کشتی گیله مردی در فومن ثبت جهانی میشود
فومن (پانا) - فرماندار فومن با اشاره به برگزاری مسابقات کشتی گیلهمردی در دو رده سنگین وزن و سبک وزن در این شهرستان از ثبت جهانی این کشتی خبر داد
به گزارش پانا به نقل از روابط عمومی فرمانداری فومن، محمد قاسمنژاد در جلسه هماهنگی برگزاری این کشتی اظهار داشت: با توجه به اینکه در این دوره از مسابقات کشتی گیله مردی با حضور میهمانان خارجی به ثبت جهانی خواهید رسید، نیاز است که تبلیغات لازم صورت پذیرد و نواقص احتمالی در هنگام برگزاری مسابقات برطرف شود.
وی پیشنهاد مسئولان برگزاری مسابقات مبنی بر برگزاری مراسم یادبود سهیل پرسته قهرمان فقید کشتی ساحلی جوانان جهان را اقدامی ارزنده توصیف کرد و گفت: فرمانداری شهرستان فومن از هیچ تلاشی برای برگزاری باشکوه مسابقات دریغ نمیکند.
مسابقات کشتی گیلهمردی با حضور قهرمانان سال ۹۷ و در دو رده سنگین وزن و سبک وزن به مدت سه روز در فومن برگزار میشود. در این مسابقات که ۱۶ قهرمان اول تا سوم کشتی گیلهمردی سال گذشته حضور دارند، کشتی گیلهمردی که پیش از این به عنوان میراث معنوی ایران به ثبت رسیده است، با حضور میهمانان خارجی و مسئولان استانی به ثبت جهانی می رسد.
کشتی گیلهمردی یا کشتی گیلانی نوعی مراسم محبوب و دارای آداب خاص است که دارای قوانین دقیق است و روح پهلوانی بر آن حکمفرماست. این ورزش در گیلان و مازندران انجام میشود و از محبوبترین بازیها در این منطقه است.
کشتی گیلهمردی رشته ورزشیای مرسوم در محدودهای به وسعت غرب مازندران و شرق گیلان و بهویژه شهرستانهای چالوس، عباسآباد، تنکابن، رامسر، چابکسر، کلاچای ، رودسر و املش به شمار میرود. بزرگان و ریشسفیدان این دیار، قلعه گردن و شاقوزکوتی تنکابن، قاسمآباد سفلی و علیا و سرو لات در شهرستان چابکسر، رحیمآباد و بیبالان در شهرستان رودسر و بالکو سرا در شهرستان لنگرود را مهد پهلوانان نامدار کشتی گیلهمردی میدانند و به گفته آنها حضور در میدانهای کشتی محلی یا بهاصطلاح محلی کشتیسراها، از تفریحات و سرگرمیهای اغلب مردم این مناطق در شبهای بلند تابستان به حساب میآمد.
سیبیل توکی، پسا لنگ، تک موشت، سر جیگیر، سرفوشان، دس به لنگ، دس به چکره، ران پوشی از جمله فنون کشتی گیلهمردی هستند. این ورزش دی سال ۱۳۹۰ به شماره ۴۱۴ در فهرست آثار معنوی ایران به ثبت رسید.
ارسال دیدگاه