آغاز برداشت انجیر دیم در استهبان
شیراز(پانا)_ مدیر جهاد کشاورزی استهبان با بیان اینکه فصل برداشت انجیر در این شهرستان از اواخر مردادماه آغاز و تا نیمه اول مهر ادامه دارد، گفت: پیشبینی میشود امسال ۱۳ هزار تُن انجیر برداشت شود.
مهدی اعیانمنش افزود: استهبان با دارا بودن بیش از ۲۴ هزار هکتار انجیر دیم، رتبه نخست تولید انجیر در استان و کشور را دارد. او ادامه داد: صادرات انجیر امسال، بیش از ۸۰ میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت.
او اظهار داشت: ۷۵ درصد از انجیر خشک استهبان به کشورهای چین، هنگ کنگ، ویتنام، هند، مالزی، تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود و مابقی در داخل کشور مصرف دارد.
او بیان کرد: پنج واحد فرآوری و بیش از ۱۰ واحد بسته بندی انجیر به صورت کارگاهی و کارخانهای محصولاتی نظیر شربت، مربا، سرکه، حلوای مسقطی، بیسکویت، کیک، کلوچه و پودر انجیر تولید میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: ۴۲۵ هزار هکتار زمین ویژه درخت انجیر در جهان وجود دارد که ۵۵ هزار هکتار آن در ایران و در استان فارس با ۵۱ هزار هکتار باغ انجیر بزرگترین استان دارنده این محصول از میان ۱۶ استان کشور است.
انجیر دارای ارقام مختلفی است که ۹۸ درصد آن رقم سبز و ۲ درصد نیز ارقام متی (matti)، سیاه، شاه انجیر و رونو (rono) است.
میوه انجیر دارای ویتامینهای A، B، C، قند، پروتئین، مواد ازته، چربی، آهن، منگنز و کلسیم است.
شهرستان استهبان در ۱۶۰ کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.
ارسال دیدگاه