در جمع خبرنگاران
واعظی: نمیدانیم در آمریکا کی صحبت میکند و حرف کدام را بپذیریم
پیامی که از ایران به خارج ارسال میشود، باید پیام وحدت باشد
تهران (پانا) - رئیس دفتر رئیسجمهوری معقتد است تا زمانی که اعتمادبین ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی شکل نگیرد، صحبت از ملاقات روسای جمهوری دو کشور وجهی ندارد.
به گزارش ایرنا، سید محمود واعظی ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه نشست هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر احتمال دیدار روسایجمهوری ایران و آمریکا اظهار کرد: «رئیسجمهوری، دولت و وزیر امور خارجه ما به دنبال آن هستند از تمامی ابزارها در هر شرایطی استفاده کنند تا تحریمها برداشته شود. سیاست خارجی باید بتواند به نوعی تامینکننده نیازمندیهای کشور باشد.»
او ادامه داد: «آنچه با فرانسه در چند هفته گذشته به ویژه چند روز گذشته در پیش گرفتهایم، برای آن است که حقوق ایران در برجام محقق شود و تحریمهای ظالمانهای که از طرف آمریکا اعمال میشود، رفع شود. وزیر امور خارجه در سفرهای اروپایی و آسیایی برای تحقق این هدف گام برمیدارد. همواره گفتهایم ملاقات برای ملاقات مشکلی را حل نمیکند تا وقتی در این رابطه اعتماد پیدا نکنیم، صحبت از ملاقات صحیح نیست.»
واعظی شرط مذاکره ایران و آمریکا را بازگشت واشنگتن به توافق هستهای دانست و تصریح کرد: «آمریکا باید به میز مذاکره ۱+۵ برگردد و به توافقات پایبند باشند تا مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران بتوانند از همه مزایایی که در برجام است، استفاده کند. اگر آمریکا به دنبال روش دیگر است، ابتدا باید اشتباهی را که در تحریمها کرده است، اصلاح کند و بعد وارد گفتوگو شود.»
مردم جواب گروهی که شعار تفرقه میدهند را بدهند
این مقام مسئول درباره جزییات گام سوم کاهش تعهدات هستهای ایران نیز گفت: «درباره جزییات در همان زمان اجرا اعلام میشود ولی آنچه امروز میتوان گفت این است که اگر پیشرفتی نداشته باشیم، گام سوم را قطعا اجرا خواهیم کرد.»
رئیس دفتر رئیسجمهوری درباره پیششرطهای آمریکا برای انجام گفتوگو با ایران بیان کرد: «من نمیدانم مسأله مطرح شده چیست اما ما در چند ماه گذشته مواضع مختلفی را از زبان آمریکاییها شاهد بودیم؛ از ۱۲ شرطی که وزیر امور خارجهشان اعلام کرد تا عقبنشینی آنها و اینکه گفتند ما هیچ پیششرطی نداریم و ترامپ هم اعلام که فقط میخواهیم ایران سلاح هستهای نسازد. ما نمیدانیم در آمریکا کی صحبت میکند و حرف کدام را بپذیریم. به نظر میرسد خودشان هم درباره ایران سرگردان هستند.»
او در مورد انتقادات و هجمههای واردشده پس از اظهارات اخیر رئیسجمهوری درباره مذاکره با آمریکا نیز اظهار کرد: «در شرایطی که کشور با دشمن خارجی مواجه است و شدیدترین تحریمها علیه ملت ایران اعمال شده است، بیش از هر چیزی به انسجام، یکپارچگی و صمیمت در داخل کشور نیازمند هستیم و پیامی که از ایران به خارج ارسال میشود، باید پیام وحدت باشد.»
رئیس دفتر رئیسجمهوری با بیان اینکه یک اشتباهی را گروه اندکی انجام میدهند و تمام دستاوردهای دولت که دستاوردهای نظام و ملت است، زیرسوال میرود، گفت: «آنها با این دستاوردها مخالفت میکنند که این کار آنها برای یکسری اهداف جناحی و انتخابات پیش روست. ما نباید مانند آنها عمل کنیم. منافع ملی و امنیت ملی از همه چیز مهمتر است. مردم باید جواب این گروه اندک را بدهند چرا که در وضعی که ما نیازمند وحدت هستیم این افراد شعار تفرقه میدهند.»
هیچ وقت بحث جدی برای سفر مکرون به تهران نداشتیم
واعظی در ادامه درباره جزئیات طرح فرانسه برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا نیز بیان کرد: « وقتی توافقی انجام نشده است، اینکه بیاییم و موضوعات را به صورت رسمی اعلام کنیم، کار درستی نیست. ما و فرانسه هر کدام دیدگاههایی داریم. ما در داخل در حال مشورت هستیم. فرانسه هم با اتحادیه اروپا مشورت میکند بنابراین باید اجازه داد، وقتی توافق نهایی شد، جزئیات اعلام شود.»
او یادآور شد: «همیشه درخصوص موضوعات مهم - نه فقط در مورد ایران بلکه درخصوص همه مسائل مهم بینالملل - گمانهزنیهایی میشود.وقتی گمانهزنی زیاد میشود، ما نباید به دلیل کارهای تبیلغات روند موضوع بسیار مهمی را که مذاکراتش در حال انجام است را بهم بزنیم.»
سرپرست نهاد ریاست جمهوری درباره ارزیابیاش از مذاکرات ایران و فرانسه نیز گفت: «از هفته گذشته تا به امروز پیشرفت بد نبوده بوده است. هیاتی هفته آینده به فرانسه خواهد رفت و درباره ابعاد و جزییات مسائل گفتوگو خواهد شد. آن هیات که به ایران بازگردد، آن وقت بهتر میتوان درباره اجرای گام سوم اظهارنظر کرد.»
او در پاسخ به این سوال که ایا وزیر امور خارجه هم در هیات اعزامی ایران به فرانسه حضور خواهد داشت، گفت: «خیر؛ این هیات اقتصادی است.»
رئیس دفتر ریاستجمهوری درباره سفر امانوئل مکرون به تهران نیز بیان کرد: «هیچوقت بحث جدی برای سفر ایشان به تهران را نداشتیم. سفر هم زمانی انجام میشود که از پی آن، دستاورد روشنی به دست آید. خود سفر برای سفر معنی ندارد بلکه سفر باید برای هدفی باشد.»
اقدامات در دوران سیف جزء وظایف ذاتی بانک مرکزی است
واعظی درباره اظهارات اخیر سید احمد عراقچی، معاون سابق بانک مرکزی مبنی بر اینکه مداخلات بانک مرکزی در بازار ارز به دستور ریاستجمهوری بوده است، اظهار کرد: «ما دستور رئیسجمهوری را خدمت رئیس قوه قضاییه فرستادهایم. رئیسجمهور همواره در شش سال گذشته بر تقویت پول ملی کشور، مدیریت بازار ارز و ثبات آن تاکید داشتهاند. در این مسئله تردیدی نیست.»
او یادآور شد: «ایشان کتبی و شفاهی چنین اعتقادی داشتهاند و هم در دوران سیف و هم در دوران همتی بر این مسئله تاکید کرده اند.»
رئیس دفتر رئیسجمهوری همچنین تصریح کرد: «بانک مرکزی به صورت ذاتی وظایفی دارد که ربطی به دوران ما ندارد، یعنی از دوران گذشته و مرحوم نوربخش تا به امروز، هر کسی که رئیس بانک مرکزی یا معاون ارزی آن بوده است، برای کنترل و مدیریت بازار ارز در داخل کشور تمهیداتی را اتخاذ کرد. اعتقاد ما بر این است آنچه بانک مرکزی هم در دوران سیف و هم امروز انجام میدهد، وظایف ذاتیاش است.»
ارسال دیدگاه