کشف بخشی از تبریز قدیم از دل کوچه والمان
تبریز (پانا) - بخشی از تبریز قدیم از دل کوچه «والمان» شهر سربرآورد. با وجود این «مرتضی آبدار»، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفتوگو درباره معماریهای کشف شده را به بعد از بررسی کارشناسان در هفته آتی موکول میکند.

این بار هم بولدوزرهای نوسازی بودند که بخش ناشناختهای از یکی از تاریخیترین شهرهای کشور را پیش روی همگان گذاشت.
«مشهوری» مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی هم کشف یک شهر زیرزمینی در تبریز را تکذیب میکند. برخی از سایتهای خبری مدعی کشف یک شهر زیرزمینی در تبریز شدند. بهگفته مشهوری کارشناسان و باستان شناسان در حال حاضر در محل حضور دارند و در حال بررسی و مطالعه باستانشناسی آثار کشف شده هستند. او همچنین از توقف عملیات عمرانی در کوچه «والمان» خبر میدهد.
بهروز مهدوی، فرماندار تبریز نیز کسب اطلاعات و اظهار نظر کارشناسانه در این خصوص را به اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی محول کرد.
کریم میمنتنژاد، تاریخ پژوه و تبریز پژوه هم در گفتوگویی با بیان اینکه آثار کشف شده در محله والمان تبریز قطعاً میتواند بخشی از تبریز قدیم باشد، میگوید: هنوز ماهیت این آثار مشخص نشده است، اما ظاهر این سازه به کانال قنات شباهت دارد و احتمال ضعیفی نیز وجود دارد که این سازه مناره باشد. او با بیان اینکه با توجه به ساخت و ایجاد تبریز جدید روی تبریز قدیم که در زلزله ۱۱۹۴ قمری از بین رفت، میگوید: نجف قلی خان دمبلی، پادشاه وقت تبریز بهدلیل تعلق خاطر مردم به تبریز و سخت بودن آوار برداری، سازههای جدید پس از وقوع زلزله را روی سازههای قدیمی و تخریب شده بنا کرد؛ بنابراین احتمال کشف آثار تاریخی مربوط به تبریز قدیم در هر بار کاوش، حفاریهای عمیق و سایر عملیاتهای عمرانی بویژه در مرکز شهر وجود دارد.
میمنتنژاد خاطرنشان کرد: با توجه به رشد اجتماعی مردم نسبت به ۲۰ سال گذشته و حساسیت مردم و مسئولان، شنیدیم که دستور توقف عملیات عمرانی پروژه نشست زمین در محله والمان به این دلیل صادر شده است.
ارسال دیدگاه