تأکید مجید فراهانی بر لزوم دسترسی عادلانه به زیرساختهای شهری در تهران
تهران (پانا) - رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود با اشاره به مطالبات همه شهروندان تهرانی و با بیان طرحها و بازدیدهای صورت گرفته طی دو سال گذشته، بر لزوم توجه به عدالت شهری و ارائه امکانات و خدمات به همه مناطق تاکید کرد.

مجید فراهانی در جریان صد و شصت و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران و در نطق پیش از دستور خود عنوان کرد: فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی را تسلیت عرض میکنم، یاد و خاطره شهدای گرانقدر یوم الله ۱۷ شهریور که نماد ایثار مردم انقلابی تهران در حمایت از آرمانهای والای انقلاب اسلامی و نهضت امام (ره) است را گرامی میدارم. دو سال پیش در چنین روزی در نخستین نطقم به تبیین خواستهها، انتظارات و الزامات به ثمر رسیدن تَکرار شما مردم تهران در صحن شورا پرداختم و گفتم که تهران شهری است متعلق به همه شهروندان تهرانی، از جنوب شهری و حاشیهنشین تا دستفروش و کودک کار، همه این شهروندان در تهران حق زندگی دارند و باید حقشان بر تهران و شهر از سوی شورا و شهرداری ادا شود.
وی افزود: به عنوان منتخب مردم خود را نماینده و متعهد و پاسخگو به همه مردم تهران از کارتنخواب تا کارآفرین میدانم. معتقدم تهران فقط یک یا چند منطقه خاص نیست، قلمرو زندگی همه ماست از مسگرآباد تا فرحزاد که باید زیرساختها و امکانات شایسته زندگی در سرتاسر آن در دسترس باشد.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: امروز و در نیمه راه نیز همچنان بر این باورم؛ طی مدت دو سال گذشته در خلال بیش از ۱۸ بازدید میدانی از محلات و مناطق شهر رو در رو با شورایاران، کنشگران اجتماعی و شهروندان دغدغهمند این مسائل را پیگیری و با ۴۳ تذکر به مسئولان شهرداری و دستگاههای اجرایی رفع موانع و مشکلات را مطالبه کرده و با بهرهگیری از پیشنهادات و راهکارهای ارائه شده از سوی شهروندان دلسوز، کارشناسان و نخبگان ۱۴ طرح را به شورا ارائه کردهام و بر اساس سوگندی که در پیشگاه شما مردم ادا کردم خود را موظف به پیگیری، گزارشگری و به نتیجه رساندن وعدههایی که دادیم میدانم.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بیان کرد: اما موضوع محوری سخنانم عدالت، یکی از مطالبات کلیدی مردم در مسیر انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی بوده است و امروز نیز همچنان توجه به عدالت در ابعاد مختلف یکی از مطالبات کلیدی مردم به شمار میآید،در سایهسار عدالت است که مردم میتوانند به زندگی شایسته و مطلوب خویش دست یابند و بر همین اساس عدالت در اسلام به عنوان یکی از اصول دین مطرح شده است زیرا هدف نهایی اسلام آن است که مردم از معیشتی شایسته، آسودگی و امنیت خاطر و آزادی فکر و اندیشه برخوردار باشند و از طریق زندگی عادلانه، به سمت تعالی روحی و معنوی حرکت کنند.
فراهانی با اشاره به مطالبات شهروندان تهرانی گفت: یکی از مظاهر عدالت که در حوزه عملکرد مدیریت شهری و شورای شهر از سوی شهروندان مطالبه میشود توازن منطقهای و عدالت در دسترسی به زیرساختهای شهری است. زمانی ما میتوانیم بگوئیم تهران شهری برای همه است، که شهروندان تهرانی از باغ آذری تا باغ فردوس فارغ از محله و منطقه سکونت در دسترسی به خدمات و زیر ساختهای شهری هیچ تفاوتی را احساس نکنند! اما متاسفانه امروز این گونه نیست.
وی تاکید کرد: متاسفانه ما با تهرانی مواجه هستیم که باغ آذری تا باغ فردوس فقط از منظر جغرافیایی با هم فاصله ندارند، بلکه در دسترسی به خدمات، زیرساختهای شهری و کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این دو محله نیز باهم تفاوتهای بسیاری دارند. متاسفانه این تفاوتها فراتر از یک یا دو محله شهر بوده و گریبانگیر اکثر مناطق جنوبی و پهنه شرقی شهر است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: همشهریانمان در منطقه ۱۷ که به دار الشهدای تهران معروف است، در منطقهای زندگی میکنند که از حیث توسعهافتگی پایینترین رتبه مناطق شهر تهران را دارد، در این منطقه ما شاهد سرانه کمتر از یک متر مربع به ازای هر شهروند در حوزه سرانه کاربریهای بهداشتی درمانی، گردشگری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی هستیم، بدون شک این وضع زیبنده مردم این منطقه نیست و ما با خرمشهری در دل تهران مواجه هستیم که تنها راه نجاتش توجه به عدالت و توازن منطقهای است.
فراهانی خاطرنشان کرد: آنچه گفتم تنها بخشی از تراژدی کیفیت زندگی و تفاوتهای میان محلات و مناطق محروم این شهر است، این مشکلات را فقط در گزارشات مدیریتی نخواندهام بلکه با جان و دل لمس کردهام، من برخواسته از همین محلات و مناطق هستم و با درد شهروندان بیگانه نیستم. خوشحالم بعد از ۱۸ بازدید و نشست با شورایاران مناطق شهر تهران به وعدهای که دادم عمل کردم، مساله نبود توازن و غفلت از عدالت در دسترسی به زیرساختهای شهری همیشه از دغدغههایم قبل از عضویت در شورا بود، برایم مهم بود سرانه بودجه شهروند منطقه ۱۹ یا ۲۰ چقدر است و چه تفاوتی با سایر مناطق دارد؟
وی با اشاره به برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران عنوان کرد: بر همین اساس در برنامه سوم یک حکم با این موضوع پیشنهاد کردم که با رای همکارانم تصویب شد، بر اساس ماده ۲۳ برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران که محصول این دغدغه بود؛ شهرداری موظف به ارزیابی توازن و عدالت در دسترسی به زیرساختها در مناطق ۲۲ گانه شود، همچنین شهرداری مکلف شد برای ایجاد توازن و رفع محرومیتها اعتبار ویژهای در بودجه هر سال پیش بینی و به شورا ارائه کند.
فراهانی اضافه کرد: بدین ترتیب بر اساس دستورالعمل اجرائی برای پروژههای محرک توسعه به مناطق کمتر برخوردار تخصیص یابد. خوشبختانه در بودجه سال ۱۳۹۸ برای اجرای ماده ۲۳ برنامه سوم، مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال پیشبینی شده است که برای پروژه های محرک توسعه تخصیص خواهد یافت.امیدوارم این اقدام کوچک زمینهساز آغاز حرکت به سوی عدالت و توازن منطقهای و بهبود کیفیت زندگی در محلات کمتر توسعه یافته تهران شود.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تصریح کرد: آنچه انجام شده است گام نخست در ادای حق به شهر شهروندان و پاسخ به مطالبه توازن و عدالت منطقهای است، برای پاسخ به مطالبه شهروندان در مبارزه با فساد و بهبود سلامت نظام مالیه شهری نیز رسیدگی جدی به گزارشات حسابرسان منتخب شورا را پیگیری کردیم که بخشی از نتایج آن را در تصویب تفریغ بودجه سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ و گزارش حسابرسی سال ۱۳۹۳ شهرداری تهران میتوان دید،خوشبختانه امروز بیش از ۲۷ گزارش تحلیلی و پیشنویس مصوبه حسابرسی تهیه و در مسیر طرح در صحن شورا قرار دارند.
وی ادامه داد: اطمینان دارم آنچه تا کنون در شورای شهر تهران براساس وظیفه قانونی در پاسخ به اعتماد و امید مردم به انجام رساندهایم،بسیار کوچکتر از آن است که پاسخگوی انتظارات به حق مردم باشد، بر خود لازم میدانم از یکایک مردم که انتظارات به حقتان برآورده نشده است پوزش بطلبم؛ مطالبه به حق کردم در مسیر تغییر تهران، یک مطالبه ارزشمند است که باید در سایه مشارکت و همراهی یکدیگر و امید به فردایی بهتر آن را برای تهرانِ زندگی به ارمغان آوریم.
فراهانی در پایان گفت: با مشارکت و همراهی یکایک مردم میتوان فردایی بهتر برای تهران ساخت که در آن حق همه شهروندان از کارتنخواب تا کارآفرین به خوبی ادا شود. سرور و سالار شهیدان سید و مولایمان امام حسین (ع) فرمودند: به جانم سوگند امام فقط آن کسی است که بر اساس کتاب خدا حکومت کند و به عدالت رفتار کند و پیرو دین حق باشد و خودش را وقف خدا سازد. بترسید از ستم در حق کسانی که جز خدا فریادرس دیگری ندارند. امیدوارم در این راه شرمنده مردم نباشیم و آرزو میکنم سرانجام مان آنگونه شود که در زیارت عاشورا زمزمه میکنیم اَللّهُمَّ اجْعَلْنی عِنْدَکَ وَجیهاً بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ فِی الدُّنْیا وَ الاْخِرَةِ.
ارسال دیدگاه