در مراسم پایانی هفتمین جشنواره فیلم شهر

علی نصیریان: کار هنر پروپاگاندا نیست

محسن هاشمی: پدرم مخالف توقیف آدم برفی و روسری آبی بود

تهران (پانا) - برگزیدگان هفتمین جشنواره فیلم شهر عصر امروز همزمان با آیین بزرگداشت علی نصیریان ، رویا تیموریان و مسعود رایگان و نکوداشت جمشید مشایخی مشخص شدند.

کد مطلب: ۹۳۱۲۲۲
لینک کوتاه کپی شد
علی نصیریان: کار هنر پروپاگاندا نیست

مراسم پایانی هفتمین جشنواره فیلم شهر با اجرای محمدرضا شهیدی‌فر در تالار وحدت با استقبال محدود مخاطبان سینما برگزار شد.

در بخشی از این مراسم، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری جشنواره شهر گفت: اصولاً جشنواره‌های هنری به ۲ شکل برگزار می‌شود برخی جشنواره‌ها مستقل از حاکمیت هستند و برخی حمایت بخش‌های از حاکمیت را دارند.

وی ادامه داد: جشنواره‌های مستقل کارشان به صورت مستقل انجام می‌شود و نگاهی به سینمای مستقل دارند اما اگر فرض کنیم جشنواره‌ای مانند جشنواره شهر به صورت برنامه‌ریزی شده بخشی از حمایت حاکمیت شهری را دارد و بخشی از حاکمیت شهری نسبت به آن حساس هستند و آن را رهبری می‌کنند.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: این جشنواره باید وظایف مدیریت شهری را هم در نظر بگیرد تا بتواند اهداف مدیریت شهری را به نمایش بگذارد البته این به این معنی نیست که این گونه جشنواره‌ها به عنوان ابزار تبلیغاتی برای مدیران شهری بشوند و دلیلی ندارد مدام سفید نمایی کنیم اما سیاه نمایی هم درست نیست.

وی در ادامه سخنان خود به لزوم ساخت فیلم‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: لازم است ضمن نشان دادن وخامت‌های جامعه به واقعیت‌ها هم توجه کنیم به گونه‌ای که مشکلی از جامعه برداشته شود و به سمت وضعیت مناسب‌تری برویم بنابراین باید حقیقت نمایی کنیم البته گاهی در فیلم‌ها پوچ گرایی می‌شود که برای برخی جوانان مناسب نیست.

آیت الله هاشمی مخالف توقیف آدم برفی و روسری آبی بود
رئیس شورای شهر تهران در ادامه به دوره‌های پیشین جشنواره فیلم شهر اشاره کردو افزود: جشنواره فیلم شهر پس از گذشت هفت دوره توانسته حالت پویایی به خود بگیرد، جشنواره‌ها روز به روز در حال افزایش هستند و گاهاً با بودجه‌های دولتی برگزار می‌شوند و با توجه به اینکه از بودجه‌های بیت المال استفاده می‌کنند باید مراقب باشیم که موازی کاری نشود و بودجه‌ها هدر نرود.

وی در ادامه با ذکر خاطرات آیت الله در دهه ۷۰ به مشکلات سینما در آن برهه تاریخی اشاره کردو گفت: در آن دوران، سینما وضعیت خوبی نداشت به طوری که در آن موقع با فیلم آدم برفی و روسری آبی مشکل داشتند در حالی که پدرم در خاطراتش نوشته بود پدرم و رهبری اصلاً با آن فیلم‌ها مشکلی نداشتند.
در بخش دیگری از این مراسم هاشم میرزاخانی دبیر این دوره جشنواره گفت: پردیس ملت قریب به یازده سال از نبود پارکینگ در رنج بود اما به همت شهردار تهران و معاون عمرانی وی، پارکینگ پردیس ملت، پارک ملت، بیمارستان شهید رجایی و… برای رفاه حال مردم احداث شده که جای تشکر دارد.
در ادامه این مراسم، آیین بزرگداشت علی نصیریان برگزار شد.
در این بخش احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر و محمدحسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون روی صحنه آمدند.
احمدمسجدجامعی در این بخش ضمن یادآوری از میدان حسن‌آباد و آتش سوزی اخیر در این میدان،گفت: گوشه به گوشه این شهر شناسنامه منحصر به فردی دارد که با جای دیگر متفاوت است..
مسجد جامعی به بزرگداشت علی نصیریان اشاره کرد و گفت: وی یکی از افتخارات سینما و کشور ایران است و ما به وجود او افتخار می‌کنیم ما خوشحالیم از نسلی هستیم که این عزیزان را دیدیم. ایشان به عنوان پدر سینمای ایران تنها حرف برای سینما ندارد بلکه برای شهر هم حرف‌هایی دارد خوشحالم که به طور مکرر شاهد برگزاری بزرگداشت‌هایی برای ایشان هستیم. تعهد، وقت شناسی مثال زدنی است و حالا خوشحالم که در جشنواره فیلم شهر شاهد بزرگداشتی برای ایشان هستیم که نسلی را در کنار خود پرورش دادند.
همچنین محمدحسین لطیفی کارگردان سینما با اشاره به بزرگداشت علی نصیریان گفت: باعث افتخار من است که در این صحنه در کنار علی نصیریان باشم؛ مردی که گرچه در این سال‌ها با هم همکاری نداشتیم ولی موارد زیادی از او یاد گرفتم. وقتی ما سر صحنه می‌رویم و علی نصیریان حضور دارد یعنی همه چیز جدی است من همیشه سعی کردم از ایشان یاد بگیرم و واقعاً حالا نمی‌توانم نعمت حضور ایشان را به معنای واقعی کلمه شکرگزار باشم.
کار هنر پروپاگاندا نیست ‌
درادامه این بخش علی نصیریان اظهار کرد: از شهرداری تهران و بخش فرهنگی هنری این سازمان و کسانی که این مراسم را برگزار کردند تشکر می‌کنم این کار خوبی است که از کسانی که سال‌ها در این صحنه‌ها بازی کرده‌اند قدردانی کنیم.
وی ادامه داد: هر شهری باید مقداری جنبه نمایشی داشته باشد، نسل‌های بعد از ما و نسل جوان بسیار خوب کار می‌کنند برای مثال سال گذشته با کارگردان فیلم اولی کار کردم که بسیار خلاقیت داشت، برخلاف آنچه که آقای هاشمی گفت، کار هنر پروپاگاندا نیست و نمی‌تواند باشد. اصلاً هنر ابزار پروپاگاندا نیست. هنر استوار است بر خلاقیت انسانی و خلاقیت انسانی یک چیز خودجوش و خدایی است چراکه که خدا این خلاقیت‌ها را در نهاد انسان گذاشته است.
نصیریان تاکید کرد: همه جای دنیا شهرداری‌ها به هنر کمک می‌کنند اما دخالتی در کار آنها ندارند خلاقیت جای خودش را دارد ولی حمایت مقوله دیگری است و نمی‌شود با این بهانه‌ها از هنر حمایت نکرد. وقتی وارد حیطه هنر می‌شویم باید بگذاریم خلاقیت‌ها کار خود را انجام دهد با این وجود اگر ما مقداری بازتر نگاه کنیم می‌توانیم به جوان‌ها میدان دهیم چراکه هنر به صورت غیرمستقیم معرف کشور است برای مثال سینمای ایران در دنیا مطرح است و این نشان می‌دهد که ما نه تنها در گذشته بلکه امروز هم صاحب خلاقیت و هنر هستیم من نه به جناح کار دارم نه چیزی اما در این چند وقت سالن‌های خوبی برای عرصه هنر ساخته شده و از این جهت کار شهرداری جای قدردانی دارد.
بر اساس این گزارش ، آیین نکوداشت زنده یاد جمشید مشایخی بخش دیگری از این مراسم بود.
در این بخش هومن سیدی و علی نصیریان روی صحنه آمدند و از خانواده مشایخی قدردانی کردند در این بخش تنها سام مشایخی فرزند جمشید مشایخی حضور داشت.
در ادامه این مراسم جوایز بخش‌های مختلف این رویداد هنری اهدا شد.
برگزیدگان بخش پویانمایی
تندیس بهترین جان بخشی بخش پویانمایی به مجتبی موسوی برای انیمیشن کوتاه «آقای گوزن» رسید.
تندیس بهترین کارگردانی این بخش به صادق جوادی برای انیمیشن «روباه» اهدا شد.
تندیس بهترین فیلم به بهرام عظیمی برای تهیه کنندگی «سیم ششم» تعلق گرفت.
برگزیدگان مستند

تندیس تحقیق و پژوهش بخش مستند به بابک بهداد برای «بهارستان خانه ملت» رسید.

تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری به محسن حیدری و زهره احمدزاده برای تدوین مستند «مهین» اهدا شد.

تندیس بهترین کارگردانی مستند کوتاه و نیمه بلند به فاطمه ذوالفقاری برای مستند «فقدان» رسید.

تندیس بهترین کارگردانی مستند بلند به محمدحسین حیدری برای «مهین» تعلق گرفت.

تندیس بهترین مستند به مهدی مطهر برای تهیه کنندگی «مهین» اهدا شد.
تندیس بهترین مستند با محوریت تهران شناسی به داوود اشرفی برای «قصه بلوار» تعلق گرفت.

برگزیدگان سینمای کوتاه
تندیس بهترین فیلمنامه فیلم داستانی کوتاه و نیمه بلند به امین چادگانی برای فیلمنامه «برف تابستان» رسید.
تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری این بخش به پویان شعله‌ور برای تدوین «مثل بچه آدم» رسید.
تندیس بهترین کارگردانی به آرمان خوانساریان برای کارگردانی «سایه فیل» تعلق گرفت.
تندیس بهترین فیلم به مریم کوهکن و سوگل شهابی برای تهیه کنندگی «تشریح» اهدا شد.
تندیس بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری به مجید اسماعیلی برای فیلم «تلخ» رسید.
دیپلم افتخار بهترین نقش آفرینی این بخش به فرانک کلانتر برای «فشار خون» و لال دیپلم دیگر این بخش به محمدرضا تک زارع برای فیلم «لال» رسید.
دیگر بزرگداشت این مراسم به مسعود رایگان و رؤیا تیموریان اختصاص داشت.
در این بخش منوچهر شاهسواری، میترا حجار و پیروز حناچی شهردار تهران روی صحنه آمدند و با اهدای یادبودی از مسعود رایگان و رؤیا تیموریان قدردانی کردند.
رؤیا تیموریان با اشاره به این مطلب که من به اندازه چهل سال حرف دارم، گفت: من فکر می‌کنم نمی‌شود آنها را با میکروفون گفت. امشب برای من باعث افتخار است امشب شب بزرگی بود چراکه نامم در کنار استاد نصیریان قرار گرفت‌. چون شهردار حضور دارد باید بگویم ما در یک شهر بزرگ و مشکلات پیچیده زندگی می‌کنیم به عنوان یک شهروند دوست دارم یک کنترل و بازنگری درباره برخی هم‌وطنانمان که در کنار خیابان هستند، بشود.
مسعود رایگان نیز با اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشتش در جشنواره شهر گفت: مفتخرم این تقدیر در حضور انسانی برگزار می‌شود که ما دانش آموخته مدرسه‌ای هستیم که او مدیرش است. از شورای شهر تهران، جشنواره فیلم شهر و … تشکر می‌کنم.

در بخش دیگری از این مراسم حناچی شهردار تهران با اشاره به مراسم بزرگداشت هنرمندان در این جشنواره گفت: بزرگداشت کسانی که در فضای هنری زخمت می‌کشند حداقل کاری است که می‌شود انجام داد خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد.
وی ادامه داد: در این جشنواره‌ها موضوعاتی که به طور طبیعی دیده نمی‌شوند و به چشم ریزبین هنرمندان می‌آید دیده می‌شوند تشویق هنرمندان به تولید آثار در همه حوزه‌ها می‌انجامد اگر این جشنواره‌ها نباشند انگیزه هنرمندان در بخش‌های مختلف کم می‌شود.
شهردار تهران یکی دیگر از تاثیرات این جشنواره را تشویق ذوق زیبایی‌شناسی مردم دانست و اظهار کرد: اینکه بتوانیم آستانه زیبایی‌شناسی مردم را بالا ببریم شاید یکی از وظایف ماست. توجه به ارزش‌ها و زیبایی‌های جامعه و قبح زشتی‌ها موضوعی است که به وسیله سینما می‌توان منتقل کرد هیچوقت از یاد نمی‌برم که قبح دروغ را در فیلم «درباره الی…» به خوبی دیدم.
در ادامه این مراسم جوایز بخش‌های دیگر این رویداد هنری اهدا شد.
جوایز بخش مسابقه بین‌الملل
تندیس پویانمایی کوتاه و نیمه بلند به کارگردانان «فضای منفی» از کشور فرانسه اهدا شد.
تندیس بهترین کارگردانی فیلم کوتاه و نیمه بلند به «مردی در حال غرق شدن» از یونان رسید.
تندیس بهترین کارگردانی فیلم کوتاه و نیمه بلند مستند به مستند «بی نهایت پنجاه متر دورتر است» از لهستان رسید.
تندیس بهترین کارگردانی مستند بلند به «میراث» از مکزیک رسید.
تندیس بهترین فیلم بلند به «پناهگاه انسان» از دانمارک اهدا شد.
تندیس بهترین کارگردانی فیلم سینمایی به «بی عشق» از کشور روسیه تعلق گرفت.
تندیس بهترین فیلم بلند داستانی به دزدان فروشگاه از کشور ژاپن اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران به «غرش» از تایوان رسید.
تجلیل از خادمان شهر
در بخش دیگر از این مراسم از خادمین شهری تجلیل شد.
در این بخش سعید اوحدی، محمد مهدی طباطبایی نژاد و خانم فخار روی صحنه آمدند.
محمد عبدالرحیمی از پلیس راهور، رمضانعلی اسماعیلی پور از خدمات شهری، فخرالدین گودرزی از آتش نشانی تهران و مجید فتاحی از اورژانس تهران از افرادی بودند که مورد قدردانی قرار گرفتند.
جوایز بخش فیلم‌های ویدئویی
دیپلم افتخار بخش فیلم ویدیویی به مریم بحرالعلومی و حامد قاسمی برای فیلمنامه «پاسیو» رسید.
بهترین بازیگر نقش زن به شیرین یزدان بخش برای بازی در «آکاردئون» تعلق گرفت.
بهترین بازیگر نقش مرد به رضا بهبودی برای فیلم «آندرانیک» اهدا شد.
تندیس دستاورد فنی و هنری به ایمان کرمیان، حسن نجفی و علی فرشچی برای جلوه‌های ویژه «اینجا خانه من است» رسید.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به خیرالله تقیانی برای «اینجا خانه من است» تعلق گرفت.
در بخش بهترین فیلم هیات انتخاب هیچ فیلمی را شایسته تقدیر ندانست.

تندیس بهترین اثر از نگاه تهران شناسی به حمید نعمت الله به «بیا از گذشته حرف بزنیم» رسید.
جوایز فیلم‌های بلند سینمایی
تندیس بهترین فیلمنامه به هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ زده» اهدا شد.
تندیس بهترین بازیگر نقش زن به ژاله صامتی برای بازی در فیلم «در وجه حامل» رسید.
تندیس بهترین بازیگر مرد به نوبت محمدزاده برای بازی در «مغزهای کوچک زنگ‌زده» تعلق گرفت.
دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری به فرید ناصر فصیحی برای چهار راه استانبول اهدا شد.
تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری به پیکان شادمان فر برای فیلمبرداری «مغزهای کوچک زنگ زده» تعلق گرفت.
تندیس بهترین کارگردانی به هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ‌زده» اهدا شد
هومن سیدی که برای چندمین بار روی صحنه حاضر شده بود، خاطرنشان کرد: من به نیابت از گروه خیلی حرفه‌ای می‌گیرم شاید خیلی‌ها من را به عنوان یک بازیگر بشناسند در حالی که یک گروه در روند خوب و بد شدن یک فیلم بسیار تأثیر دارند.
تندیس بهترین فیلم به سعید سعدی برای تهیه کنندگی «مغزهای کوچک زنگ زده» اهدا شد.
تندیس بهترین اثر با محوریت تهران شناسی به مصطفی کیایی برای «چهارراه استانبول» رسید.
در پایان این مراسم احسان خواجه امیری قطعاتی را برای مخاطبان این رویداد هنری خواند

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار