سرمازدگی گسترده باغهای چهارمحال و بختیاری
افت تولید میوه در بام ایران
تهران (پانا) - برداشت برخی از محصولات باغی در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و این در حالی است که میوهدهی درختان در پی سرمازدگی در اردیبهشت ماه کاهش قابل توجهی داشته است.
بهگزارش مهر، گروه فصل برداشت برخی از میوهها از جمله گیلاس، زردآلو، آلوچه، آلبالو و… در استان چهارمحال بختیاری فرا رسیده است. برداشت میوه در حالی آغاز شده که درختان همانند سالهای گذشته پر بار نیستند.
با نگاهی به درختان زرد آلو در مناطق مختلف استان متوجه میشویم که بسیاری از درختان میوه ندارند و یا تعداد میوههای آنها انگشت شمار است.
دمای هوا در فروردین ماه افزایش یافت و این امر موجب باز شدن شکوفههای درختان میوه از جمله درختان زرد آلو، بادام، هلو و… شد اما در اوایل اردیبشهت ماه دمای هوا در این استان بهشدت کاهش یافت بهطوری که دما در برخی نقاط به منفی شش درجه سانتی گراد رسید و تغییرات دمایی باعث از بین رفتن شکوفههای درختان میوه شد همچنین سرما سرشاخههای درختان گردو را نیز از بین برد.
تغییرات اقلیمی در حالحاضر موجب خسارت عمده به کشاورزان شده است بهطوری که بررسیها نشان میدهد محصولات کشاورزی در سالجاری حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد کاهش یافته است.
تعداد میوههای درختان انگشتشمار هستند
یکی از کشاورزان منطقه سامان اظهار کرد: سرمازدگی موجب از بین رفتن شکوفههای درختان میوه در فصل بهار شد و میزان تولید میوه در این منطقه کاهش یافته است.
موسوی بیان کرد: تعداد میوهها بر روی درختان هلو، زردآلو و بادام در این منطقه انگشتشمار است و درختان همانند سالهای گذشته پر بار نیستند.
او بیان کرد: شدت سرمازدگی در اردیبهشت ماه در این منطقه بهحدی بوده است که برگ و سرشاخههای درختان گردو سیاه شد و پیشبینی میشود که میزان تولید گردو نیز در این منطقه کاهش یابد.
او ادامه داد: باغداران جنب و جوش و فعالیت سالهای گذشته را برای برداشت میوه در سالجاری ندارند.
سرمازدگی خسارتهای قابلتوجهی در بخش باغداری این استان ایجاد کرد و هماکنون تولید محصولات باغی در این استان کاهش یافته استمعاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در این زمینه گفت: درختان میوه در ماه اردیبهشت دچار سرمازدگی شدند و بخش قابل توجهی از شکوفههای درختان میوه در این استان از بین رفت.
حمیدرضا دانش عنوان کرد: سرمازدگی خسارتهای قابل توجهی در بخش باغداری این استان ایجاد کرد و هم اکنون تولید محصولات باغی در این استان کاهش یافته است.
او بیان کرد: سرمازدگی شکوفههای درختان موجب کاهش ۵۰ درصدی تولیدات باغی در استان شده است.
رئیس کارگروه سرمازدگی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ تن زردآلو در این استان برداشت شد که در سال جاری میزان برداشت زرد آلو به نصف این میزان کاهش یافته است.
دانش عنوان کرد: بیشترین خسارتهای ایجاد شده کاهش دمای هوا در این استان در بخش باغات بادام و گردوی چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.
او بیان کرد: سرما به ۱۴ هزار هکتار از باغات بادام چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرده است و تولید بادام نیز درسالجاری کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
بیشترین کاهش تولید میوه در شهرستان سامان گزارش شده است
رئیس کارگروه سرمازدگی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در این خصوص اظهار کرد: تولید محصولات باغی در استان چهارمحال و بختیاری بهویژه شهرستان سامان افت کرده است و این امر بر اقتصاد خانوادههای منطقه تأثیر منفی گذاشته است.
حسین برزگر با بیان اینکه یک هزار و ۳۵۸ هکتار از باغات چهارمحال و بختیاری در پی وقوع سرمازدگی دچار خسارت شدند، عنوان کرد: از کشاورزانی که دارای بیمه هستند میخواهیم در اسرعوقت اقدامات لازم را انجام دهند.
او تصریح کرد: خسارتهای سرمازدگی در این استان بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
رئیس کارگروه سرمازدگی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سرمازدگی یکی از مهمترین تهدیدهای طبیعی در باغات چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود که در برخی از سالها خسارتهای قابل توجهی را در این استان ایجاد میکند.
بسیاری از باغداران در هنگام کاهش شدید دما اقدام به راهاندازی و روشن کردن بخاریهای باغی کردند که این اقدام با توجه بهشدت سرما نتوانست جلوی سرمازدگی شکوفهها درختان را بگیرد. کارشناسان بخش کشاورزان معتقد هستند که بهترین اقدام برای کاهش خسارتهای سرمازدگی بهرهگیری از نهال درختان میوه دیر گلده است که این امر نقش مهمی در کاهش خسارتهای سرمازدگی دارد.
ارسال دیدگاه