درمان رفلاکس معده با طب سنتی
تهران (پانا) - یک متخصص طب سنتی گفت: رفلاکس، بیماری شایع در افراد است که با رعایت برخی نکات تغذیهای میتوان از بروز آن جلوگیری کرد.
جعفر غفارزاده، متخصص طب سنتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رفلاکس معده (برگشت اسید معده به مری) اظهار کرد: رفلاکس معده، بیماری شایع در بین افراد است که به علت شل بودن دهانه ورودی معده اتفاق میافتد.
راههای پیشگیری از رفلاکس معده
او بیان کرد: افراد برای اینکه به رفلاکس معده دچار نشوند باید غذا را به خوبی بجوند، هر لقمه غذا باید ۳۰ بار جویده شود، تند غذا خوردن و خوب نجویدن غذا، هوا را با غذا وارد معده میکند.
این متخصص طب سنتی افزود: افراد نباید همراه غذا مایعات مانند آب یا دوغ بنوشند یا ماست، ترشی و سالاد مصرف کنند، بنابراین باید بین نوشیدن مایعات یا خوردن این مواد غذایی با غذای اصلی حدود ۲ ساعت فاصله باشد، دراز کشیدن هم بلافاصله پس از مصرف غذا ممنوع است، بنابراین اشخاص باید یک تا ۲ ساعت پس از خوردن غذای اصلی بخوابند همچنین مبتلایان به رفلاکس هنگام خوابیدن باید یک بالش بلند زیر سر خود بگذارند تا برگشت اسید از معده به مری کمتر اتفاق بیفتد.
موثرترین روشهای درمان رفلاکس معده
غفارزاده تاکید کرد: مصرف یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری رب بِه با سفت کردن دهانه معده، به بهبود رفلاکس کمک میکند، استفاده از بِه پخته شده به شکل آبپز یا دمنوش و مربای بِه هم در درمان این عارضه نقشی موثر دارد، افراد باید از خوردن میوه بِه به شکل خام پرهیز کرده، بِه در برخی افراد یبوست را ایجاد میکند، بنابراین مبتلایان به یبوست باید در مصرف این میوه احتیاط را رعایت کنند، رب بِه باید در یخچال نگهداری شود، زیرا زود کپک میزند.
او مصرف پودر آویشن همراه غذا را در درمان رفلاکس معده موثر دانست و تصریح کرد: نوشیدن دمنوش آویشن یک ساعت پس از مصرف غذای اصلی هم به کاهش علائم رفلاکس کمک میکند البته افراد نباید در استفاده از آویشن زیادهروی کنند.
غفارزاده یادآوری کرد: مصرف تخمگشنیز پودر شده همراه با غذا یا سبزی گشنیز به همراه پلو، با سفت کردن دهانه تحتانی معده در بهبود علائم رفلاکس موثر است.
ارسال دیدگاه