آیت الله علم‌الهدی در جلسه شورای اداری خراسان رضوی:

الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، استان را از محرومیت نجات می‌دهد

موفقیت طرح در گرو همکاری همه مدیران با استاندار است

مشهد (پانا)- نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: آقای رزم حسینی تلاش کردند که با درگیر کردن تمام بنیه و امکانات اقتصادی استان در مسیر پیشرفت و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، تجربه کرمان را در خراسان رضوی پیاده کنند.

کد مطلب: ۹۵۰۶۸۷
لینک کوتاه کپی شد
الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، استان را از محرومیت نجات می‌دهد

آیت الله سید احمد علم الهدی در جلسه شورای اداری استان که در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: دولت بر حسب تعریف علوم سیاسی شامل تمام حکومت می شود و عنوان دولت مربوط به همه جریان های حاکمیتی در قوای سه گانه است اما در نظام مقدس جمهوری اسلامی، دولت به معنای خاص در دستگاه اجرایی کشور منحصر می شود.

وی افزود: وقتی دولت به معنای خاص آن گفته می شود، جریان کابینه به نظر می رسد و وزرایی که تصمیم گیرنده و سیاست گذار در ابعاد مختلف کارگزاری کشور هستند درحالی که دولت مجموعه ای از کارگزاران کشور است.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: هر کدام از مدیران در کارگزاری اجرایی نظام نقش و سهم و صاحب مسئولیت و موقعیت تصمیم گیری در عرصه های اجرایی هستند و لذا دولت منحصر در اعضای کابینه و آقای رئیس جمهور نیست.
وی با بیان اینکه دولت شامل همه عناصر و عوامل کارگزاری نظام می شود، تصریح کرد: شهیدان رجایی و باهنر دو تابلو شفاف هستند در برابر بینش همه انسان هایی که به عنوان عنصر کارگزار اجرایی کشور در این عرصه فعالیت دارند لذا همه عزیزان کارگزار اجرایی کشور، باید سیمای کاری و فعالیتی خود را در آیینه تمام نمای این دو شهید مشاهده کنند.
آیت الله علم الهدی تصریح کرد: اگر هفته دولت واقعا به معنای یک ارزیابی نفسانی انسان در عرصه های کاری و در مقام بررسی اعمال یک ساله هر فردی از کارگزاران اجرایی نظام درآید، عالی ترین الگو برای محاسبه نفس خواهد بود تا با این کیفیت اشخاص بتوانند نفس خود را حسابرسی کنند.
وی ادامه داد: این مسئولیت هایی که مدیران دستگاه های اجرایی عهده دار هستند، پیش از انقلاب با یک خودکار ۵ هزاری امضا می شد اما الان مسئولیت ها با قطرات خون صدها هزار شهید امضا شده است. اگر انقلاب به پیروزی نمی رسید، آقای رئیس جمهور یا وزیران و همه کسانی که در کارگزاری اجرایی نظام قرار دارند، امروز در این موقعیت قرار نمی داشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر پایه خون انسان ها صورت گرفت و در ۴۰ سال گذشته با همین مبنا تداوم پیدا کرده است، اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز در پای نظام و انقلاب خون انسان جریان داشته است؛ این سرمایه برای مسئولیت های کارگزاران اجرایی کشور بازخواست دارد. البته نه برای مدیرانی که در دستگاه اجرایی قرار دارند، برای ما هم اینگونه است و در روز قیامت بازخواست خواهیم شد.
وی گفت: در نتیجه سرمایه گذاری هایی که از ابتدای انقلاب تا به امروز انجام گرفته است، ما امروز در یک موقعیت اجرایی و هدایتی قرار گرفته ایم بنابراین باید در نظر داشته باشیم که اگر در جهت انجام مسئولیت و تکلیف، کمبودی وجود داشت، قطعا مواخده خواهیم شد.
آیت الله علم الهدی در بخش دیگری از سخنان خود، طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی در زمینه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی را اقدامی ارزشمند برشمرد و گفت: امروز در جلسه شورای اداری حضور پیدا کردم تا ضمن تقدیر از تلاش های مدیران، از اقدام ارزشمند آقای استاندار در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی تشکر کنم.
وی با بیان اینکه مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی حرکت بسیار ارزشمند و عظیمی است، گفت: آقای رزم حسینی تلاش کردند که با درگیر کردن تمام بنیه و امکانات اقتصادی استان در مسیر پیشرفت و تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، تجربه کرمان را در خراسان رضوی پیاده کنند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: مشکل استان این است که اگر از مشهد خارج شویم، دیگر شهرستان ها با محرومیت رو به رو هستند. استان خراسان رضوی حتی نسبت به ظرفیت شهرهای بزرگ آن هم مانند نیشابور و تربت حیدریه جزو استان های محروم کشور است.
وی افزود: شهر نیشابور از برخی مراکز استان ها بزرگ تر است اما در حد ظرفیت های خود، از نظر مسائل معیشت مردم و اقتصادی، یک شهر برخوردار نیست و حتی برخی از روستاها از حداقل امکانات زندگی هم محروم اند. طرح آقای استاندار از این جهت مهم بود که استان را از محرومیت نجات می دهد.
امام جمعه مشهد با اشاره به انتخاب ۸۶ معین اقتصاد مقاومتی برای استفاده از همه ظرفیت های طبیعی و انسانی روستاها در جهت توسعه و پیشرفت اقتصادی گفت: صرف نظر از اجرای یک برنامه مثبت اقتصاد مقاومتی در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، با عملیاتی شدن این طرح، تمام استان از جریان محرومیت نجات می یابد.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی مهم این است که مدیران دستگاه های اجرایی با طرح آقای استاندار همکاری کنند؛ اگر بنا شد این همکاری وجود نداشته باشد، ممکن است الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی با مشکل برخورد کند چرا که بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز مناطق مختلف استان در اثر بی توجهی برخی دستگاه ها یا تحمیل طرح های غیرکارشناسی به مردم منطقه ایجاد شده است.
آیت الله علم الهدی به مشکلات حاشیه شهر مشهد هم اشاره کرد و گفت: اگر بررسی کنید به این نتیجه خواهید رسید که اصل حاشیه شهر از عشایر بلوچ سرخس و عشایر کرمانج کلات و شمال مشهد تشکیل شده است. این عشایر به وسیله رمه داری و استفاده از مراتع کوه های هزارمسجد، عمده گوشت مورد نیاز کشور را تامین می کردند اما الان همین افراد به فقرای حاشیه نشین شهر مشهد تبدیل شده اند.
وی ادامه داد: این افراد هم متدین بودند و بخش عمده ای هزینه های حوزه علمیه را با وجوهات شرعیه پرداخت می کردند و هم در تامین گوشت مورد نیاز استان و کشور فعال بودند اما در نتیجه تشخیص نادرست جریان آبخیزداری، به این وضعیت گرفتار شده اند؛ در مقام یک تصمیم گیری برای سرنوشت یک ناحیه استان نمی شود به آقایانی که تازه فارغ التحصیل داشته اند، اکتفا کرد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: طرح آقای استاندار طرح بسیار مثبتی است که ما را از مشکلات نجات می دهد به شرط آنکه همه آقایان پای کار بیایند و فکر نکنند که می شود با نظرات خام غیرکارشناسانه، صورت مسئله را پاک کرد.
وی با بیان اینکه پیگیری طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی نیازمند همکاری مجاهدانه همه مدیران در عرصه های کارگزاری است، خاطرنشان کرد: با همکاری همه مدیران، الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی یک طرح ماندگار می شود و نسل های آینده از اجرای آن و تبدیل خراسان رضوی به یک استان برخوردار، متشکر خواهند شد.
آیت الله علم الهدی در ادامه سخنان خود، به مشکلات معیشتی کارگران اشاره کرد و گفت: قطعا شما مدیران بهتر می دانید که معنای ۶ ماه حقوق نگرفتن یک کارگر با ۴ یا ۵ فرزند چیست. وقتی که یک شرکت اعلام ورشکستگی می کند، باید بررسی شود که آیا به حق بوده است یا خیر.
وی ادامه داد: کدام کارخانه ای را پیدا می کنید که ورشکسته شده و از ۵ ماه قبل حقوق کارگران آن داده نشده باشد اما از دولت قبل تا این دولت، تسهیلات بانکی نگرفته باشد. پس این تسهیلاتی که گرفته، چه کار کرده است؟ این مسائل صرفا خبر نیست و به صورت عینی وجود دارد.
امام جمعه مشهد تاکید کرد: امیدواریم با حسن تدبیر آقای استاندار و همت همه مدیران، دیگر در خراسان رضوی دغدغه فقر نداشته باشیم و همه آثار فقر و محرومیت اعم از حاشیه شهر و نقاط روستانشین استان برطرف شود

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار