معاون کل وزارت بهداشت: مصرف دخانیات سالانه جان 60 هزار ایرانی را می‌‌گیرد

تهران (پانا) - معاون کل وزارت بهداشت گفت مصرف دخانیات سالانه جان 60 هزار ایرانی را می‌گیرد و 30 هزار میلیارد تومان از منابع حوزه سلامت را دود می‌کند.

کد مطلب: ۹۲۲۵۳۱
لینک کوتاه کپی شد
معاون کل وزارت بهداشت: مصرف دخانیات سالانه جان 60 هزار ایرانی را می‌‌گیرد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، ایرج حریرچی همزمان با هفته ملی بدون دخانیات با اشاره به اینکه، سالانه حدود ۸ میلیون نفر در جهان به دلیل مصرف مواد دخانی فوت می‌کنند، گفت: متاسفانه از این تعداد حدود ۵۵ تا ۶۰ هزار نفر ایرانی هستند. در ایران سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان صرف خرید دخانیات شده و ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز صرف هزینه‌های بهداشتی درمانی افرادی که دخانیات استعمال می‌کنند، می‌شود. همچنین ۷۰ هزار میلیارد تومان هم صرف هزینه‌های غیر مستقیم مثل ناتوانی و مرگ و میر زودرس می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت درباره مصرف مواد مخدر با اشاره به اینکه اکنون ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد به مواد مخدر داریم، نیز تصریح کرد: دو رویکرد در مبارزه با مواد مخدر داریم. یکی رویکرد پرهیز و عدم ابتلا است که از مبارزه با قاچاق شروع می‌شود چون کشور ما در همسایگی کشورهایی است که ترانزیت مواد مخدر به کشورهای اروپایی انجام می‌دهند، نمی‌توانیم کشور خودمان را عاری از آن کنیم.

حریرچی تغییر دیدگاه‌های فرهنگی، مراقبت خانواده‌ها، آموزش به جوانان و اقداماتی از این قبیل را در پیشگیری و کاهش اعتیاد موثر دانست و گفت: اقدامی که کمتر درباره آن صحبت شده و در سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در بند مواد مخدر هم آمده، کاهش آسیب است؛ یعنی معتادان در اوضاع بسیار حاد، ابتدا به مراحل سبک‌تر هدایت کنیم تا بعد بتوانیم در جهت حذف اعتیادشان اقدام کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره کاهش بار مراجعات به مراکز درمانی به دلیل مشکلات اقتصادی نیز اظهار کرد: در این زمینه تجربه کشورهای اروپای غربی در سال ۲۰۰۸ و کشورهایی مثل تایلند و مالزی در دهه ۹۰ و همچنین ایران در سال ۹۱، نشان داده است که اگر مشکلات اقتصادی منجر به کاهش قدرت خرید مردم شود، هزینه‌های زندگی را صرف موارد ضروری‌تر مثل خوراک و مسکن می‌کنند و از آموزش و بهداشت می‌کاهند، بنابراین باید هوشیار باشیم که از بروز آن جلوگیری کنیم.

حریرچی افزود: خوشبختانه وزارت بهداشت، برنامه ریزی‌های متعددی انجام داده که خدماتی که مورد استطاعت مردم است را تامین کنیم. برای مثال، تعرفه خدمات جراحی در بخش دولتی یک چهارم بخش خصوصی است و یا ویزیت متخصص و فوق تخصص ۴۶۰۰ تومان است.

وی ادامه داد: در بحران سال ۹۱ که افزایش شدید قیمت دارو داشتیم و مقرر شده بود که از طریق یارانه و بیمه‌ها جبران شود اما نشد و اکنون نیز، علیرغم تورم و نوسانات نرخ ارز قیمت دارو سال گذشته ۱۰ درصد و امسال ۱۴ درصد رشد داشته که نسبت به سایر اقلام مورد نیاز مردم افزایش بسیار کمتری داشته است و حتی کمتر از ۳۰ درصد نرخ تورم بوده و این موضوع، دستاورد بزرگی است.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در ۴۰ سال گذشته اکثر سال‌ها نرخ تورم بهداشت و درمان از تورم عمومی جامعه به طور متوسط ۴۰ درصد بیشتر بوده که خوشبختانه در ۱۸ ماه اخیر تورم حوزه سلامت را پایین تر از تورم عمومی نگه داشتیم و در این زمینه قدم اول مبارزه با تورم در حوزه سلامت و سپس ایجاد دسترسی برای مردم بوده است.

حریرچی گفت: ایجاد ۲۵۰ کلینیک ویژه، ۶۵۰۰ مطب عمدتا در مناطق محروم، ایجاد ۳۰ هزار تخت بیمارستانی در بخش دولتی و راه‌اندازی خانه‌های بهداشت، جملگی در راستای خدمت به مردم با اولویت محرومان انجام شده است.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: در حوزه امکانات بیمارستانی و خدمات سرپایی با تعرفه دولتی و مناسب، استطاعت مردم نسبت به دوره قبل افزایش یافت و این اقدامات شامل راه اندازی ۶۵۰ کلینیک ویژه، ۲ هزار و ۵۰۰ مطب، ۳۲ هزار تخت بیمارستانی در بخش دولتی و از این قبیل موارد است. در شرایطی که مردم ضعیف جامعه در شرایط تورم مجبور می‌شوند هزینه‌های خود را به موارد ضروری‌تر مثل خوراک منتقل کنند و از بهداشت و آموزش بکاهند، سعی کردیم خدمات با تعرفه دولتی به مردم ارائه شود و در این حوزه دچار مشکل نشوند.

حریرچی در ادامه افزود: درباره کاهش بار مراجعات، نشانه‌های قابل توجهی ندیدیم، اما به دلیل تورمی که از بهار سال گذشته ایجاد شده امیدواریم با تعرفه اقل دولتی، کمک بخش خیریه و حمایت‌های مناسب دولت در تخصیص ارز که سهم مناسبی را از آن دریافت کردیم و کنترل قیمت دارو و تجهیزات پزشکی، با اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی کمترین آسیب متوجه مردم شود.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه جمعیت کشور ما به سمت پیری می‌رود و طبیعتا بار مراجعات درمانی نیز زیاد می‌شود. البته تجربه ۴۰ ساله نیز نشان داده که در شرایط عادی باید افزایش بار مراجعات داشته باشیم، مگر اینکه دلایل اقتصادی و دیگر موارد در این حوزه نقش داشته باشند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار