برگزیدگان دهمین المپیاد دانشآموزی نانو معرفی شدند
تهران (پانا) - برگزیدگان دهمین المپیاد دانشآموزی نانو در مراسمی با حضور رئیس ستاد توسعه نانو و رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی ستاد نانو، پس از یک رقابت سخت و نفسگیر در سطح کشور، برترینهای دهمین المپیاد علوم و فناوری نانو معرفی شدند و طی مراسمی که عصر روز گذشته برگزار شد معرفی شدند.
در مراسم اختتامیه در ابتدا محمدرضا زارعی، مدیر باشگاه نانو، گزارشی از فعالیتهای اخیر باشگاه نانو در زمینه ترویج و آموزش دانشآموزی فناوری نانو ارائه داد. او با اشاره به اینکه المپیاد امسال در سه مرحله برگزار شد، گفت: «آزمون مرحله اول به صورت تستی با مشارکت ۱۷۰۰۰ دانش آموز برگزار شد. آزمون مرحله دوم به صورت تستی- تشریحی برگزار گردید و در نهایت ۳۱ نفر توانستند به مرحله سوم المپیاد برسند.»
در ادامه آقایان قاسمی، معاون کل آموزش و پرورش استان بوشهر و مهدی نامدار، معاون آموزش متوسطه استان کردستان گزارشی از فعالیتهای آموزش و پرورش این استانها در حوزه فناوری نانو ارائه کردند. لازم به ذکر است که این استانها از نظر آموزش فناوری نانو در کشور جزو پیشگامان این حوزه محسوب میشوند و از استانهای برتر در دهمین دوره المپیاد علوم و فناوری نانو بودهاند.
در بخش بعدی مراسم، دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با قدردانی از مجریان برگزاری این دوره از المپیاد و همچنین والدین دانشآموزان شرکتکننده در این المپیاد به این موضوع اشاره کرد که طبق پیمایشی که در سال ۱۳۹۷ انجام شده است، ۸۵ درصد از مردم ایران با فناوری نانو آشنا هستند و این امر تا حد زیادی به واسطه ترویج و آموزش نانو در سطح دانشآموزی بهدست آمده است.
وی افزود: کشور ما از نظر فناوری نانو دچار پوکی استخوان نخواهد شد زیرا در حوزه آموزش و تربیت دانشآموزان در حوزه فناوری نانو سرمایهگذاریهای گستردهای انجام شده است و این دانشآموزان نه تنها از نظر دانش تئوری، بلکه از نظر عملی نیز در آزمایشگاههای فناوری نانو در سطح کشور آموزش دیدهاند.
سرکار اضافه کرد: امروز ایران از نظر تولید علم نانو، در رتبه چهارم دنیا قرار دارد. کشورهایی که در این زمینه از ایران بالاتر هستند، کشورهایی مانند آمریکا، چین و هند هستند که جمعیتی بسیار بیشتر از ایران دارند. این کشورها علاقه بسیار زیادی به آموزش فناوری نانو در سطح دانشآموزی نشان دادهاند و برای دریافت و یادگیری از تجارب ایران در این زمینه ابراز تمایل کردهاند و با استفاده از محتوا و تجهیزات آزمایشگاهی فناوری نانو ساخت ایران، ۱۰ آزمایشگاه آموزشی فناوری نانو در کشور چین توسط شرکتهای ایرانی تجهیز شده است.
فاطمه مهاجرانی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان نیز در ادامه با ارائه تاریخچهای از المپیادهای جهانی و کشوری افزود: المپیادهای نانو و سلولهای بنیادی، المپیادهای نوظهوری هستند که برای حوزههای فناورانه طراحی و اجرا شدهاند. ایران کشوری است که زودتر از باقی کشورها برای آموزش فناوری در بخش دانشآموزی گام برداشته است و امیدواریم ایران با این پشتوانه بتواند دبیرخانه دائمی المپیادهای فناورانه باشد.
در ادامه مراسم ۳۱ نفر از برگزیدگان دهمین المپیاد دانشآموزی علوم و فناوری نانو معرفی شده و از آنها تجلیل شد.
این افراد علاوه بر دریافت مدالهای طلا، نقره، برنز و لوح تقدیر، بهترتیب هدیه نقدی به مبلغ ۲ و نیم میلیون تومان، ۱ و نیم میلیون تومان و پانصد هزار تومان نیز از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو دریافت کردند. بهعلاوه طبق توافقات صورت گرفته با بنیاد ملی نخبگان، این افراد از مزایا و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان مطابق با آییننامههای مربوطه بهرهمند میشوند.
بر این اساس، برگزیدگان المپیاد دانشآموزی علوم و فناوری نانو علاوه بر دریافت لوح تقدیر، همانند برندگان بخش دانشآموزی جشنوارهی خوارزمی و طبق شیوهنامهی بنیاد ملی نخبگان از امتیاز فعالیتهای نخبگانی و جوایز نقدی نیز برخوردار خواهند گردید. برگزیدگان میتوانند در زمان ثبت درخواست خود در سامانۀ اطلاعاتی بنیاد (به نشانی www.sina.bmn.ir)، حکم برگزیدگی خود را نیز بارگذاری کنند تا امتیاز آن برای ایشان مطابق مقررات تسهیلِ مورد نظر، اعمال شود.
ارسال دیدگاه