خسرو سینایی: جشنواره بین المللی فیلم وارش باید نگاه بومی داشته باشد

سینما قوی ترین رسانه عصر ما است

تهران (پانا) - خسرو سینایی نویسنده و کارگردان پیشکسوت سینما در پیامی به نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش پیشنهاد کرد با محلی و بومی عمل کردن و پرداخت ویژه و کیفی به سنت ها و آداب و رسوم مردم مازندران متمایز و متفاوت از سایر جشنواره های فرهنگی و هنری عمل کند.

کد مطلب: ۹۰۶۸۶۰
لینک کوتاه کپی شد
خسرو سینایی: جشنواره بین المللی فیلم وارش باید نگاه بومی داشته باشد

به گزارش روابط عمومی نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش، خسرو سینایی نویسنده و کارگردان سینما با آسیب شناسی بحران ناشی از سیل های اخیر در استان های شمالی و سایر مناطق کشور بیان کرد: بشر وظیفه دارد در حفظ طبیعت بکوشد، خود را عضو کوچکی از طبیعت بداند و بپذیرد که حق ندارد به طبیعت لطمه بزند. زیرا این آسیب در نهایت متوجه جامعه خواهد بود. بر این اساس در ارتباط با محیط زیست و طبیعت باید یا به خواسته ها و منافع فعلی یا اهمیت حفظ طبیعت برای آیندگان و مسئولیت مان نسبت به آن فکر کنیم. اگر کسب سرمایه و منافع از طبیعت و چنین اهدافی را دنبال می کنیم متاسفانه باید بگویم در نهایت این طبیعت است که قربانی می شود. سینما هم یک ابزار است که می تواند به ما درباره مخاطرات و مسائلی که طبیعت و اجتماع را تهدید می کند هشدار بدهد. اما آیا آثاری که ساخته می شوند، امکان نمایش در سطح وسیع برای مردم دارند؟! آیا از فیلمساز به قدر کافی پشتیبانی می شود؟! سینما به نظرم قوی ترین رسانه های دوران ماست و اگر فرصت در اختیار داشته باشد می تواند فرهنگسازی کند. اما اگر فیلم خوبی ساخته و در آرشیو بمانند بی تاثیر خواهد بود.

به نظر می رسد در سال های اخیر به جهت فرهنگسازی در زمینه محیط زیست مردم نسبت به آن حساس تر هستند. برای مثال در ۱۳ فروردین من شاهد بودم که مردم بقایای غذاها و زباله هایشان را جمع می کردند و در سطل زباله می انداختند و آنچه که از طریق وسایل ارتباط جمعی مطرح شده بود تاثیر خود را گذاشت.

پیشنهاد من به جشنواره بین المللی فیلم وارش که پیش از این هم مطرح کرده بودم این است که شرکت کنندگان استان های جنوبی به جای آن که به هتل و شهر بروند، در خانه های روستایی و فضاهای بومی اسکان داده شوند تا محیطی متفاوت از محل زندگی شان را تجربه کنند. جشنواره بین المللی فیلم وارش قرار نیست جایگزین جشنواره فیلم فجر یا جشنواره های دیگر شود و چنین هدفی هم ندارد. بنابراین با توجه به رویکردها و اهداف خود باید محلی عمل کند و به سنت ها و آداب و رسوم منطقه مازندران با کیفیت خوبی بپردازد. خوشحالم چنین جشنواره هایی شکل می گیرند و امیدوارم بتوانند رسالت اصلی سینما را محقق کنند.

نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش به دبیری مهدی قربانپور ۹ الی ۱۳ اردیبهشت ماه در شهر بابل برگزار می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار