موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ؛

دستیابی به دانش تولید پروبیوتیک برای زنبور عسل

کرج (پانا) - مسئول آزمایشگاه پروبیوتیک موسسه رازی با اشاره به مقاومت های میکروبی و اثرات منفی مصرف آنتی بیوتیک ها درصنعت زنبورداری، از تلاش محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که موفق به دستیابی دانش فنی تولید پروبیوتیک برای تغذیه زنبور عسل شدند، خبر داد.

کد مطلب: ۹۲۷۹۸۳
لینک کوتاه کپی شد
دستیابی به دانش تولید پروبیوتیک برای زنبور عسل

ناهید‌مژگانی،مسئول آزمایشگاه پروبیوتیک در موسسه رازی با اشاره به مقاومت های میکروبی و اثرات منفی مصرف آنتی بیوتیک ها در صنایع مختلف از جمله صنعت زنبورداری گفت:«مطالعات متعددی در دنیا به منظور شناسایی پروبیوتیک ها و کاهش عوارض آنتی بیوتیک ها انجام می شود و در موسسه رازی نیز از چند سال گذشته این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.»

وی با بیان اینکه پروبیوتیک ها تاکنون به عنوان مهمترین و بهترین جایگزین آنتی بیوتیک شناخته شده اند، افزود:« طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، پروبیوتیک ها باکتری های زنده ای هستند که با تعدیل باکتری های معده و روده اثری سلامت بخش روی میزبان خواه انسان یا حیوان دارند.»

این محقق با اشاره به تلاش های محققان موسسه رازی در زمینه پروبیوتیک ها، اظهار داشت:«شناسایی باکتری های پروبیوتیک در موسسه رازی موضوع تازه نیست و بیش از ۲ دهه سابقه دارد اما در سال های اخیر با همکاری بخش زنبور عسل در موسسه رازی به طور مشخص روی شناسایی پروبیوتیک برای تعذیه زنبور عسل کار کردیم که خوشبختانه به نتایج مطلوبی رسیدیم.»

مسئول آزمایشگاه پروبیوتیک در موسسه رازی بیان کرد:«در این طرح پس از شناسایی و جداسازی باکتری های پروبیوتیک در دستگاه گوارش زنبور عسل، اثرات ضد میکروبی آنها در شرایط آزمایشگاهی و مزارع پرورش زنبور عسل مورد ارزیابی قرار گرفت.»

وی عنوان کرد:«نتایج ارزیابی ها نشان داد این باکتری ها نه تنها علیه بیماری های زنبور عسل کارایی دارند که اثرات مفیدی علیه بیماری های انسان و دام نیز داشته و قادرند بسیاری از عوامل بیماری زا را مهار کنند.»

مژگانی با اشاره به ۲ بیماری پرچالش زنبور عسل به نام های لوک آمریکایی و اروپایی گفت:«زنبور داران به ناچار برای مبارزه، کنترل و درمان این بیماری ها از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند اما با مصرف پروبیوتیک ها می توان از ابتلای زنبور به این بیماری های خطرناک و تحمیل خسارات فراوان اقتصادی و بهداشتی به صنعت زنبورداری پیشگیری کرد.»

وی کاهش تلفات زنبور عسل، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش تولید مثل، افزایش جمعیت زنبورها و بهبود سیستم هضم و جذب مواد غذایی را از جمله اثرات مفید پروبیوتیک ها نام برد و تصریح کرد:«امکان استفاده همزمان این محصول با سایر داروهای زنبور عسل بدون ایجاد تداخل دارویی وجود دارد.»

شایان ذکر است ، به منظور تجاری سازی دانش فنی تولید پروبیوتیک برای زنبور عسل، مذاکراتی با شرکت هایی از بخش خصوصی انجام شده است و پس از نهایی شدن مذاکرات، این محصول به زودی با نشان مشترک موسسه رازی و بخش خصوصی به بازار عرضه خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار