رنج مردم خاش از مشکلات کم‌آبی و بی‌آبی

تهران (پانا) ـ با وجود اینکه در اواخر سال گذشته و اوایل امسال بارش‌های خوبی در خاش و شهرهای سیستان و بلوچستان را شاهد بودیم، اما خشکسالی‌های دو دهه‌اخیر و خالی بودن سفره‌های زیرزمینی بر مشکلات بی‌آبی و کم‌آبی در شهرستان خاش تاثیر گذاشته و همچنان شاهد تداوم مشکلات و معضلات کم‌آبی و بی‌آبی و قطع مکرر آب در مناطق شهری و روستایی و عشایری خاش هستیم و این معضلات شهروندان این منطقه را به‌شدت رنج می‌ده .

کد مطلب: ۹۲۰۴۰۷
لینک کوتاه کپی شد
رنج مردم خاش از مشکلات کم‌آبی و بی‌آبی

به‌گزارش ایسنا، معضلات بی‌آبی و عدم ‌تحقق وعده‌های مسئولان از مباحث روز است که مولوی محمدعلی شهنوازی امام‌جمعه اهل‌سنت خاش نیز در این زمینه گفت: سالهاست که مسئولان مختلف و نمایندگان مردم در مجلس می‌آیند و می‌روند و شعار آنها رفع مشکلات تامین‌ آب‌شرب مورد نیاز مردم خاش بوده، ولی در عمل چیزی دیده نشده است.

مولوی شهنوازی ادامه داد:مردم منطقه با ویژگی مرزداری و مرزبانی، وفاداری به اسلام و کشور و از همه مهمتر روحیه بیگانه‌ستیزی افزون‌بر ۱۲ هزار شهید را تقدیم این انقلاب و نظام اسلامی کرده‌اند، بنابراین شایسته نیست مسئولین نسبت به حقوق‌شان بی‌تفاوت بمانند.

احمد شهنوازی از ساکنان منطقه آبترش خاش گفت: از جوار محله ما آب به‌طرف روستاهای حاشیه‌شهر عبور می‌کند، ولی مردم ما از دسترسی به‌خدمات زیرساختی و آب و برق و غیره بی‌بهره‌اند و کمترین توجهات به‌ما می‌شود.

محمد شهلی‌بر از ساکنان حیدرآباد خاش نیز بیان کرد: قطع مکرر آب و معضل بی‌آبی از دغدغه‌های مهم مردم در این محل و شهر خاش است که اداره آب و فاضلاب شهری نسبت ‌به امورات خانوارهای خاشی بی‌تفاوت است.

محمد هاشم‌زهی از ساکنان خیابان امام‌خمینی خاش عنوان کرد: آب در منطقه ما وجود ندارد و یکماه است در لوله‌ها به‌جای آب، هوا مکش می‌شود.

رضا کرمزهی از ساکنان خیابان حافظ و جمهوری خاش هم گفت: بارها مشکلات قطع مکرر آب را به‌مسئولان اداره‌آب یادآوری کرده‌ایم، ولی برای حل آنها ترتیب‌اثر داده نمی‌شود.

او بیان کرد:در بسیاری از معابر خاش که شبکه‌های آبرسانی فرسوده‌اند، لازم است نواقص به‌صورت جدی برطرف شوند.

قلندرزهی از ساکنان خیابان وحدت خاش هم گفت: چند هفته است که به مسئولان اداره آب خاش یادآوری کرده‌ایم که نواقص لوله‌های آب را رفع کنند، ولی به‌ما گفته شده، باید بیائید و فرم پر کنید تا در نوبت قرار بگیرید.

بهرام قلندرزهی از ساکنان روستای خان‌بی‌بی خاش هم گفت:با گذشت چند دهه از عمر انقلاب اسلامی همچنان آب ما با تانکر تامین و بخش بزرگی از آب را از چشمه با مشکلات فراوان تامین می‌کنیم.

مراد قلندرزهی از ساکنان روستای شوگه خاش نیز در این خصوص گفت: در فصل گرمای تابستان باید آب مورد نیاز خانوارها در این منطقه به‌وسیله تانکر تامین شود، لذا انتظار داریم از سوی دولت حمایت‌های لازم از اداره آب و فاضلاب روستایی بشود تا آنها بتوانند چاه حفر شده از سوی دولت را هر چه سریعتر تکمیل کنند و مخازن ذخیره آب ایجاد و لوله‌های انتقال آب و برق مورد نیاز برای پمپاژ آب خریداری گردند تا مشکلات دولت و مردم کمتر شود.

او اظهار کرد: رانندگان تانکرهای آب باید به صدها خانوار روستایی و عشایری خاش آبرسانی کنند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور و وسعت بالای شهرستان و پراکندگی جمعیت باید این منطقه ویژه دیده بشود.

فرماندار خاش نیز در این رابطه تصریح کرد: در یکسال اخیر افزون بر ۲۵۰ پروژه در این شهرستان کار شده که بیشترین آنها مربوط به تامین آب‌شرب مردم و حمایت از مردم روستایی و عشایری و کمک به رونق تولیدات کشاورزی و دامی و توجه به بخش آبخیزداری و حفظ منابع‌آبی بوده است.

حمیدالدین یوسفی ادامه داد: با توجه به‌وقوع خشکسالی‌های چند دهه اخیر آثار بارش‌های پارسال و امسال بر سفره‌های زیرزمینی آنچنان که باید و شاید خود را نشان نمی‌هد اما خداوند را شاکریم سرسبزی و نشاط بر روی زمین مشهود بوده و بخشی از فعالیت‌های دامداری رونق گرفته‌اند.

او اظهار کرد:بنابر گزارشهایی که داریم از سوی مدیریت آب و فاضلاب روستایی خاش هم‌اینک کار آبرسانی به بالای ۸۰ روستا به‌صورت سیار انجام و نیاز به در اختیار داشتن خودرو و تامین اعتبارات لازم برای ارائه خدمت به جامعه هدف به‌شدت احساس می‌شود.

یوسفی ادامه داد:چند پروژه شاخص آب روستایی مانند مجتمع‌های دشت آبخوان و چاه احمد خاش و غیره در حال اجرا است که امید می‌رود در آینده بخش بزرگی از مشکلات مردم حل شود.

فرماندار خاش تاکید کرد: در حوزه شهری که حجم بالایی از شبکه‌هایی تامین آب‌شرب قدیمی و فرسوده بوده، کارهای خوبی در دست اقدام است و برای پیشگیری از قطع مکرر آب و مدیریت درست توزیع آب نیازمند همکاری‌های مردمی هستیم تا از اصراف و هدر رفت آب جلوگیری شود.

او تاکید کرد: طرحهای کوتاه و میان‌مدت برای حل مشکلات تامین آب‌شرب مردم خاش مورد توجه دولت است.

مدیر آب و فاضلاب شهری خاش هم با بیان اینکه اکثر مناطق مشکل‌دار این شهر مانند محله‌های، هواشناسی، محلات قلندرزهی، ولی‌آباد، مسکن مهر و بخش بزرگی از سطح شهر که در ۴۰ سال اخیر با معضلات بی‌آبی و قطع مکرر آب مواجه بوده‌اند با تلاش‌های صورت گرفته، مشکلی ندارند و در بحث اصلاح شبکه‌های فرسوده‌شان اقداماتی در دستور کار داریم.

آقایی اظهار کرد: بخشی از مشکلات حوزه تامین‌آب به قطع مقطعی برق برمی‌گردد که این مورد نیز با همکاری اداره‌برق حل می‌شود.

به‌گفته او ۳۰ درصد از شبکه آبرسانی خاش فرسوده است که تلاش می‌کنیم مشکلات این بخش را به‌تدریج رفع کنیم و با اولویت‌بندی محلات و معابر اصلاح این شبکه‌ها را انجام می‌دهیم.

آقایی ادامه داد:مصرف بالای آب مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد می‌کند، بنابراین توصیه می‌کنیم در مصرف‌بهینه و درست آب با ما همکاری بشود و اگر در جاهایی مشکلاتی وجود دارد، مردم به‌ما گزارش کنند تا در اسرع‌وقت نواقص و کمبودها را جبران کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار