۱۲ خوراکی که نباید یخ بزنند!
تهران (پانا) - انتظار نداشته باشید که برگهای منجمد کاهو پس از یخزدایی در یک سالاد قابل استفاده باشند. سبزیجات حاوی آب فراوان هستند و زمانیکه آنها را منجمد میکنید، آب، موجب انبساط و انفجار دیواره سلولهایی میشود که ساختار یک برگ را حفظ میکنند.
بهگزارش عصرایران، فریزر میتواند وسیلهای خوب برای نگهداری از مواد خوراکی و کاهش زبالههای غذایی در زندگی شما باشد. در شرایطی که سطح سلامت و میزان مواد مغذی برخی مواد غذایی منجمد با نمونههای تازه تفاوتی ندارد، برخی مواد غذایی دیگر میانه خوبی با قرار گرفتن در فریزر و انجماد ندارند.
شاید فکر کنید سرماسوختگی بدترین اتفاقی است که میتواند برای غذای شما در فریزر رخ دهد. اما برخی مواد خوراکی و غذاهای پخته که بهنظر نمیرسد مشکلی برای نگهداری در فریزر داشته باشند، ممکن است پس از خروج از آن و یخزدایی بهطور کامل غیر قابل استفاده شوند. در ادامه با برخی خوراکیها که نباید در فریزر نگهداری شوند، بیشتر آشنا می شویم.
شیر
اگر بیش از حد شیر خریداری کردهاید و هدف از خرید نوشیدن بوده است، آن را درون فریزر قرار ندهید. انجماد شیر مسالهای ایجاد نمیکند، اما پس از یخزدایی دیگر با یک نوشیدنی یکدست و خامهای مواجه نیستید و در عوض تودههایی شناور در آب را مشاهده خواهید کرد. در شرایطی که همچنان میتوانید آن را در اسموتی یا یک غذای پختنی استفاده کنید، اما شیر شما دیگر برای نوشیدن مناسب نخواهد بود. بر همین اساس است که برخی افراد شیر را در یکجا یخی میریزند تا پس از انجماد بتوانند در یک دستگاه مخلوط کن انداخته و با مواد دیگر ترکیب کرده یا در دستورالعملی که موجب ذوب شدن آن می شود، استفاده کنند.
سبزیجات برگدار
انتظار نداشته باشید که برگهای منجمد کاهو پس از یخزدایی در یک سالاد قابل استفاده باشند. سبزیجات حاوی آب فراوان هستند و زمانیکه آنها را منجمد میکنید، آب موجب انبساط و انفجار دیواره سلولهایی میشود که ساختار یک برگ را حفظ میکنند. از اینرو، برگهای منجمد سبزیهایی مانند کاهو و کلم پس از یخزدایی به برگهایی شل و آبدار تبدیل میشوند. اگر قصد استفاده از این سبزیها در اسموتی استفاده کرده یا آنها را در ماهیتابه تفت دهید، مشکلی وجود ندارد، اما دیگر گزینهای قابل استفاده در یک سالاد یا غذای دیگری که سبزیها به صورت خام مصرف میشوند، نخواهند بود.
تخم مرغ
منجمد کردن تخم مرغهای پخته مسالهساز نیست و میتوانند بهعنوان صبحانهای راحت نیز استفاده شوند. اما قرار دادن تخم مرغ خام در فریزر ایده خوبی نیست. زمانیکه تخم مرغ خام منجمد میشود، افزایش حجم خود را تجربه میکند که میتواند موجب ترک خوردن پوسته و نشت مواد به بیرون شود. پاکسازی کثیف کاری ایجاد شده ممکن است زمان زیادی از شما بگیرد.
سیب زمینی
سیب زمینی خام حاوی آب قابلتوجهی است. زمانیکه سیب زمینی خام را در فریزر قرار میدهید، قوام آن بهگونهای غیرقابل بازگشت تغییر میکند. زمانی که سیب زمینی خام منجمد یخزدایی میشود، بافتی خمیری و لزج بهخود میگیرد که مصرف آن به هیچ عنوان خوشایند نخواهد بود. همچنین پخت آنها بر اساس بسیاری از روشهای محبوب آماده کردن سیب زمینی نیز دشوار خواهد بود.
مایونز
پس از منجمد کردن مایونر، این سس دیگر به چیزی که دوست دارید در ساندویچ خود استفاده کنید، تبدیل نخواهد شد. بافت خامهای و یکدست مایونز به چیزی توده توده تبدیل میشود. در صورت نگهداری در یخچال، مایونز از طول عمر بالایی برای نگهداری برخوردار است، اما اگر بهمیزان زیاد از این سس استفاده میکنید، منجمدکردن آن در فریز ایده خوبی نیست.
پنیر
شما میتوانید بدون مواجهه با خطرات سلامت پنیر را منجمد کنید، اما کیفیت این محصول را در معرض خطر قرار خواهید داد. انجماد میتواند موجب تغییر در طعم و بافت پنیر شود، بهویژه اگر پنیر از انواع کهنه، سوراخدار یا نرم باشد. در مقابل، اگر قصد دارید تا پنیری مانند پارمزان را برای مدتی طولانیتر نگهداری کنید، منجمد کردن آن مسالهساز نیست.
خیار
خیار حاوی آب فراوان است، از اینرو یکی از بهترین مواد غذایی برای هیدارته نگه داشتن بدن محسوب می شود. بیش از ۹۰ درصد یک خیار از آب تشکیل شده است. بر همین اساس، زمانی که خیار را منجمد میکنید، آب به بلورهای یخ تبدیل میشود. این شرایط میتواند بافت خیار را تغییر دهد. اگر به مصرف خیارهای ترد علاقه دارید نباید این محصول را در فریزر قرار دهید. زمانیکه خیار منجمد یخزدایی میشود، بافتی نرم و شل پیدا میکند.
گوجه فرنگی
زمانیکه یک گوجه فرنگی منجمد یخزدایی میشود بهجای بافت سفت گوجه فرنگی تازه با محصولی آبدار و چسبنده مواجه میشوید. این تغییر در بافت بهواسطه محتوای آب گوجه فرنگی رخ میدهد. اما اگر قصد دارید گوجه فرنگیها را برای مقاصد دیگر مانند استفاده در سوپ یا سس استفاده کنید، منجمد کردن آنها مسالهساز نیست. برخلاف بافت، عطر و طعم گوجه فرنگی بهواسطه نگهداری در فریزر و یخزدایی تغییر نمیکند.
آووکادو
روشهای خوبی برای استفاده از نیمه باقیمانده یک آووکادو وجود دارند، اما منجمد کردن ایده خوبی نیست. زمانیکه آووکادوی منجمد را یخزدایی میکنید تا در یک سالاد یا غذاهای دیگر استفاده کنید، به واقع ناامید خواهید شد. بافت نرم و سبک آووکادو در فریزر تغییر میکند و پس از یخزدایی به محصولی شل و لزج تبدیل میشود که مصرف آن خوشایند نخواهد بود.
ادویهها
ادویههای خشک از طول عمر بالایی برای نگهداری برخوردار هستند، اما اگر زیاد آشپزی نمیکنید ممکن است محصولاتی که تاریخ انقضای آنها نزدیک است را در اختیار داشته باشید. اگر قصد افزایش زمان نگهداری آنها را دارید، استفاده از فریزر ایده خوبی نیست. ادویهها باید در مکانی خشک نگهداری شوند تا از به هم چسبیدگی آنها جلوگیری شود، اما انجماد و یخزدایی میتواند به سطوح غیرعادی خشکی یا رطوبت برای ادویهها منجر شود. افزون بر این، عطر و طعم ادویهها میتواند بهواسطه انجماد تغییر کند.
غذاهای کنسروی
شاید مسالهای آشکار باشد، اما تحت هیچ شرایطی نباید محصولات کنسروی باز نشده را در فریزر قرار دهید. آب زمانی که منجمد میشود افزایش حجم خود را تجربه میکند و اگر مراقب نباشید ممکن است با انفجار قوطی کنسرو و کثیفکاری بزرگی در فریزر خود مواجه شوید.
گوشتیخزدایی شده
اگر گوشت را یخزدایی کرده اید باید آن را مصرف کنید. منجمد کردن دوباره گوشت یخزدایی شده شاید مشکل آفرین نباشد، اما موجب خشکی و تغییر در کیفیت آن م شود. از اینرو، زمانی که دوباره از گوشت استفاده میکنید بافت و عطر و طعم دلخواه شما را نخواهد داشت.
ارسال دیدگاه