سخنگوی سازمات تعزیزات: مردم فعلا خودرو نخرند تا وضع بازار عادی شود
تهران (پانا) - سخنگوی سازمان تعزیرات میگوید در فضایی که تعدادی سودجو و دلال بدون کارشناسی قیمتها را افزایش میدهند، از مردم تقاضا میشود خرید خودرو را عقب بیندازند تا وضع خرید و فروش به روال عادی برگردد.
به گزارش صدا و سیما، یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: مجلس در سال ۹۲ با تصویب قانون نظام صنفی، مداخله دولت در بازار را کاهش داد و خود تنظیمی را به بازار و بخش خصوصی واگذار کرد.
او گفت: اگر در گشت های مشترک نظارت بر بازار دستگاه های مختلف همکاری نداشته باشند به مشکل خواهیم خورد. به طور مثال قیمت مرغ در تهران تا ۲۳ هزار تومان هم رسیده بود که با هماهنگی سازمان حمایت و همکاری وزارتخانه های مختلف در کنار هم به خروجی مطلوب رسیدیم و قیمت مرغ به ثبات قیمت رسید.
رایگانی گفت: در مرحله اجرا برخی سودجویی ها را شاهد هستیم، اما وقتی روند عرضه و تقاضا مدیریت شود و نهادهها به موقع در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، به شرایط مطلوب میرسیم.
او افزود: تاکید و دستور رئیس جمهور به ۴ وزارتخانه برای مقابله با گرانفروشی به این دلیل بوده که این ۴ وزارتخانه مسئولیت بیشتری در مقابله و مبارزه با گرانفروشی دارند. از روز گذشته طرح ضیافت ماه رمضان آغاز شده است و نظارت ها با دقت بیشتر انجام خواهد شد. تنظیم دستگاه هر استان با متولیان هر قسمت باید وظایف خود را انجام دهند.
رایگانی در ادامه گفت: در فضایی که تعدادی سودجو و دلال بدون کارشناسی قیمتها را افزایش میدهند، از مردم تقاضا میشود خرید خودرو را عقب بیندازند تا شرایط خرید و فروش به روال عادی برگردد.
یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی نیز گفت: در موضوع مقابله با گرانی و تنظیم بازار یکی از مهمترین عناصر تعیینکننده تامین کالاست که اگر تامین کالا محقق شود بخش عمدهای از کار انجام شده و تمرکز اصلی بر شبکه توزیع و نظارت خواهد بود. در بخش کشاورزی در واردات و تولید در شرایط مناسبی هستیم و اگر چه برخی از مسائل پیش بینی نشده نظیر سیل و به گروگان گرفته شدن شکرهای تولید کشور در سیلاب معضلی در تامین کالا بوده، اما در بخش تامین کالا در شرایط مناسبی هستیم.
واردات ۱.۴ میلیارد دلار کالا ظرف یک ماه
او افزود: در یک ماه اول سال ۱۳۹۸ نزدیک به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار واردات کالا داشتیم و میزان واردات در بخشهای مختلف نیز وضعیت مناسبی دارد و شرایط فراهم است.
یزدان سیف گفت: در حوزه تولید نیز در بخش گندم تا به امروز ۶۲۰ هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفتهایم که در مقایسه با سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته، اما برخی نوسانات فصلی ناشی از اتفاقات فصلی و پیش بینی نشده است. در بخش شبکه توزیع از قدیم مشکلاتی داشتهایم، شبکه توزیع به دو بخش شبکه توزیع نهاده ها تا واحدهای تولیدی و شبکه توزیع از واحدهای تولیدی تا مصرف کننده تقسیم میشود. با همکاری وزارت جهاد و سازمان حمایت و بازرگانی به شبکه مطمئنی در بخش نهاده های دامی به تولیدکنندگان دام و طیور رسیدهایم.
او گفت: در تامین مشکلی نداریم و عمده مشکلات در شبکه توزیع است، به طور مثال در حوزه شکر باران های مداومی که از آبان سال گذشته شروع شد در منطقه خوزستان حالت باتلاقی ایجاد کرد که امکان برداشت را سخت کرد. برداشت شکر سفید نیز همزمان شد با سیل اخیر که مشکلاتی در شبکه توزیع ایجاد کرد. برخلاف تمامی مشکلاتی تامین و توزیع کالا انجام می شود.
به گفته سیف، دپوی کالا نیز ناشی از مشکل در شبکه توزیع کالا و روان نبودن است البته ممکن است جریان انتقال ارز و غیره مشکل باشد اما به طور کلی در تامین کالا مشکلی نداریم. کالایی که وارد کشور می شود باید به شبکه توزیع برسد که ممکن است، در این مراحل مشکلاتی از جمله ترخیص کالا نیز داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی گفت: دستور رئیس جمهور به دلیل نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و رجزخوانی های دشمنان تاکیدی بوده است. افزایش تورم شرایط و اجزای مختلفی دارد و بحث گرانی و تورم باهم متفاوت است. در گرانی وقتی برای کالایی قیمت مشخص است و بیش از قیمت اعلام و تمام شده به فروش می رسد، شاخص تورم را بالا می برد که بالا رفتن تورم در جامعه یکی از دغدغه های دولت است.
سیف در ادامه گفت: بخشی کالاها بر اساس مکانیزم بازار توزیع می شود، اما برخی نوسانات فصلی همیشه وجود داشته است. سیل و ناتوانی در برداشت محصول و ناتوانی در رساندن محصول به بازار نیز در گرانی برخی کالاها از جمله پیاز تاثیر داشته است.
او گفت: هرچه سیاست ها به سمت رونق تولید باشد موفق تر خواهیم بود. در شبکه توزیع اقلامی که ارز دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی میگیرند دولت تصمیم گیرنده است که در چه حوزهای به مصرف برسد تا کالاهایی که مشمول تنظیم بازار هستند و سهم عمدهای در جامعه دارند زودتر و در شرایط مطلوبتری به دست مصرف کننده برسد. در تامین کالاهای اساسی تمهیدات لازم انجام شده است و رویکرد کلی ما تلاش برای نظام دهی شبکه توزیع ، تقویت تامین مناسب و تلاش برای تقویت تولید ۳ استراتژی لازم برای اجرای دستور رئیس جمهور در مقابله با گرانی هاست.
ارسال دیدگاه