وعده همسان سازی حقوق به سرانجامی نرسیده است
سر بی کلاه بازنشستگان تأمین اجتماعی
تهران (پانا) - مصوبه همسانسازی حقوق بازنشستگان دستگاههای مختلف دولتی و...، در حالی اجرا میشود که بازنشستگان تأمیناجتماعی بهعنوان یکی ازمحرومترین اقشار جامعه، همچنان چشم انتظار وعدههای دولت هستند.
بهگزارش خراسان، سازمان تأمیناجتماعی حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار بازنشسته و مستمریبگیر را تحت پوشش خود دارد که علاوهبر پرداخت مستمری ماهیانه، خدمات مختلف درمانی، بیمهای و... را نیز به آنها ارائه میکند. هماکنون مهمترین موضوع و البته مشکلی که بازنشستگان و خانوادههایشان با آن مواجه هستند مسئله همسانسازی حقوق و مستمری این افراد است چرا که در شرایط فعلی با حقوق کمتر از دو میلیون تومان، نیازهایاولیه آنها نیز برطرف نمیشود.
بر اساس آمارهای سازمان تأمیناجتماعی ۳۳ درصد بازنشستگان، ۸۱درصد از کارافتادگان و ۵۶ درصد پروندههای فوتی، مبلغ مستمری معادل حداقل دستمزد و ۱۶درصد بازنشستگان،۱۱درصد ازکارافتادگان و ۸ درصد پروندههای فوتی، مبالغ مستمری کمتر از حداقل دستمزد را دریافت میکنند. برهمین اساس جمعیت زیادی از بازنشستگان و خانوادههای آنان برای گذران زندگی با سختیهای زیادی مواجه هستند بهطوری که افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل حقوقبگیرها نیز بازهم نتوانست گرهی از مشکلات آنها باز کند.
خط فقر کجاست؟
در شرایطی که خطفقر را کارشناسان و متخصصان اقتصادی چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کردهاند، حقوق بازنشستگان حداقل بگیر با افزایشهای امسال به حدود یکمیلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است و حقوق بازنشستگان دیگر سطوح نیز با موارد جانبی افزایش مستمریشان به حدود یک میلیون ۸۰۰ هزار تومان رسیده است؛ بنابراین در این شرایط میتوان گفت، تقریباً تمامی بازنشستگان زیر خط فقر هستند. بر همین اساس همسانسازی حقوق بازنشستگان شاید بتواند تا حدودی این کمی حقوق و دستمزد را ترمیم کند قانونی که از سال ۸۸ به تصویب رسید و در آن زمان مصوب شد که دولت دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به آن اختصاص دهد اما تنها هزار و ۱۰۰ میلیارد آن تخصیص پیدا کرد و همین موضوع باعث اجرای ناقص آن شد و با اعتراضهایی که صورت گرفت نمایندگان قول دادند در برنامه ششم توسعه، دولت را مکلف به همسانسازی حقوق بازنشستگان کنند.
از آنزمان ۱۰ سال میگذرد و هر سال نیز قول سال آینده را میدهند. البته در ابتدای امسال مصوبه همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری از سوی معاون اول رئیسجمهور ابلاغ و در آن میزان افزایش حقوق بر اساس امتیازات و گروههای شغلی اعلام شد.
براساس مصوبه مجلس پنج هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری اختصاص داده شده است که بهگفته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ۶۵ درصد این رقم به بازنشستگان کشوری و ۳۵ درصد به بازنشستگان لشکری تعلق میگیرد. بنابراین سهم بازنشستگان کشوری سه هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان خواهد بود که بهطور متوسط ۲۵۰ هزار تومان به حقوق بازنشستگان کشوری اضافه میشود. البته این افزایش علاوه بر افزایش حقوق آنها در سال ۹۸ خواهد بود.
میعاد صالحی ادامه داد با اجرای قانون همسانسازی، مجموع حقوق بازنشستگان رشد ۲۴ درصد تا ۴۰ درصدی پیدا میکند بنابراین حقوق پایینترین گروههای شغلی تحتپوشش با ۳۰ سال خدمت به ۲۰ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۸۸۰ ریال خواهد رسید.
این در حالی است که بازنشستگان تأمیناجتماعی که حقوقشان پایینتر از بازنشستگان کشوری است از همسانسازی بینصیب ماندهاند و در مصوبه دولت نه اعتباری در نظر گرفته شده و نه حرفی از بازنشستگان تأمیناجتماعی بهمیان آمده است.
تبعیض میان تأمیناجتماعی و کشوریها
علیاصغر بیات، رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمیناجتماعی درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی گفت: اجرای قانون همسانسازی، تکلیف برنامه ششم توسعه است و باید از سال ۹۵ اجرایی میشد اما تاکنون این برنامه عملیاتی نشده و بازنشستگان همچنان در انتظار اجرای آن هستند این در حالی است که امسال دولت همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری را ابلاغ کرد و بازهم سر بازنشستگان تأمیناجتماعی بیکلاه ماند و تبعیض شامل حال این قشر زحمتکش جامعه شد.
همسانسازی ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمیناجتماعی ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با توجه به وضعیت سربهسری سازمان، توان اجرای قانون همسانسازی بدونکمک دولت وجود ندارد و در این شرایط مسئولان تأمیناجتماعی اعلام کردهاند تنها در صورت تأمیناعتبار، این قانون اجرایی میشود و همانطور که دولت بودجهای را برای بازنشستگان کشوری و لشکری اختصاص داده به بازنشستگان تأمیناجتماعی نیز تخصیص دهد.
ارسال دیدگاه