تفاهمنامه بنیاد مصطفی(ص) با بنیاد ملی نخبگان به امضا رسید
تهران (پانا) - بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) و بنیاد ملی نخبگان، به منظور ارائه تسهیلاتی به نخبگان علمی، تفاهمنامهای به امضا رساندند.
به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد مصطفی(ص)؛ بنیاد ملی نخبگان تسهیلاتی به اجتماعات نخبگان علمی در ارتباطات بینالمللی با برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)، اعطا میکند.
این تفاهمنامه در دو محور دانشجویان برتر دوره دکتری و برگزیدگان جایزه شهید دکتر چمران، کاظمی آشتیانی، استادان سرآمد و استادان شامخ تنظیم شده است.
در محور اول این تفاهمنامه، دو طرح فرصت مطالعاتی زیر نظر برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) و شرکت در دورهها و کارگاههای آموزشی ارائه شده توسط برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) در نظر گرفته شده است.
در محور دوم آن نیز، پنج طرح شامل فرصت مطالعاتی زیر نظر برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)، انتشار کتاب مشترک بینالمللی با برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)، برگزاری کارگاه/ دوره مشترک علمی با برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) در ایران، برگزاری سخنرانی مشترک در ایران و شرکت در دورهها و کارگاههای آموزشی ارائهشده توسط برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) در نظر گرفته شده است. مدت زمان این دورهها از یک ساعت تا یک سال مشخص شده است و سهمیه سالانه برای هر کدام از این طرحها نیز دو الی پنج نفر در نظر گرفته شده است.
حسین سالاریه معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان، در خصوص اهداف این تفاهمنامه گفت: در راستای بهرهمندی هر چه بیشتر دانشجویان و دانشآموختگان تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان از فعالیتهای علمی و تحقیقاتی که در حوزههای تخصصی مربوط به برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) صورت میگیرد، این تعامل با بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) انجام شده است. بسیاری از دانشجویان مستعد به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری جهت انجام دورههای فرصت مطالعاتی در خارج از کشور، توسط بنیاد ملی نخبگان حمایت میشوند. از طرفی هر دو سال یکبار شاهد هستیم که افراد بسیار برجسته علمی در بین دانشمندان مسلمان توسط بنیاد مصطفی(ص) انتخاب میشوند که از توانمندیهای بسیار بالایی در تحقیقات، چه به لحاظ علمی و چه به لحاظ امکانات سخت افزاری، بهرهمند هستند.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان در ادامه اظهار داشت: ایجاد شرایطی که دانشجویان با استعداد ایرانی بتوانند از این توانایی بالای علمی-تحقیقاتی در جهان اسلام بهرهمند شوند، در رشد و پیشرفت علمی دانشجویان ایرانی و نهایتا کشور میتواند بسیار موثر باشد.
وی اضافه کرد: جهان اسلام هماکنون حدود دو میلیارد جمعیت و نیروی انسانی دارد؛ منابع و ثروتهای ارزشمند خدادادی و طبیعی فراوانی دارد؛ از طرفی با پیشرفتهای علمی و فناوری عملا مرزکِشیهای جغرافیایی و سیاسی در بسیاری از حوزههای دانشی و احتمالا اجتماعی در حال برداشتهشدن است و این برای کشور ما که از منابع بسیار خوب نیروی انسانی با استعداد برخوردار هست، فرصت بسیار خوبی فراهم میکند که از طریق حضور در برنامههای تحقیقاتی بینالمللی جایگاه مناسبی برای گسترش تحقیقات بنیادی، کاربردی و حتی ثروتآفرینی پیدا کند.
سالاریه با اشاره به اینکه همکاریهای علمی در سطح بینالملل از چندین منظر مفید خواهد بود، گفت: برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)، افراد شناختهشده علمی در سطح بینالملل هستند و از طرفی این افراد از بین جامعه مسلمانان جهان انتخاب میشوند و قرابت فکری و اعتقادی با ما دارند. همکاریهای علمی و تحقیقاتی در سطح بینالملل بین مسلمانان از چندین جنبه مفید است؛ در ابتدا سبب وحدت هر چه بیشتر و کاهش تفرقه در جهان اسلام میشود، باعث رشد علمی و اقتدار آفرینی علمی در جهان اسلام و کسب اعتبار و ترفیع جایگاه و منزلت کشورهای اسلامی میشود و در نهایت سبب رشد اقتصادی از طریق ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر دانش بین مسلمانان خواهد شد.
وی ادامه داد: این همکاری علمی، تاثیر به سزایی در به اشتراکگذاری تجربیات موفق سایر کشورهای اسلامی در رفع مشکلات اجتماعی، سیاستگذاری علم و فناوری و اقتصادی سایر کشورهای جهان اسلام خواهد داشت.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان در پایان خاطرنشان کرد: همکاری بنیاد ملی نخبگان و بنیاد مصطفی(ص) در دو حوزه دانشجویان و دانشآموختگان خواهد بود و این حمایتها به تدریج و در راستای اهدافی که اشاره شد، گسترش خواهد یافت.
ارسال دیدگاه