محسن هاشمی: سیره امام رضا(ع) برای ما الگوی راهگشا از عقلانیت، عملگرایی و اخلاق مداری است
تهران (پانا) - رئیس شورای اسلامی شهر تهران در زاد روز ولادت امام هشتم گفت سیره امام رضا(ع)، چه در دوران پیش از ولایتعهدی و چه در زمان پذیرش مسئولیت در حکومت، برای ما الگوی راهگشا از عقلانیت، عملگرایی و اخلاق مداری است.
محسن هاشمی در ابتدای یکصدو پنجاه و پنجمین جلسه شورا با اشاره به زادروز امام رضا (ع) از این امام به عنوان گوهر دهم صدف عصمت و امامت یاد کرد و افزود: اگرچه از نظر شیعیان ۱۴ معصوم نوری واحد و وجوه یک پیکرهاند اما امام رضا برای جامعه ما، اهمیت و حلاوتی متفاوت دارد.
رئیس شورای شهر تهران واقع شدن مزار مطهر ایشان در ایران را چون نگینی که موجب درخشش و آرامش ایرانیان است دانست و تصریح کرد: عملکرد متفاوت سیاسی و علمی ایشان نیز درسهای بزرگی برای جامعه ما دارد.
وی سپس به یادآوری بخشی از زندگی نامه این امام پرداخت و ادامه داد: موقعیت متفاوت دوره زندگانی امام هشتم، موجب شد که به ایشان پیشنهاد ولایتعهدی خلیفه عباسی داده شود، امام رضا با وجود آنکه پدر و پدربزرگ ایشان از سوی خلفای عباسی زندانی وبه شهادت رسیده بودند، به دلیل رعایت مصلحت جامعه اسلامی و شیعیان، ولایت عهدی مامون عباسی را پذیرفتند و این یکی از شاخصترین نمادهای عقلانیت و عملگرایی در تاریخ اسلام است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: حضور یک شخصیت برجسته اسلامی که از عصمت و علمی بی انتها برخوردار بود به نحوی که ایشان را در روایات عالم آل محمد نامیدهاند، در حکومت سراسر ظلم و خفقان بنی عباس، نشان میدهد که از دیدگاه دین، هیچ فرصتی را نباید برای اصلاح امور و کمک به مردم از دست داد، هرچند که در این مسیر هزینه سنگین از آبرو و محبوبیت امام انجام شود.
وی افزود: اگرچه شیعیان تندرو و غلوکنندگان، از این تصمیم امام رضا و حضور وی به عنوان ولی عهد خلیفه عباسی برآشفتند اما مردم در دوران کوتاه این مسئولیت، نتایج آن را در افزایش آزادیهای دینی و اجتماعی و بهبود عملکرد حکومت مشاهده کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر در ادامه تشریح زندگی امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: فضای ایجاد شده برای ارائه مبانی علمی اندیشه اصیل اسلامی از سوی امام رضا به عنوان ولیعهد حکومت، یکی از دیگر از دستاوردهای بزرگ رضوی است، دسترسی جهان اسلام به سایر اندیشهها و فلسفهها از طریق نهضت ترجمه در این دوره و شکلگیری مجالسی که با هدف به چالش کشیدن علم امام از سوی خلیفه تشکیل میشد، بهترین فرصت برای گفتوگوهای بین ادیان بود و حضرت با حضور در مجالس گفتوگو و مناظرهای که با مادیون و دیگر ادیان و عقاید تشکیل میشد، میراث بزرگی را در اثبات حقانیت و منطق اسلام و تشییع برجا گذاشتند که شاید جز با پذیرش ولایتعهدی ممکن نبود.
وی گفت: سیره امام رضا(ع)، چه در دوران پیش از ولایتعهدی و چه در زمان پذیرش مسئولیت در حکومت، برای ما الگوی راهگشا از عقلانیت، عملگرایی و اخلاق مداری است، اگر هر یک از ائمه نیز در موقعیت امام هشتم قرار میگرفتند، همین رفتار و تصمیمات را تکرار میکردند اما این دوران پرافتخار شیعه به نام علی ابن موسی الرضا ثبت شد که برای ایرانیان حلاوتی دوچندان دارد.
ارسال دیدگاه