اختتامیه دومین همایش بین المللی دانشگاه سبز برگزار شد
اصفهان (پانا) - شهردار اصفهان گفت: مدیریت شهری به هر مرکز و نهاد و هر دانشگاهی که بتواند به آبیاری بهتر فضای سبز، حل مسئله آب، محافظت از خاک، کشت درختان و فضای سبز مقاوم به کم آبی و ... کمک کند دست دوستی می دهد.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، قدرت اله نوروزی در مراسم اختتامیه دومین همایش بین المللی دانشگاه سبز در محل دانشگاه اصفهان با بیان اینکه اصفهان شهری پر از زیبایی، هنر و دارای آثار متعدد تاریخی است، اظهار کرد: موضوع همایش که با عنوان دانشگاه سبز نامیده شده می تواند به عنوان یکی از بحث های اصلی حقوق بشری مطرح شود زیرا دانشگاه سبز منجر به توسعه پایدار شده و توسعه پایدار چیزی نیست جز رعایت حقوق بشر، حقوق شهروندی و حفظ محیط زیست؛
وی تصریح کرد: امروزه همه انسان ها باید بر اساس مقررات بین المللی از آنچه محیط زیست را آلوده می کند در امان بمانند. مدیریت شهری در اصفهان توانسته با اتخاذ سیاست هایی در این راستا گام های موثری بردارد.
شهردار اصفهان ادامه داد: شهرداری اصفهان برای حمایت از این گونه همایش ها و برنامه ها که در راه ایجاد یک فضای مناسب برای افزایش محیط های زیست پذیر و به منظور زندگی بهتر شهروندان تلاش می کند آمادگی خود را اعلام می دارد. این برنامه ها می تواند در راستای بهتر زندگی کردن مردم و پاسداری از سرمایه های کشور نقش بسیار مهمی داشته باشد.
وی با بیان اینکه امروزه آنچه باید بهتر از همیشه سالم بماند آب است، افزود: حق دسترسی به آب شرب سالم یک حق بشری است که آخرین مصوبات نهادهای بین المللی و سازمان ملل نیز مربوط به همین موضوع است. امروزه هوای پاک بیش از هر چیزی مورد تعرض قرار گرفته است، در کمال تاسف امروزه اصفهان با ۲۰ هزار هکتار مساحت و دارا بودن دو هزار هکتار بافت فرسوده که از این مقدار ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده تاریخی است به دلیل عدم رعایت برخی مقررات در معرض تهدید قرار گرفته است.
نوروزی با اشاره به رونمایی طومار شیخ بهایی در اختتامیه این همایش، گفت: این طومار نوشته شده بود تا برای بهره برداری قاعده مند از آب زاینده رود، نحوه برداشت ها را تعیین کند. در زمان نوشته شدن طومار شیخ بهایی آورده طبیعی آب ۸۵۰ میلیون مترمکعب بوده و بهره برداری از آن برای استفاده کنندگان دارای مبنای قانونی و شرعی بوده است.
وی با بیان اینکه ساخت تونل های زاینده رود همه بر اساس قواعدی بود که از تخریب محیط زیست جلوگیری می کرد و ضمن رعایت حقوق شرعی و قانونی مردم باعث تحقق توسعه پایدار می شد، افزود: با این وجود برداشت های غیرمجاز، تخصیص های غیرمنطقی، توسعه برداشت آب در برداشت های مختلف و اقدامات نامناسب و بی ارتباط با محیط زیست امروز حادثه ای را آفریده که بیم آن می رود اصفهان هر لحظه دچار فرونشست شود زیرا سفره های زیرزمینی آب خشکیده است.
شهردار اصفهان تاکید کرد: اگر برای بهشت آباد و سد تونل سوم زاینده رود چاره ای اندیشده نشود بزرگترین سرمایه بشری در اصفهان که سرمایه میراثی بزرگ ملت ایران و جهان است مورد تهدید قرار می گیرد. بنابراین باید در این زمینه از برگزاری چنین همایش هایی کمک گرفت.
وی با بیان اینکه امروز باید به رفاه مردم اندیشده شود، خاطرنشان ساخت: در این مسیر لازم است تعامل دانشگاه با بخش های مختلف اجتماعی، مدیریت شهری، صنعت، کشاورزی و ... بیشتر شود. این تعامل باید به تفکر و مقاله در راستای منافع جامعه تبدیل شود زیرا هیچ مقاله ای ارزش ندارد مگر اینکه گره کوری از جامعه باز کند.
نوروزی تصریح کرد: هم مدیریت شهری و هم دانشگاه لازم و ملزوم یکدیگر بوده و باید به یکدیگر کمک کنند. امروز در اصفهان روزانه هزارتن زباله تولید می شود که لازم است دانشگاه ها با بحث های علمی به مدیریت شهری در راه استفاده از این طلای سیاه، تولید انرژی، راه های عدم دفن زباله و تفکیک از مبداء به شکلی صحیح کمک کنند.
وی با بیان اینکه امروز موضوع پساب یکی از بحث های مهم است، افزود: اصفهان در روزگاری ۱۲ هزار هکتار فضای سبز داشته که با همین حق آبه ها آبیاری می شده است و امروز با وجود خشکسالی سه هزار و ۷۰۰ هکتار فضای سبز دارد و مهمترین دغدغه ما حفظ این فضا و آبیاری آن است.
شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه همین جمع دانشگاهی فضایی را ایجاد کرد که دو تصفیه خانه پساب در اصفهان ساخته شد، گفت: از طریق یکی از این تصفیه خانه ها با کمک دانشگاهیان و شرکت های دانش بنیان، ۴۰۰ هکتار فضای سبز با پساب آبیاری می شود. سال گذشته همچنین توانستیم با تشکیل ستاد بحران مبارزه با خشکسالی و با تصفیه ثانویه آب های فاضلاب این شهر، درختان ۳۰۰ ساله اصفهان را نجات دهیم. در این مسیر ۳۳ هزار تانکر آب نیز خریداری شد.
وی با اشاره به بحران سیل در کشور، اضافه کرد: شاید اگر تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد ساخته شده بود بخشی از این حجم سیلاب بزرگ برای استفاده بهینه در اصفهان انباشته می شد.
نوروزی تاکید کرد: نیروهای شهرداری تا روز گذشته در استان های لرستان و خوزستان مستقر بودند تا بگویند با وجود همه بحث ها و حرف ها که علیه این شهر زده شده نوع دوستی و دست برادر مسلمان را گرفتن اولویت اول ماست. امیدوارم این تهدیدها تبدیل به فرصت هایی شود تا دیگر این استان ها دچار سیلاب نشده و مقامات عالی کشور هر چه سریعتر برای موضوع آب تصمیمات جدی تری بگیرند.
وی بیان داشت: مدیریت شهری با هر مرکز و دانشگاهی که بتواند به آبیاری، حل مسئله آب، محافظت از خاک، کشت درختان و فضای سبز مقاوم به کم آبی و ... کمک کند دست دوستی داده و از آنها طلب کمک می کند. این مسائل می تواند شهرها را زیست پذیر کرده و زندگی توام با آسایش و آرامش را برای مردم فراهم کند.
گفتنی است در این همایش علاوه بر رونمایی از طومار زاینده رود توسط شهردار اصفهان، مدیران و اساتید دانشگاه اصفهان از برگزیدگان دومین همایش بین المللی دانشگاه سبز از جمله سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تقدیر شد.
ارسال دیدگاه