پاسخ چنگیز به اتهام نابرادری بهروز وثوقی
بحث ملک و املاک ستاره سینما به شبکه های اجتماعی کشیده شد
تهران (پانا) - بهروز وثوقی سمبل سینمای فارسی پیش از انقلاب این روزها با گلایه از نابرادری به صدر اخبار بازگشته است. چنگیز یکی از برادران بهروز اخبرا به این اتهام برادر واکنش نشان داد.
به گزارش فرارو، بهروز وثوقی بازیگر مشهور سینما درگیر اختلاف مالی با برادرانش شده است. وثوقی مدعی است که برادرانش اموالش را در ایران تصاحب کرده اند. در روزهای اخیر این اختلاف علنی شده و به فضای مجازی راه یافته است.
بهروز وثوقی می گوید برادرانش اموالش را تصاحب کرده اند
به گزارش فرارو، بهروز وثوقی دو روز پیش در پستی اینستاگرامی به تندی در این باره نوشت: «از آنجایی که عدهای به عنوان برادران من خود را معرفی میکنند، باید بگویم که فیروز، چنگیز، شهراد، از برادران ناتنی هم بدتر بودهاند و همه آنها با جعل سندها، اموال مرا صاحب شدند و حالا ادعای برادری میکنند. اینها همگی از پشت به من خنجر زدند. متاسفم که از اسم من به عنوان برادر سوءاستفاده میکنند. من برادرانی واقعی با این اسامی ندارم.»
بهروز وثوقی، ستاره فیلمهایی مانند قیصر، کندو، سوتهدلان و دهها اثر دیگر سینمای پیش از انقلاب، در چهار دهه گذشته از فعالیت در داخل ایران محروم بوده است. او متولد ۲۰ اسفند ۱۳۱۶ است. این هنرپیشه پرسابقه و سرشناس سینما و تئاتر برادر چنگیز وثوقی و شهراد وثوقی است که هر دو در ایران به کار هنرپیشگی مشغولاند.
پست اینستاگرامی اخیر بهروز وثوقی مورد توجه رسانهها و مردم در فضای مجازی قرار گرفت.
واکنش چنگیز به پست بهروز
بسیاری از کاربران با هجوم به صفحه اینستاگرام چنگیز وثوقی از او خواستند درباره سخنان بهروز توضیح دهد. این اتفاقات در حالی رخ داده است که امروز سالروز تولد بهروز وثوقی است و به همین بهانه چنگیز وثوقی به جای پاسخ گویی به سوالات و انتقادات کاربران سعی کرده که کمی فضا را تلطیف کند.
چنگیز وثوقی با انتشار پستهایی درباره بهروز ضمن تبریک تولد او خاطراتی از مادرش هم در این باره ذکر کرده است. او در این پستها بهروز را "خان داداش" خوانده است.
چنگیز وثوقی از علاقه مادرشان به بهروز سخن گفته و نوشته است: «یه روز که از فیلمبرداری، خسته اومدم خونه، دیدم آهنگِ روزایِ روشن خداحافظ رو، گذاشته و بلند بلند گریه میکنه. گفتم: مامان چی شده؟ گفت: بهروز زنگ زده بود، بهش گفتم: انشالله بزودی میای ایران و من میبینمت، ولی بهروز گفت: من دیگه هیچوقت، ایران نمیام.
من متوجه شدم که با این حرف، دردِ سنگینی در وجودِ مادرم ایجاد شده. درست مثلِ این میمونه که سالها دردِ دوریِ عشقتُ تحمل کنی، به اُمیدِ روزیکه برمیگرده و باز میبینیش، ولی یهو بفهمی که دیگه هیچوقت نمیتونی ببینیش، عُمرِ زیادی هم برات نمونده و اینکه گفته بود: تا بهروزو نبینم، جون به عزرائیل نمیدم، دیگه اتفاق نمیُفته و ندیده از این دنیا میره. همین غُصه و درد به دوماه نکشید و تموم کرد و رفت.»
چنگیز وثوقی با انتشار این عکس در اینستاگرام تولد بهروز را گرامی داشته است
دیگر برادران وثوقی نیز تا کنون به پست بهروز واکنش نشان نداده اند.
ظاهرا دعوای مالی برادران وثوقی موضوعی قدیمی است و سالها در جریان بوده است.
در همین رابطه چنگیز وثوقی حدود دو سال پیش در کامنتهای اینستاگرام خود به یکی از مخاطبان در این رابطه پاسخ گفته است. او در این پاسخ تاکید کرده که هیچ کدام از برادران بهروز ناتنی نیستند و مادر او فقط یکبار ازدواج کرده است.
چنگیز وثوقی گفته که "فیروز" برادری که یک سال از بهروز کوچکتر است ویلای نوشهر او را بدون اطلاع و اجازه بهروز سند سازی کرده و فروخته است و با پول آن خود و خانواده اش را به آمریکا برده و در آنجا مقیم شده است.
چنگیز همچنین از مشکلاتی که برادر بهروز وثوقی بودن در سینمای ایران برایش به همراه داشته است سخن گفته بود. او تاکید کرده که با وجود این سختیها همیشه از برادرش یاد می کند.
تلاش برای بازگردان بهروز وثوقی به ایران
تابستان امسال بعد از اینکه ناصر ملکمطیعی بازیگر محبوب و مشهور سینمای قبل از انقلاب، بعد از ۴۰ سال خانهنشینی، ۴ خردادماه درگذشت، بحث ممنوعیتها و محدودیتهای کاری هنرمندان و اینکه برخی از آنها نمیتوانند به ایران بازگردند و به فعالیت خود ادامه بدهند، بار دیگر داغ شد. پیام صوتی بهروز وثوقی برای درگذشت ناصر ملکمطیعی، رفاقت و همکاری نزدیک این دو بازیگر و حمایت هنرمندان محبوب مردم از بهروز وثوقی، توجهها را بیش از پیش به بهروز وثوقی و دوریش از ایران جلب کرد.
در همین راستا بیش از صد سینماگر و هنرمند در نامهای به حسن روحانی، رئیس جمهور خواهان رفع محدودیتهای بهروز وثوقی و هنرمندانی شدهاند که با محدودیت روبرو هستند.
این سینماگران روحانی را به عنوان رئیس جمهور حافظ حقوق شهروندی و مسئول اجرای قانون اساسی خطاب کردهاند و از او خواستند برای ممنوعیت کار بعضی هنرمندان برای همیشه تدبیری صورت گیرد.
آنها در نامه خود این خواسته را مطرح کردهاند که "هنرمندانی که صرفا به جهت کار هنری و فرهنگی با ممنوعیت خروج و ورود و ممنوعیت کار روبرو هستند، بدون ایجاد مزاحمت بتوانند به وطن خود، رفت و آمد داشته و از حق طبیعی کار و فعالیت بهرهمند شوند."
این سینماگران که نام پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، جعفر پناهی، تهمینه میلانی و کیانوش عیاری در میان آنها دیده میشود به طور مشخص خواهان رفع محدودیتهای برای بهروز وثوقی شدند.
همزمان کانون کارگردانان ایران هم در نامهای دیگر به عباس سیدصالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به مرگ ناصر ملکمطیعی، نوشت که "اندوه بزرگ ما و بسیاری از مردم بیش از هر چیز از این پرسش حاکی بود که آیا آنچه بر پیرمرد باشکوه دلشکسته گذشت عادلانه بود؟"
اعضای شورای مرکزی کانون کارگردانان از وزیر فرهنگ و ارشاد خواستند "به ممنوعیت کار سینماگرانی که قبل از انقلاب به این هنر و پیشه میپرداختهاند، خاتمه داده شود."
در شبکههای اجتماعی نیز موجی برای بازگشت وثوقی به کشور به راه افتاد. پرویز پرستویی بازیگر برجسته سینمای پس از انقلاب این موج رسانهای برای بازگشت وثوقی به کشور را براه انداخت و هنرمندانی، چون آیدین آغداشلو نقاش برجسته نیز از این موج حمایت کردند.
اما در سوی دیگر ماجرا قوه قضائیه به مخالفت با این درخواست پرداخت.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، به مطالبه اهالی سینما برای بازگرداندن بهروز وثوقی به ایران اشاره کرد و گفت که ما از پشت پرده کمپینی که هنرمندان راه انداختهاند و فعالیت کنونی وثوقی که فسادش فراگیر شده بود مطلعیم.
منتظری بهروز وثوقی را "فاسد" خواند و گفت: «نمیتوان ارزشهایی که به قیمت خون ۲۰۰ هزار شهید و ۵۶۰ هزار جانباز و آزاده به دست آمده را نادیده گرفت، این افراد باید بدانند که اگر در برخی از مقاطع مسئولان سکوت اختیار کردهاند و به حاشیهها نمیپردازند، مردم هیچگاه به آنها اجازه زیر پا گذاشتن خون شهیدان را نمیدهند.»
روزنامه کیهان نیز در خبری با تیتر"دلیل اصرار به برگشتن شریک اشرف پهلوی" به نامه هنرمندان به حسن روحانی، برای ایجاد تمهیدات برای بازگشت بهروز وثوقی به ایران واکنش نشان داد و نوشت: "بهروز وثوقی به دلیل کارنامه سیاهش در خیانت به ملت حتی برای یک بار هم به کشورش برنگشت... همان طورکه در طول سالهای پس از انقلاب هم هیچگاه حتی برای ورود مجرمترین و خیانتکارترین افراد به کشور ممنوعیتی وجود نداشت. چنانچه مردم ایران در آرزوی بازگشت شاه و محاکمهاش بودند، همانطور که همین امروز در آرزوی بازگشت یا بازگرداندن خیلی از مجرمان و خائنان به ایران هستند؛ از خاوری گرفته تا کشمیری و مریم رجوی و تروریستهایی مانند او و تا بهروز وثوقی! "
کیهان این مطلب را با این خطوط تمام کرد: با کشف سرحلقه نگارش نامه یاد شده، میتوان اهداف کلید خوردن پروژه اصرار به بازگشت عناصری مانند شریک اشرف پهلوی را کامل به دست آورد.
به این ترتیب خیلی سریع پرونده بازگشت بهروز وثوقی به کشور بسته شد. تا او و دیگر هنرمندان پیش از انقلاب همچنان پشت درهای ایران بمانند.
ارسال دیدگاه