مطهری: در شورای امنیت اول میگویند رهبری با رفع حصر مخالف است بعد رای میگیرند
درباره حصر مجلس خبرگان هم مسئول است ولی توجهی به آن نمیکند
تهران (پانا) - نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی معتقد است که مجلس شورای اسلامی، رئیسجمهوری، قوه قضائیه و مجلس خبرگان رهبری درباره موضوع حصر به وظایف خود آنچنان که باید و شاید عمل نکردهاند.
سید میلاد علوی - علی مطهری از جمله نمایندگانی است که در طول سال ۹۷ و بعد از آن جمله معروف اسحاق جهانگیری در آخرین روزهای سال ۹۶ با این مضمون که «انشاءالله در سال ۹۷ شاهد رفع حصر خواهیم بود»، این موضوع را پیگیری کرده و بارها و بارها از جایگاه نماینده مجلس یا رئیس جلسه مجلس در این باره تذکر داده است.
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی این بار در اظهاراتی که روزنامه اعتماد منتشر کرده به وظایف نهادهای مختلف درباره حصر و رفع حصر پرداخته است و از شیوه پیگیری این موضوع در شورای عالی امنیت ملی انتقاد کرده است.
او در پاسخ به این سوال که چرا موضوع رفع حصر ازسوی نمایندگان و گروههای سیاسی دنبال نمیشود؟ یادآوری میکند که درباره حصر به ویژه درباره مهدی کروبی گشایشهایی اتفاق افتاده است ولی همچنان حصر خانگی پابرجاست.
متن پاسخ مطهری به سوال فوق که در صفحه شخصی او در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شده، به شرح زیر است:
«البته در موضوع حصر گشایشهایی صورت گرفته است، بهویژه درباره آقای کروبی اقداماتی صورت گرفته اما هنوز مصداق حصر خانگی باقی است و آنها اجازه ندارند هرجا میخواهند، بروند. از نظر من ادامه حصر خانگی بعد از بازگشت جامعه به آرامش در سال ۹۰، بدون حکم دادگاه صالح خلاف قانون اساسی بوده و حدود ۸ سال است که این بیقانونی در حال انجام است.
در واقع قوه قضاییه در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده و به شورایعالی امنیت ملی اجازه داده است که به جای قوه قضاییه، بدون محاکمه و تفهیم اتهام و بدون شنیدن دفاعیات متهمان، حکم مجازات صادر کند. حکمشان هم این است که این افراد محکوم به حصر خانگی هستند تا هر وقت که دلمان بخواهد و کاری هم به اتهامات طرف مقابل و اشتباهات نهادهای حکومتی در سال ۸۸ نداریم.
در اینجا مجلس هم کوتاهی کرده است؛ چراکه وظیفه اصلی مجلس حراست از قانون اساسی است. رئیسجمهوری هم به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی کوتاهی کرده است. ایشان باید مصوبه رفعحصر را از شورایعالی امنیت ملی بگیرد؛ اگرچه اساساً ارجاع این پرونده بعد از آرامش جامعه در سال ۹۰ به شورایعالی امنیت ملی کار درستی نبوده و نوعی فرار از محاکمه و آشکار شدن حقایق بوده است. ولی فعلاً راهی غیر از این نیست.
کسانی که میگویند شورایعالی امنیت ملی مخالف رفع حصر است، به این دلیل میگویند که وقتی می خواهند رای بگیرند، ابتدا میگویند رهبری با رفع حصر مخالف است، حالا رای بگیریم. در حالی که اگر رای آزاد بگیرند، شورایعالی امنیت ملی هم موافق رفعحصر است و هزینه حصر را بیشتر از منافع آن میداند.
شما در قضیه دو لایحه الحاق به دو کنوانسیون پالرمو و CFT هم شاهد این رویه هستید که برخی اعضای مجمع تشخیص از خود رای مستقل ندارند به طوری که برخی موافقان به مجرد اینکه جملهای از رهبری شنیدند، تبدیل به مخالف شدند.
در بحث حصر البته مجلس خبرگان رهبری نیز مسئولیت دارد ولی متاسفانه توجهی به آن نمیکند. آنها باید این موضوع را با مقام رهبری مطرح میکردند ولی میبینیم که مجلس خبرگان در اجلاسهای خود همه چیز را مطرح میکند غیر از وظایف اصلی خودش. به هرحال نباید ناامید شد و باید تلاش کرد؛ چراکه حل مساله حصر خانگی یا ممنوعالتصویری و مسائلی مانند آن به نفع کشور و انقلاب است و موجب افزایش سرمایه اجتماعی نظام و حتی دارای آثار مثبت اقتصادی است.»
ارسال دیدگاه