وزیر نفت: سهمیهبندی بنزین از فردا، دروغ است
صفر کردن صادرات نفت ایران آرزویی واهی است
وزیر نفت درباره موضوع مطرحشده درباره آغاز فرایند سهمیهبندی بنزین از فردا، پنجشنبه، گفت: دروغ است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، بیژن زنگنه در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران که امروز در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران گشایش یافت، در پاسخ به سوالی درباره سهمیهبندی بنزین و احتمال آغاز فرایند سهمیهبندی بنزین از فردا اظهار کرد: آنچه درباره سهمیهبندی بنزین اعلام شده دروغ است و بعداً توضیح بیشتری در این باره اعلام خواهد شد.
اشاره وزیر نفت به اخبار یکی دو روز اخیر دو خبرگزاری در مورد اعلام زمان آغاز سهمیهبندی بنزین از پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت و قیمتهای جدید بنزین است که سبب هجوم مردم به جایگاههای بنزین و ایجاد صفهای طولانی در مقابل آنها شده است.
اینستکس در خرید تجهیزات نفتی کمک حال است
وزیر نفت با بیان این که کانال مالی مشترک ایران و اروپا تا به امروز به صادرات نفت اعلام مثبتی نداشته است گفت: باید در راستای استفاده کشورهای منطقه از تولید و تجهیزات شرکتهای ایرانی مذاکراتی صورت گیرد.
بیژن نامدار زنگنه در رابطه با تأثیر فعالیت کانال اقدام مشترک مالی ایران و اروپا موسوم به اینستکس در فعالیتهای صادرات نفت و خرید تجهیزات گفت: تا به امروز از سوی اروپاییها خدمات مثبتی در زمینه نفت، اعلام نشده اما میتوان به کمک این کانال مالی در زمینه تأمین تجهیزات و خرید تجهیزات نفتی امیدوار بود.
وزیر نفت بیان کرد: برای استارتاپ ها و شرکتهای دانش بنیان در زمینههای جدید فعالیت در نظر گرفته شده و در کنار آن مشکلات این شرکتها همچون عدم توجه به نوسانات نرخ ارز در قراردادهای گذشته مورد توجه و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه علاقه زیادی از سوی وزارت نفت و زیرمجموعههای آن برای فعالیت با شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها وجود دارد گفت: باید برای بقای شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها ، برنامه، پروژه و سرمایهگذاری قابل توجه تعریف شود که تداوم سرمایهگذاری بسیار حائز اهمیت است.
زنگنه یادآور شد: ظرفیت شرکتهای دانش بینان و استارتاپها و شرکتهای داخلی بیش از تقاضای کشور است. از این رو باید برای استفاده بیشتر از ظرفیت این شرکتها با کشورهای منطقه مذاکراتی صورت گرفته تا به تقاضای کشورهای منطقه از سوی شرکتهای ایرانی پاسخ داده شود.
وی در پایان بیان کرد: نقطه قابل توجه و اولویت ما استفاده از ظرفیت و تولید داخلی است و به شرکتهای تابعه دستور داده شده تا از شرکتهای داخلی خریدهای خود را انجام دهند.
صفر کردن صادرات نفت ایران آرزویی واهی است
زنگنه همچنین در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: صفر کردن صادرات نفت ایران گرچه آرزوی آمریکاییهاست اما واهی بوده و به نتیجه نخواهد رسید.
وزیر نفت ادامه داد: ایران در منطقه با هیچ کشوری دشمنی ندارد. اما دو کشور منطقه به دنبال آن هستند که با صدور بیانیه و صحبتهای مختلف اعلام کنند که خروج ایران از بازار نفت تأثیری بر بازار ندارد و ظرفیتهای اعلامی آنها میتواند جایگزین نفت ایران شود. اما این صحبتها حقیقت ندارد و در صورت اعلام، برداشت و ذخیرهسازی این کشورها به تأیید رسمی هیچ سازمان و ارگانی نرسیده است.
وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده نکرده و هر کسی که از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده کند، باید تاوان جبران خسارتهای آن را بپردازد.
زنگنه بیان کرد: برخی کشورها به دنبال آن هستند تا سه عضو پایه گذار اوپک را تضعیف کنند که این موضوع منجر به از بین رفتن اوپک خواهد شد.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: پیکان تهدید آمریکا بر علیه مردم ایران به سمت نفت هدف گیری شده است. از این رو باید با همراهی و همکاری همگان از این شرایط خطیر عبور کرد.
وی با اشاره به انتخاب شعار سال مبنی بر رونق تولید گفت: صنعت نفت از ابتدای امسال اقدامات و برنامههای خود را با هدف تحقق شعار سال مرور کرده تا به تحقق هر چه بیشتر زمینههای تولید و رونق کسبوکار کمک کند.
وزیر نفت تداوم صادرات نفت را نخستین زمینه لازم برای رونق کسبوکار حوزه نفت دانست و ادامه داد: هم اکنون بیشترین فشار دشمن بر کاهش حجم صادرات نفت ایران متمرکز شده است.
وی تصریح کرد: در برنامههای پیش روی سال جاری این حوزه، تأمین خوراک واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی به میزان درخواست آنها قرار دارد که در سال گذشته با افزایش رقم تولید در پارس جنوبی توانستیم به اندازه ظرفیت تولید طرحهای الفینی، خوراک به واحدهای پتروشیمی ارائه کنیم که این موضوع در سال ۹۷ بهخوبی پیگیری شد.
زنگنه ادامه داد: افزایش ظرفیت تولید گاز غنی به میزان ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب در روز دیگر برنامه وزارت نفت است و بر همین اساس تأمین گاز برای همه واحدهای صنعتی در دستور کار قرار گرفته که در سال گذشته این موضوع بهخوبی محقق شد.
وی خاطرنشان کرد از دیگر مؤلفههای رونق تولید در این حوزه میتوان به ادامه سرمایهگذاری در طرحهای پارس جنوبی اشاره کرد که تلاش میشود در سال جاری تولید از این میدان حدود ۶۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.
۱۸ طرح جدید پتروشیمی در شرف نهایی شدن
وزیر نفت با اشاره به اینکه تکمیل طرحهای پتروشیمی بسیار حائز اهمیت است، گفت: در سال ۹۸ و ۹۹ بر اساس برنامهریزیها، ۱۸ طرح جدید پتروشیمی نهایی میشود و تولید محصولات پتروشیمی کشور از ۲۷ میلیون تن به بیش از ۵۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید که این موضوع به معنای درخواست خدمات مهندسی و کالا از سوی صنعت نفت به تولیدکنندگان داخلی است.
زنگنه تاکید کرد: بهتازگی پیشنهادی برای استفاده از نقدینگی بازار سرمایه و مردم ارائه شده که امید است کمک مالی مطلوبی برای طرحهای صنعت نفت فراهم شود.
وی به فعالیت و تأثیر شرکتهای دانشبنیان و استارتآپ در حوزه نفت اشاره کرد و یادآور شد: قصد داریم محلی را برای آغاز به کار شرکتهای تازه تأسیس برای همکاری با صنعت نفت ایجاد کنیم.
زنگنه ادامه طرحهای EPC و EPD را از دیگر راهکارهای صنعت نفت برای رونق تولید و کسبوکار اعلام و بیان کرد: ما مجوز سرمایهگذاری ۶ میلیارد دلاری برای نگهداشت و افزایش توان تولید را پیش از این گرفتهایم و تاکنون ۱۰ قرارداد به ارزش ۶,۵۰۰ میلیارد تومان در این راستا به امضا رسیده و ۲۳ قرارداد دیگر با پیشبینی مبلغ ۳۴ هزار میلیارد تومان در حال اجراست و منابع مالی آن پیشبینی شده است.
وزیر نفت از امضای قرارداد در طرحهای الگوی جدید قراردادهای نفتی همچون میدانهای سپهر، جفیر ، آبان، پایدار غرب، پایدار شرق و چشمهخوش خبر داد و گفت: با ادامه افزایش تولید گاز در بخشهای بالادستی از محل صرفهجویی سوخت مایع تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان در طرحهای گازرسانی روستایی و شهری کشور هزینه شده و براساس برنامهریزی شرکت گاز ملی ایران قرار است روزانه ۹ تا ۱۰ روستای کشور به شبکه گازرسانی متصل شود.
زنگنه خاطرنشان کرد: اساساً قراردادهای EPC و EPD بر این مبنا تعریف شدند که به پیمانکاران ایرانی واگذار میشوند و عمده تجهیزات و کالاها الزاماً از داخل خریداری شود که مسائل مربوط به پیشپرداختهای آنها را حل کردهایم، همچنین ساخت تجهیزات درونچاهی تا میزان ۹۵ درصد از دستاوردهای این کار بوده است.
وی ادامه داد: بسیاری به من مراجعه میکنند و میگویند آیا میشود در بازپرداخت اجرای طرحها در شرایط موجود به نفت اتکا کرد، یا کسی بیاید و طرحی را پیشنهاد دهد و اجرا کند، یا اینکه کالایی را به ما بفروشد و در مقابلش هم نفت برداشت کند؛ که در پاسخ میگویم ما موافق این موضوع هستیم، اما پیشنهاددهندگان باید آن را دنبال کنند، اگرچه کار دشواری است، اما ما و دولت با آن موافق هستیم.
وزیر نفت با بیان اینکه امروز با استفاده از روشها و افکار جدید در کنار آنچه که داریم بهمنظور فروش نفت تکیه میکنیم و نیاز داریم، افزود: هر سرمایهگذاری که بتواند منابع مالی اجرای طرح را پیشنهاد دهد و تأمین کند در اولویت قرار میگیرد. اینکه دولت بخواهد منابع مالی را تأمین کند، مقداری کار را محدود میکند.
ارسال دیدگاه