اگروتوریسم حلقه مفقوده اقتصاد کشاورزی گیلان است
رشت (پانا) - رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: گردشگری بر مبنای اگروتوریسم حلقه مفقوده اقتصاد کشاورزی شهرستانهای گیلان است.
اگروتوریسم نوعی گردشگری است که در آن، گردشگران با خانوارهای روستایی و کشاورزان زندگی کرده و در مورد فعالیت های کشاورزی و زندگی در کشتزارها و مناطق کشاورزی خاص مطالبی را فراگرفته و در فعالیت های سنتی کشاورزی مشارکت می کنند. در مقابل، میزبانان نیز با ارائه مجموعه ای از فعالیت ها و خدمات به گردشگران، ضمن جلب رضایت و ایجاد آرامش در آنها برای خود درآمد کسب می کنند.
اگروتوریسم هر فعالیت درآمدزایی که توریست ها را با کارکردن بر روی مزرعه یا فعالیت دامداری به منظور لذت بردن و آموزش آنها و تفسیر طبیعی ،فرهنگی، تاریخی و زیست محیطی دارایی های روستا و اراضی روستایی هدایت می کند، شامل می شود.
کشاورزان نیز می توانند شرایطی را در مزرعه خود فراهم کنند تا برای گردشگران اقامت شبانه، پذیرایی با صبحانه، غذا دادن به دام های اهلی برای افراد به ویژه کودکان ،اسب سواری و تعامل مسقیم گردشگران با مزرعه و بسیاری از فعالیت های کشاورزی بوجود آید.
با نهادینه کردن و گسترش این بخش از صنعت توریسم در مناطق روستایی کشور با توجه به اینکه کشورمان دارای ظرفیت های زیادی در این خصوص است، خود رهیافتی موثر در پایدار کردن تولید و درآمد اقتصادی کشاورزان به ویژه کشاورزانی با مالکیت مزارع کوچک و به دنبال آن توسعه روستایی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: استان گیلان، استان وابسته به کشاورزی است و گردشگری بر مبنای اگروتوریسم حلقه مفقوده اقتصاد کشاورزی شهرستانهای گیلان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: شهرستانهای گیلان دارای ظرفیت های ارزشمندی در بحث اگروتوریسم دارند و بهره مندی از آنها منجر به بهبود و توسعه اقتصادی هر دو بخش می شود.
وی تصریح کرد: از وظایف مهم ما حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی و زراعی است و یکی از راهکارهای مهم حمایت از بخش کشاورزی و کشاورزان ارتقای وضعیت اقتصادی در این بخش است و برای تحقق این امر اگروتوریسم می تواند بسیار موثر باشد.
درجانی با اشاره به اینکه کشاورزان گیلان از توسعه گردشگری در جوار خانه های خود استقبال خوبی دارند، افزود: ارتقای درآمد حاصل از توسعه گردشگری در زندگی کشاورزان موجب خواهد شد که جوانان روستایی در زادگاهشان ماندگار بمانند.
وی اظهار کرد: بهبود معیشت کشاورزان موجب جلوگیری از تغییرکاربری اراضی کشاورزی نیز می شود زیرا با افزایش درآمد، رفاه بر سفره های کشاورزان می رود و دیگر دلیلی وجود ندارد که به فکر فروش زمینشان باشند و یا به شهرها مهاجرت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزایش اشتغالزایی و بهبود اقتصاد کشاورزان را مهمترین دستاورد توسعه اگروتوریسم در استان دانست و گفت: گام نهادن در این مسیر به تحقق اقتصاد مقاومتی در استان کمک شایانی می کند.
ارسال دیدگاه