توصیه انجمن دیابت ایران به دیابتیها در روزهای گرم تابستان
خطر سکته قلبی برای بیماران دیابتی در گرمای شدید
تهران (پانا) - رییس هیات مدیره انجمن دیابت ایران، با اشاره به گرمای هوا، خطاب به بیماران دیابتی توصیه کرده است که در روزهای گرم تابستانی به میزان انسولین تزریقی و داروهای خوراکی پایین آورنده قندخون توجه بیشتری شود تا به این وسیله از مشکلات قلبی و عروقی و نیز هایپوگلایسمی (کاهش قند خون) جلوگیری شود.
به گزارش ایسنا، اسدالله رجب، در مطلبی با عنوان "گرمای شدید خطر سکتههای قلبی را افزایش میدهد"، بیان کرده است: با شروع فصل تابستان شاهد بروز گرمای شدیدی هستیم. دمای هوا در اکثر نقاط کشورمان به ۴۰ درجه سانتیگراد رسیده است. این دمای بالا سبب از دست رفتن آب بدن میشود. از سوی دیگر، کلافگی ناشی از گرما نیز ابتدا سبب افزایش فشارخون میشود.
او ادامه داد: نتایج تحقیقاتی که در کشور هنگ کنگ انجام شده نشان میدهد در اثر گرمای زیاد خطر سکتههای قلبی در افراد دیابتی افزایش مییابد. بنابراین توصیه میکنیم که در روزهای گرم تابستانی به میزان انسولین تزریقی و داروهای خوراکی پایین آورنده قندخون توجه بیشتری شود تا به این وسیله از مشکلات قلبی و عروقی و نیز هایپوگلایسمی (کاهش قند خون) جلوگیری شود.
رجب خاطرنشان کرد: هنگام گرما وضع افراد دیابتی مبتلا به فشارخون بالا و یا دچار عوارض ناشی از دیابت (فشارخون بالا و بیماریهای قلبی) وخیمتر میشود. بر اساس نتایج تحقیق ذکر شده در بالا، در افراد دیابتی نسبت به افراد غیردیابتی، دمای بالای هوا سبب افزایش سکتههای قلبی شده است.
همانطور که میدانیم بیماریهای قلبی و عروقی در افراد دیابتی (دیابتیهای بدکنترل) در مردان دو تا چهار برابر بیشتر و در زنان تا شش برابر بیشتر از افراد غیردیابتی است؛ علت اصلی این پدیده بروز اختلالات در خونرسانی ناشی از افزایش مداوم قند خون است. در اثر ادامه گرما عروق گشادتر میشوند و در نتیجه فشارخون کاهش مییابد. از سوی دیگر از دست دادن آب بدن باعث خطر کلاپس گردش خون (مختل شدن ناگهانی گردش خون که به بیهوش شدن فرد منجر میشود)، میشود. سردرد، سرگیجه و یا بیهوشی نشانه کلاپس ناشی از گرما هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ایران تصریح کرد: بسیاری از دیابتیهای نوع دو به دلیل افزایش فشار خون از داروهای کاهش دهنده فشارخون و یا مدور استفاده میکنند. در مواقع گرمای شدید حتما به پزشک خود مراجعه کنید؛ زیرا احتمالا باید میزان داروهای مصرفی و انسولینتان را کاهش دهید؛ چرا که در اثر گرمای زیاد اشتها کمتر میشود و در نتیجه کربوهیدرات کمتری مصرف میکنید که این موضوع احتمال بروز هایپوگلایسمی را افزایش میدهد. به این ترتیب لازم است در فصل گرما قند خون خود را بیشتر کنترل کرده و تحت مراقبت قرار دهیم.
همچنین برای کاهش اختلالات گردش خون، افراد دیابتی باید از گرمای شدید اجتناب کنند و به اندازه کافی مایعات (آب) بنوشند و مواد معدنی مصرف کنند. در اثر تعریق زیاد، بدن نه فقط آب از دست میدهد بلکه مواد معدنی مهمی مانند کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم را نیز از دست میدهد. بنابراین از مصرف نوشیدنیهای قنددار نیز خودداری کنید. این نوع مایعات نه تنها تشنگی را رفع نمیکنند بلکه ناسالم هم هستند.
ارسال دیدگاه