هم اندیشی و همکاری مشترک بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و شبکه دو سیما

تهران (پانا) - علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری ضمن تقدیر از تلاش های شبکه دو سیما در عرصه برنامه سازی با محوریت ایران گردی، صنایع دستی و میراث فرهنگی بر ادامه این همکاری‌ها تاکید کرد.

کد مطلب: ۹۱۸۰۰۵
لینک کوتاه کپی شد
هم اندیشی و همکاری مشترک بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و شبکه دو سیما

به گزارش روابط عمومی شبکه دو سیما، در نشستی که با حضور علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و مدیران همراه در شبکه دو سیما با حضور محمد رضا جعفری جلوه و مدیران گروه‌های مختلف برنامه ساز شبکه برگزار شد ضمن قدردانی از تلاش های شبکه دو و پرداختن به صنایع دستی و هنرهای سنتی با اشاره به احراز جایزه بهترین برنامه مستند در پنجمین جشنواره سیما برای برنامه دست آفریده‌ها بر ادامه این همکاری‌های مشترک رسانه ای تاکید شد.

در ادامه مونسان با بیان اینکه حفاظت از میراث فرهنگی پاسداشت تمدن ایرانی است، خاطرنشان کرد: حفاظت از بناها و بافت‌های تاریخی در شهرها و در گوشه گوشه کشور به مثابه میراث ملموس موضوع بسیار مهمی است که به آن توجه جدی داریم و موضوع دیگر؛ میراث ناملموس است که یعنی افکار، رفتار، گویش ها و آیین های مردمی که متاسفانه فرهنگ مدرن و مدرنیته موجب شده است تا قدری از آنها فاصله بگیریم و برخی از آنها در حال از بین رفتن بودند که خوشبختانه امروز در حال ثبت ملی هستند تا جزء هویت های کشور باقی بمانند و خوشحال هستیم که امروز با تلاش هایی که شده بازگشت تدریجی به سمت آداب کهن در مردم دیده می‌شود.

مونسان با تشکر از شبکه دو سیما که همچنان متکی به ریشه های فرهنگی پیشین خود حرکت می کند از مستند دست آفریده ها که در این شبکه تولید و پخش شده است به عنوان یک شاهد مثال یاد کرد و ابراز داشت: این برنامه تاثیر زیادی در حوزه رونق صنایع دستی و گردشگری داشته و به ایده ها و اقدامات ما در این حیطه ها کمک زیادی کرده است امیدواریم با یاری شما بتوانیم فرصت های فرهنگی کشور را بیشتر و بیشتر معرفی کنیم زیرا در کشور خودمان ظرفیت هایی وجود دارد که مردم از آنها اطلاع ندارند که اگر بدانند به طور گسترده به سویشان اقبال می کنند نه این گونه که برای دیدن آثار قدیمی تنها گمان کنند که باید به کشور های دیگر و با هزینه های بالا سفر داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: دکتر علی عسکری رئیس رسانه ملی به سبب آشنایی و اشراف‌ ایشان به حوزه گردشگری در این زمینه به ما کمک زیادی کرده اند و خوشبختانه شبکه‌های سیما به جاذبه های ایران می‌پردازند و این اقدامات مرهون کمک‌های شما و همکارانتان است.

در ادامه این دیدار محمد‌رضا جعفری‌جلوه مدیر شبکه دو سیما نیز گفت: موضوع هویت و توجه به میراث عظیم فرهنگی و تمدنی ایران و اسلام سال هاست که دغدغه ما بوده است حتی زمانی که افراد اندکی در این زمینه ها دغدغه داشته اند ما به میدان آمدیم و اقدمات رسانه ای چندی را رقم زدیم.

وی یادآور شد: در همین نوروزی که گذشت ما بهترین تبلیغات حوزه گردشگری را در برنامه «پل فروردین» انجام دادیم. این برنامه در استقبال نوروز، لحظه تحویل سال و بعد از آن به رسم بدرقه تا پایان تعطیلات ادامه داشت. که بدیع‌ترین و متنوع‌ترین تصاویر از فرهنگ و طبیعت فوق العاده این سرزمین را به نمایش گذاشته و مورد استقبال قرار گرفت.

وی خطاب به مدیران گروه‌های مختلف برنامه ساز در شبکه اشاره کرد و گفت: نکات و موضوعات بسیار جدی در این جلسه از جناب آقای دکتر مونسان رئیس محترم سازمان میراث فرهنگی شنیدیم ضمن ابراز خوشحالی از این نگاه که علیرغم موانع در مدیریت کشور وجود دارد، خوشحالم زیرا چنین نگاهی کمتر وجود داشته و خوشبختانه در حال پدیدآمدن است. ضروری است به سبب اهمیت که صنایع فرهنگی، به ویژه صنایع دستی و نیز گردشگری در اقتصاد مقاومتی و امکان کار و تلاش در شرایط سخت تحریم های خارجی دارند؛ می بایست به طور شایسته در این زمینه فعال و هوشمند عمل کنیم.

مدیر شبکه دو سیما در خاتمه با بیان اینکه تلاش می کنیم یک فرصت مستمر و روتین پخش درباره گردشگری را موجب شویم. علاوه بر دو برنامه «دست آفریده های سه» و «میراث پنهان» که از مهم ترین برنامه های ما در حوزه فرهنگی و میراث صنایع دستی هستند؛ یکی یعنی برنامه «میراث پنهان» که برنامه شخص محور است و دیگری «دست آفریده ها» که در آن جنبه های میراثی شیء ملاک است البته در هر دو برنامه می توانیم استاد کاران جوان را نیز محور قرار دهیم و توجه کنیم که برنامه های مورد اشاره باید از حالت ایستایی و ثبت موزه ای سوژه‌ها خارج و پویا شوند، دعوت گر باشند و ارزش افزوده پدید آورند زیرا هیچ امری نمی‌تواند فرهنگیِ صرف باشد. امروز فرهنگ درست و خوب فرهنگی است که بتواند یک اقتصاد پویایی را نیز شکل دهد و اگر نتواند مشخص است که سترون است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار