رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تأکید کرد

لزوم گزارش از محلات کمتر توسعه یافته در دستور صحن علنی شورای شهر

تهران (پانا) - رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور به حضور پرشور شهروندان در انتخابات شورایاری‌ها تاکید کرد.

کد مطلب: ۹۲۶۹۶۸
لینک کوتاه کپی شد
لزوم گزارش از محلات کمتر توسعه یافته در دستور صحن علنی شورای شهر

مجید فراهانی در جریان صد و پنجاه و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور با اشاره به نقش شورایاری‌ها با دعوت از همه اقشار و شهروندان برای مشارکت در این انتخابات به لزوم ارائه گزارش آنان از محلات کم برخوردار در صحن علنی شورای شهر تاکید کرد. متن این نطق به شرح زیر است:

آغاز دهه کرامت و میلاد مسعود حضرت فاطمه معصومه (س) را به یکایک شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و امیدوارم خداوند ما را به برکت محبت اهل بیت (علیه السلام) از نعمت خدمت به مردم و جلب رضایت مردم برخوردار کند. همچنین روز قلم را به اندیشه‌ورزان، نویسندگان و اهل قلم تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

تهران به عنوان جهانشهری ایرانی - اسلامی با جمعیتی معادل ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، بیست و چهارمین شهر پرجمعیت جهان است، این شهر در جغرافیایی به وسعت ۰.۰۴ درصد مساحت کل کشور با برخورداری از ۱۰.۸ درصد جمعیت سهمی معادل ۲۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور(GDP) دارد که بیش از ۵۰ درصد درآمدهای مالیاتی و همچنین ۵۵ درصد سپرده‌های بانکی از شهر و استان تهران تامین می‌شود، این ویژگی‌ها سبب شده است تا تهران از مجموعه سرمایه، استعدادها و ظرفیت‌های انسانی قابل توجهی برخوردار شود. ظرفیت ویژ‌ه‌ای که در نوع خود بی‌نظیر و دارای تنوع قومی، فرهنگی، مذهبی و عملکردی است. این سرمایه ارزشمند بدون شک می‌تواند در حل مسائل کلانشهر تهران از سطح محله تا شهر نقش‌آفرینی کند.

استقرار حکمروایی خوب شهری در این شهر بدون مشارکت و حضور شهروندان در تصمیم گیری‌های محلی و منطقه‌ای در کنار اعضاء شورای اسلامی شهر تهران امکان‌پذیر نخواهد بود، در این میان نقش «شورایاری محلات» غیرقابل انکار و لزوم توجه به این نهاد انتخابی، مدنی - محلی بیش از پیش روشن می‌شود. شورایاری‌ها به عنوان جزئی از نظام شوراهای اسلامی با اتکاء بر قانون اساسی تشکیل شده‌اند، مقننین قانون اساسی، بعد از بیان اصل ششم با مضمون «اداره امور کشور با اتکاء به آراء عمومی و از راه انتخاب رئیس‌جمهوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها یا از طریق همه‌پرسی»، به صراحت در اصل هفتم قانون اساسی به نقش شوراهای محلی یا همان شورایاری‌ها در اداره امور کشور اشاره کرده و آن را رکنی از ارکان تصمیم‌گیری و اداره کشور می‌دانند. در این زمینه اصل هفتم قانون اساسی براین مساله تاکید دارد که: «طبق دستور قرآن کریم: ‹‹و امرهم شوری بینهم›› و ‹‹شاورهم فی الامر» شوراها، مجلس شورای اسلامی، شورای استان، شهرستان، شهر، محل، بخش، روستا و نظایر اینها از ارکان تصمیم‌گیری و اداره امور کشورند. موارد، طرز تشکیل و حدود اختیارات و وظایف شوراها را این قانون و قوانین ناشی از آن معین می‌کند». علاوه بر این مبنای متاثر از قانون اساسی، شورایاری‌ها یکی از مظاهر ادای حقِ به شهر هستند، این مهم را می‌توان در اصول و مواد دوم، هشتم،بیستم و بیست و یکم منشور جهانی حقِ به شهر به وضوح مشاهده کرد.

خوشبختانه همکارانمان در شورای اسلامی دوره اول با اتکاء بر همین اصول قانون اساسی در چهارم آبان ماه ۱۳۷۸ با تصویب طرح «تشکیل انجمن شورایاری‌ها» گام نخست را در این زمینه برداشتند که خوشبختانه در ادوار بعدی نیز از این موضوع غفلت نشد و امروز ما در آستانه بیستمین سال تصویب مصوبه تشکیل انجمن شورایاری‌ها در شورای اسلامی شهر تهران شاهد انجام مقدمات برگزاری انتخابات پنجمین دوره شورایاری‌های محلات تهران هستیم.

شورایاری محلات هنگامی می‌تواند، نقش خود را آنچنان که در قانون اساسی یا منشور جهانی حقِ به شهر ایفا کند که از مشروعیت و پذیرش از سوی ساکنان محله، شورای شهر و مدیریت شهری برخوردار باشد. در این میان افزایش مشارکت در انتخابات و انتخاب افراد شایسته و موثر با رای بالای اهالی محله رکن اصلی مشروعیت بخشی به انجمن شورایاری محله خواهد بود. بر همین اساس از همه سلایق، گروه‌ها، اصناف و فعالان محلات شهر تهران از زن و مرد، پیر و جوان که دغدغه بهبود کیفیت زندگی خود و هم محله‌ای هایشان را دارند برای حضور در انتخابات شورایاری‌ها دعوت می‌کنم. مطمئناً با حضور پرشور همه شهروندان در مراحل مختلف انتخابات می‌توان تهران را به عنوان شهری برای همه شهروندان محقق ساخت.

امروز به لطف فعالیت چهار دوره انجمن شورایاری در شهر تهران تفاوتی میان صدای شهروندان ساکن در محلات مختلف شهر نیست و مردم تهران از باغ آذری تا باغ فردوس نمایندگانی دارند که می‌توانند در تعامل با شورا و شهرداری نیازها، گلایه‌ها و مشکلات مردم محله را منعکس، برای حل آنها راهکار ارائه داده و حتی اشکالات اجرائی راه حل را نیز به مسئولان یادآور شوند.

تهران از کوچه‌هایش شروع می‌شود، کوچه‌هایی که تبلور زندگی، امید و مشارکت هستند. اگر شهروندان ما مطالبه مشارکت زنان در اداره امور شهر را دارند، اگر به دنبال دسترس‌پذیری شهر برای معلولان هستند و اگر هزاران مطالبه به حق دیگر دارند، برای رسیدن گام به گام به این مطالبات نمی‌توانند از مشارکت در اداره محله خود غفلت کنند. بر همین اساس حضور و ثبت‌نام زنان، معلولان، هنرمندان، دانشجویان، اقوام ایرانی و اقلیت‌های مذهبی در انتخابات شورایاری محله خودشان می‌تواند گامی برای شنیدن صدای شهروندان در اداره امور شهر باشد. امیدوارم مشارکت پرشور مردم خوب تهران در انتخابات شورایاری‌ها طنین‌انداز صدای مردم این شهر باشد.

مشارکت مردم فقط به این معنا نیست که وقتی جنگ می‌شود، از مردم بخواهیم که به جبهه بروند یا در زمان انتخابات از آن‌ها بخواهیم که پای صندوق‌ها بیایند و رأی دهند و بعد هم بگوییم دیگر بروید در خانه‌هایتان بنشینید، مشارکت مردم یعنی واگذاری امور به مردم، باید آنچه را که با رویکردهای تصدی گرایانه، انجام و اداره آن امور در طی سالها از مردم سلب شده و اکنون گران،بی کیفیت و ناکارآمد از سوی شهرداری به شهروندان ارائه می‌شود را به مردم بازگردانیم. ما باید بخش قابل توجهی از تصدی‌هایی که شهرداری برعهده دارد به خود مردم واگذار کنیم؛ تا هم شهرداری از اجرای امور تصدی گرایانه آزاد شود و به امر اداره مطلوب شهر بپردازد و هم شورا زمینه‌های بیش از پیش مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف اداره امور شهر را فراهم کند.

مردم چه وظیفه‌ای بر دوش ما به عنوان منتخبانشان در شورا گذاشته‌اند؟ مردم می‌خواهند مشکلاتشان حل و فصل شود و شرایط مطلوب‌تری برای زندگی آنها در شهر فراهم شود، ما در برابر زندگی شهروندان تهرانی چه آنها که به ما رای دادند و چه آنها که ما را انتخاب نکرده‌اند مسئول و متعهدیم. در مسیر ادای حقِ به شهر شهروندان می‌بایست گوش شنوایی برای شنیدن دردها، مشکلات و مصائب مردم داشته باشیم. در این میان منتخبان مردم محلات در انجمن‌های شورایاری می‌توانند صدای مردم محلات را با بیان مشکلات و نیازهای محله در صحن علنی شورا به گوش ما، مدیران شهری و مسئولان کشور برسانند. متاسفانه تا کنون شورای پنجم خود را از نعمت ارائه گزارش شورایاران در جلسات علنی محروم کرده است، اینجانب به عنوان نماینده مردم و در مسیر ادای حق به شهر و بهره‌گیری از ظرفیت شورایاران از آقای هاشمی، رئیس شورا تقاضا دارم ارائه گزارش شورایاران محلات کمتر توسعه یافته شهر تهران را در دستور کار جلسات شورا قرار دهند تا شورا از فرصت هم اندیشی با شورایاران برخوردار شود و بتواند با رویکرد مساله محور در محلات کمتر توسعه یافته و محروم شهر نه فقط صدای مردم را بشنود بلکه بتواند با برخی مصوبات گرهی از گره های مردم خوب تهران بازکند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار