چگونه با کسی که از او خوشمان آمده ارتباط مناسب داشته باشیم؟
تهران (پانا) ـ آیا آخرینباری را که با فردی تازه ملاقات داشتید بهخاطر دارید؟ شده که احساس کنید از او خوشتان آمده، ولی در مقابل، او از شما چندان خوشش نیامده است؟ محققان خبرخوشی برایتان دارند: این تنها مشکل شما نیست!
بهگزارش یورو نیوز، گروهی از روانشناسان اجتماعی در دانشگاه اسکس بریتانیا طی یک تحقیق بهاین نتیجه دست یافتهاند که تقریبا عموم مردم بعد از آشنایی با یکنفر تازه چنین احساسی را دارند.
این محققان در یک آزمایش اجتماعی گروهی ناشناس را با یکدیگر آشنا کردند و نظر آنان را تکبهتک قبل و بعد از جلسه آشنایی جویا شدند. نتایج این تحقیق در ژورنال «علم روانشناسی» منتشر شده است نشان میداد که تقریبا همه آنان از همصحبتی راضی بودهاند، اما تصور میکردند که طرف مقابلشان آنان را بهاندازه خودشان جذاب نیافته است.
اما برای اینکه با افراد تازه ملاقات مکالمه بهتری داشته باشیم چهکار میتوانیم بکنیم؟
شجاع باشید، با نگرانی کمتر
روانشناسان می گویند:حتی اگر احساس راحتی نمیکنید، شجاع باشید و فقط انجامش دهید. فرد مقابلتان احتمالا بیش از آنچه انتظارش را دارید شما را دوست خواهد داشت.
از حرفزدن با کسی که با شما متفاوت است نترسید. جولیان سرودر، استاد دانشگاه برکلی آمریکا که تخصصش در زمینه روابط اجتماعی است، میگوید: تجربه حرفزدن با کسی که متفاوت از شماست میتواند جذابترین و روشنگرترین تجربه باشد.
کنجکاو باشید
سوال بپرسید و نگران نباشید. یک تحقیق منتشرشده در ژورنال شخصیت و روانشناسی اجتماعی نشان داده است کسانیکه سوالات بیشتری میپرسند، از سوی طرف مقابلشان دوست داشتنیتر بهنظر میآیند.
از طرح سوالهای غیرمعمول نترسید
از سوالات عمومی مثل «چکار میکنی؟ کجا زندگی میکنی؟» بگذرید و سوالاتی بپرسید که طرف مقابلتان را بهفکر کردن ترغیب کند و باعث شود در بحث مشارکت کند. مثل «این نقاشی واقعا من را گیج کرده. یا نمیدانم چرا قطار امروز انقدر شلوغ است؟»
جملههای آغازین برای شروع گفتگوها میتوانند هر کدام دعوتی غیرمستقیم باشند از طرف مقابل برای صحبت و اظهار خود واقعیمان.
از طرف مقابلتان تعریف کنید
روانشناسان میگویند تعریف و تمجید از طرف مقابل باعث میشود آنان احساس خوبی داشته باشند و اضطراب حاصل از صحبت با یک فرد ناشناس را کم کند. در واقع بهجای تمرکز روی خودمان که نکند این را اشتباه گفتم یا نکند این را اشتباه بگویم، میتوانیم با این روش تمرکز را روی طرف مقابل ببریم.
از یک سوژه مشترک صحبت کنید
پیدا کردن سوژه مشترک کار سختی نیست. دستکم این است که در آن زمان در یکجا ایستادهاید و یک محیط را تجربه میکنید. شاید محل تولدتان یکی باشد، شاید دوست مشترکی داشته باشید، شاید سرگرمی یکسانی داشته باشید.
روانشناسان میگویند ما اغلب تفاوتهایمان با دیگران را بیش از آن چیزی که واقعا هست ارزیابی میکنیم. در حالیکه در واقعیت ما خیلی نقاطمشترک با یکدیگر داریم بدون اینکه هنوز آنها را بدانیم.
با آدمهایی که نمیشناسید بیشتر صحبت کنید
هرچه بیشتر با آدمهای تازه سرصحبت را باز کنید، بیشتر این احساس معذببودن از بین میرود. سوالهای بهتری میتوانید بپرسید و با جوابهای بهتری میتوانید پاسخ دهید.
ما معمولا میترسیم از اینکه تحویلمان نگیرند یا دسترد به سینهمان بزنند. اما تحقیقات نشانداده است که برعکس، اگر سر صحبت توسط فرد مقابل باز شود افراد تمایل بیشتری بهصحبت نشان میدهند، چون دیگر از این نمیترسند که چطور بحث را شروع کنند.
ارسال دیدگاه