزه محلی برای تربیت کسانی باشد که به دنبال اندیشه های ناب هستند و نه فقط قلم و فرهنگ برایشان دغدغه است بلکه در حوزه های اجتماعی و سیاسی نیز دغدغه دارند، میتوانند از استعداد و توان خود برای روشنگری مردم استفاده کنند و در این صورت است که شرایطی فراهم آمده که نام و یاد فرخی برای همیشه در یزد ماندگار شود.
"طالبی" با قرائت بیتی از شاعر آزادیخواه فرخی یزدی با مضمون
در دفتر زمانه فتد نامش از قلم هر ملتی که مردم صاحب قلم نداشت
ادامه داد: خود همین شعر نشان می دهد که تا چه اندازه جایگاه قلم و پاسداشت کسانی که اهل قلم هستند برای جامعه ضروری است و ما هم امیدواریم بتوانیم اهل قلم خود را در استان پاس بداریم و از طرفی نیز حرمت قلم در جامعه پاس داشته شود.
عالی ترین مقام اجرایی استان بیان کرد: نکته ای که در زندگی فرخی یزدی بسیار مشهود است این است که ایشان علی رغم موقعیت های بسیار خوبی که داشت و در کنار اهل قلم و سیاستمدار بودن در مقطعی نمایندگی مردم یزد را در شورای ملی نیز عهده دار بود و همه شرایط برایش مهیا بود تا با آرامش و آسایش زندگی کند و به اصطلاح کنج عافیت طلبی را انتخاب نماید، اما قلم و حرمت آن اجازه نداد که منافع عمومی و مردم را بر منافع خود ترجیح دهد و زندان را در مقابل کرنش برابر استبداد ترجیح داد و سرنوشتش آن چیزی شد که همه از آن مطلع هستیم.
"طالبی" در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: امیدوارم سرنوشت چنین شخصیتهایی درسی برای اهل قلم باشد تا قلم خود را در راستای منافع مردم و جامعه به کار گیرند و بتوانیم در سال های آینده یزد، فرخی هایی را داشته باشیم و تقدیم جامعه عزیز ایران کنیم.
خانه موزه فرخی که در خیابان امام و روبروی امامزاده شاهزاده فاضل قرار دارد، یکی از مهمترین بناهای اواخر دوره اسلامی به شمار میرود که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و برای مرمت این خانه و تبدیل آن به موزه ۲۲۰ میلیون تومان هزینه شده است.
گفتنی است "محمد فرخی یزدی" شاعر، نویسنده و روزنامهنگار آزاداندیش دوره مشروطیت، در سال ۱۲۶۷ در یزد متولد شد و سردبیر نشریات زیادی از جمله روزنامه طوفان و نماینده مردم یزد در دوره هفتم مجلس شورای ملی بود که در شب ۲۵ مهر ماه ۱۳۱۸ در زندان قصر کشته شد.
ارسال دیدگاه