خط ۶ متروی تهران فردا با حضور روحانی افتتاح می‌شود

تهران (پانا) - مدیرعامل مترو تهران از افتتاح نیمه جنوبی خط ۶ مترو با حضور رئیس‌جمهوری در روز یکشنبه (فردا) خبر داد.

کد مطلب: ۹۰۵۳۳۸
لینک کوتاه کپی شد
خط ۶ متروی تهران فردا با حضور روحانی افتتاح می‌شود

به گزارش ایسنا، علی امام صبح امروز در نشست خبری خود که به منظور تشریح جزییات بهره برداری از خط شش مترو برگزار شد، با بیان اینکه صبح فردا ٩ کیلومتر از نیمه جنوبی خط شش با سه ایستگاه با حضور رییس‌جمهوری به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: در مراسم فردا ۳ ایستگاه میدان شهدا، بعثت و دولت آباد به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان این که سال ۹۸ را با شرایط خوبی آغاز کردیم، افزود: در آستانه سال جدید بانک مرکزی با انتشار ۱۳۶۰ اوراق مشارکت برای خط ۶ و ۷ موافقت کرد که از این میزان ۸۹۰ میلیارد تومان برای خط ۷ و ۳۹۰ میلیارد تومان برای خط ۶ در نظر گرفته شده است.

امام با بیان اینکه خبر خوب بودجه‌ای داریم، گفت: بودجه سال ۹۸ مترو ۱۷ درصد نسبت به سال ۹۷ افزایش یافت و این در حالی است که در سال ۹۶ بودجه ۱۷۶۵ میلیارد تومان بود که با حمایت کمیسیون حمل و نقل شورا و کمیسیون بودجه این رقم به۲۶۰۰ میلیارد تومان رسید. همچنین در بودجه سالانه کشور نیز شاهد بودیم که در سال ۹۶ و ۹۷ بودجه مترو برای توسعه قطار شهری حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما در بودجه سال ۹۸ این رقم به ۸۰۰۰ میلیارد تومان رسید.

وی خود با اشاره به این که در سال ۹۸ آخرین ایستگاه باقی‌ مانده خط ۳ مترو یعنی اقدسیه به بهره‌برداری می‌رسد، گفت‌: با افتتاح ایستگاه اقدسیه، پرونده ایستگاه‌های خط ۳ مترو بسته می‌شود.

وی با بیان این که پایانه جنوبی خط ۳ که در حاشیه بزرگراه آزادگان قرار دارد، عملیات اجرایی آن آغاز شده است و امیدواریم که بتوانیم با تامین منابع مالی، فاز اول این پایانه را امسال به بهره‌برداری برسانیم، اظهار کرد: در خط ۴ نیز دو پارکینگ در ابتدا و انتهای خط پیش‌بینی شده است که امیدواریم که در سال ۹۸ فاز اول آن به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه در مورد توسعه غربی خط ۴ نیز با بیان این که این توسعه از ارم سبز تا جنت آباد به طول ۴.۵ کیلومتر خواهد بود، در این باره یادآور شد: امیدواریم بتوانیم به زودی ۱.۵ کیلومتر این خط را با دو ایستگاه افتتاح کنیم.

وی در ادامه افزود: ۱۵ کیلومتر دیگر خط ۶ با شش ایستگاه در سال جاری افتتاح می‌شود.

امام در بخش دیگری از سخنان خود اظهار امیدواری کرد که در سال جدید هشت کیلومتر خط ۷ مترو حد فاصل بسیج تا مهدیه به افتتاح برسد.

وی در این باره خاطرنشان کرد: البته سال گذشته در طرح جامع حمل و نقل بازنگری شد و در آنجا پیشنهاد داده شد که به غیر از خط ۶ و ۷ که به نظر می‌رسد تا سال ۹۹ پرونده آن بسته شود، چهار خط ۸ ، ۹ ، ۱۰ و ۱۱ نیز برای مترو طراحی شود و همچنین دو خط اکسپرس نیز به خطوط اضافه شود که البته افق این طرح سال ۱۴۲۰ است و پس از تایید شورای عالی ترافیک، طراحی‌های اولیه آغاز می‌شود.

وی در مورد وضعیت ایمنی خطوط مترو با اشاره به این که مطلبی که در رسانه‌ها در آستانه افتتاح خط ۷ منتشر شد، درست نبود و موجب ایجاد سوء تفاهماتی شد، تاکید کرد: مترو اولویت اول مدیریت شهری است و تامین ایمنی خط قرمز ما است.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه در ادامه اظهاراتش با اشاره به این که اطلاعاتی که به آن عضو پیشین شورای اسلامی شهر تهران داده شده بود، جامع نبود و وی دچار سوء تفاهم شد، در این باره خاطر نشان کرد: ما اطلاعات را به عضو شورای اسلامی شهر تهران دادیم و باید این را بگویم که ما متعهد به تامین ایمنی خطوط مترو هستیم.

وی درباره توسعه ادامه خط یک مترو با بیان این که خط یک تا فرودگاه امام خمینی (ره) از سوی مدیریت قبلی افتتاح شد، گفت‌: تنها ۱۹ کیلومتر مترو برای رسیدن به پرند باقی‌ مانده است و از آن جایی که این خط مترو باید ۱۰۰ درصد با بودجه دولتی ساخته شود، نیازمند حمایت ویژه‌ دولت هستیم. هر چند که امسال برای توسعه متروی پرند ۲۰ میلیارد تومان در بودجه کشور مصوب کردند، اما این مبلغ ناچیز است و امیدواریم که با حمایت استاندار تهران این مهم محقق شود.

امام درباره رسیدن مترو به دانشگاه علوم تحقیقات نیز گفت‌: پیش‌بینی شده است که خط ۷ به دانشگاه علوم تحقیقات برسد، اما این مساله قطعی نیست و نیازمند تصویب شورای عالی ترافیک است.

وی درباره حذف ایستگاه تبادلی خط ۲ و ۳ مترو، گفت‌: در گذشته بین ایستگاه منیریه و تئاترشهر یک ایستگاهی وجود داشت که حذف شد، اما سال گذشته به این جمع‌بندی رسیدیم که این ایستگاه باز گردد، اما نیازمند مصوبه است.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه درباره سرانجام واگن‌ها نیز با بیان این که با مساعدت دولت و گمرک توانستیم ۸۵ درصد از واگن‌ها را ترخیص کنیم، خاطرنشان کرد: اولین قطار تا پایان اردیبهشت وارد سیستم خواهد شد و امیدواریم تا بهمن ماه هر ماه یک قطار وارد سیستم کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تحریم‌های خارجی در مترو با بیان این که سال گذشته فرصت خوبی برای مترو ایجاد کرد، گفت‌: با سازندگان داخلی توافق داریم که هر قطعه‌ای که امکان دارد در داخل ساخته شود.

امام در پایان درباره سرانجام نصب درهای حائل در ایستگاه‌های مترو، خاطرنشان کرد: نصب دیوارهای حائل هیچ وقت به صورت قطعی مورد تصویب قرار نگرفت باوجود هزینه‌هایی بالایی دارد اما اگر مدیریت شهری به این جمع‌بندی برسد که درها نصب شود آن را نصب خواهیم کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار